Uncategorized

5 MAKEUP TIPS FOR WINTER

No7 Dry Skin Rescue 169:- & Benefit High Beam 230:-

2. Kylan gör dig torr 
På vintern producerar din hud inte lika mycket olja och har därför lätt för att bli torr. Därför kan puder och foundation ibland se kakigt ut då huden drar åt sig all vatten som produkterna oftast är baserade på! Är du väldigt torr bör du därför återfukta huden ordentligt på nätterna och se till att skaffa basprodukter som är silikon- eller oljebaserade. De sitter nämligen bättre på huden under vintern! Mitt bästa fuktkräms tips är utan tvekan No7 Dry Skin Rescue och för att få tillbaka lystern i huden rekommenderar jag High Beam från Benefit som är en skimrande kräm perfekt för kindbenen!
 

Apolosophy Bronzing Powders 119:- finns i två perfekta nyanser för vintern!

3. Det här med solpuder
Det är lätt hänt att vi fortsätter använda sommarsminket som ligger i vår necessär, speciellt solpudret! Skippa den guldskimrande bronzern och skaffa dig ett matt mörkare puder med kallare nyans i stället! Detta gör sig bättre på vår vinterhud och matchar höst- och vintermodet mycket bättre! Ge ditt ansikte en fin kontur genom att applicera solpudret lätt under kindbenet, vid tinningen och lite i pannan. Inte i hela ansiktet!

Paris Berlin, krämskuggan GL14 205:- & Läppstift LR331 135:- 

4. Lite färg kan göra underverk 

Byt även ut de somriga tonerna på din makeup! Använd tex jordiga och svala färger på ögonen som du kan matcha upp med lite mer färg på kinder och läppar. Att byta ut sitt vanliga torra rouge mot ett krämrouge är att rekommendera då det sitter bättre. Detsamma gäller dina läppar, undvik gloss då de inte alltid gör sig så bra vid kyla och använd i stället ett “vaxigare” och mattare läppstift i en liknande färg som din rouge. Tipsar om mina nyfunna favoriter från märket Paris Berlin, där jag bland annat hittat en krämögonskugga som går perfekt både till ögon, kinder och läppar!

5. Pop Up Smink 
För dig som inte riktigt håller med mig om att använda jordiga och mer naturliga färger på vintern så passar detta utmärkt! Använd starka färger som poppar upp i makeupen! Du kan tex lägga en kajal med en skarpare färg inne på vattenlinjen! Detta för att få makeupen att bli mer intressant och som får ögonfärgen att framträda extra mycket! Vill du få en piggare look är även en eyeliner ett bra tips då den har en tendens att “lyfta” blicken!

Puss!

Lämna en kommentar

MINA FAVORITER JUST NU