OM LINA

Jag heter Lina Ekh, en 38-årig småländska, som sedan 19 år tillbaka bor och arbetar som professionell Makeup Artist i Stockholm. Jag driver eget företag under namnet Makeupbylina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag och utbildningar till tips och produktråd inom skönhet.

2005 flyttade jag upp till Stockholm med en tydlig vision om att bli en framgångsrik makeupartist. Efter utbildningen började jag jobba på Make Up Store och hamnade snabbt i företagets flaggskeppsbutik på Norrlandsgatan. Här fick jag många fantastiska år som butikschef och kammade hem flera prestigefyllda priser tillsammans med team, bland annat “Sveriges bästa makeupbutik” och “The Global store of the year”.

Efter 7 år i butiken fick jag möjligheten att jobba som internationell regionchef, en tjänst som tog mig på resor runt hela världen, bland annat till Kuwait, Singapore, London, Thailand, USA. Här fick jag med mig ny inspiration och lärdomar inom kundhantering, marknadsföring och försäljning.

2013 valde jag att satsa helhjärtat på mitt egna företag och sedan dess frilansar jag i egen regi samtidigt som jag framgångsrikt driver bloggen Makeupbylina och ett stort Instagramkonto under samma namn. Under åren fram till nu har jag samlat på mig en bred kunskap, byggt ett stort kontaktnät och än idag brinner jag lika starkt för det jag gör och för människorna jag träffar i samband med det.

När jag inte är arbetar bor jag vid Liljeholmskajen tillsammans med min sambo och vår fantastiska son Frans. Jag är en dunderstolt mamma, älskar att reflektera över livet, har nyligen fått gröna fingrar och jag föredrar alltid förrätt framför efterrätt. Jag värdesätter alltid det lilla och mår som bäst när jag får besöka nya platser utanför Sveriges trygga gränser.

Tack för att du tog dig tid att läsa! /Lina


Roliga uppdrag genom åren

  • Officiell Makeup Artist L’Oréal Paris Sverige 2017- 2019.
  • Huvudansvarig Makeup Artist Ellegalan 2017- 2019.
  • Tv-produktioner som Idol, Förkväll, She’s got the look.
  • Kampanj- och pressfotograferingar för Tv4, Cmore & Cmore sport, ex Robinsson, Expeditionen, Unicef-galan, Bachelor, Grand Design Sverige, Anders knackar på och Bröderna Noréns underbara resa.
  • Föreläsningsuppdrag med tema motivation och försäljning för Ica, Åhlens, Apoteket, Tallink/Silja, Apotekethjärtat.
  • Stylistlärare Plusgymnasiet Sthlm 2013-2017.
  • Podavsnitt i Hudvårdsdjungeln & We are influencers.
  • Lyko Concept hair, Birger Jarlsgatan 37 brynkonsultationer / sminkkurser 2019-2023
  • YouTime, Birger Jarlsgatan 37 brynkonsultationer / sminkkurser 2023-
  • Jurymedlem i Swedish beauty awards, Sveriges största produkttävling inom skönhet & kosmetik 2020-2023