Uncategorized

TRYING OUT: JANE IREDALE

I samband med helgens event som Daisy Beauty anordnade så fick jag tillfället att kika lite närmare på Jane Iredale. Detta är en makeup-serie som grundades 1994 utav just, Jane Iredale, som tydligen var den första som försåg den professionella hudvårdsbranschen med mineral-makeup med hudvårdande egenskaper.

Bra att veta om Jane Iredale’s makeupserie: 
Alla produkter är fria från artificiella färg- och parfymämnen, kemiska konserveringsmedel, tilltäppande mineraloljor och utfyllande talk. Perfekt för dig som är extra känslig! Produkterna är också berikade med extrakt av granatäpple, pinjebark, grönt te och alger. Dessutom kan du på deras hemsida lätt läsa dig till vegan- och gluten information gällande ingredienserna!

/Trying out the makeup from Jane Iredale! Please press the translation button to the right on my page to get the text in your language!

När det kommer till hudvårdsvårdande makeup så brukar alltid priserna gå upp rejält då de är så pass fina i kvalitén och något som däremot brukar “gå ner” då  är pigmenten. Jag var tvungen att testa om produkterna var bra. I Sminkningen jag gjorde tidigare idag så använde jag alla produkter nedanför! Det blev riktigt bra och pigmenten kändes väldig vardagsaktiga! Är du ute efter en kraftig fest makeup är dessa pigment kanske inte ett förstahandsval.

Jag fick testa det här Color Sample Kitet i färgen medium där det fanns lite av allt möjligt. Kul att testa ett märke som är extra noga med vad produkterna innehåller.

Foundation med SPF 20 Pris: Från 365 Kr 
(fyra-i-en-produkt: Foundation, concealer, solskydd och hudvård)
– Passar för en normal till fet och/eller problemhud.
– Ger effektivt skydd mot Vattenresistent i upp till 40 minuter.
– Ger lätt till fullständig täckning/resultat.
– Passar utmärkt till personer med rosacea.

Vad tyckte jag: Den täckte fint men jag som är normal/torr i min hud upplevde faktiskt att jag blev stramar i ansiktet. Däremot måste jag säga att resultatet blev super fint! Tror som sagt denna lämpar sig bättre på den som inte är torr.


Pure Pressed Eyeshadow Ebony
 Pris: Fr. 219 Kr
Testade även en ny ögonskugga i deras sortiment och de skuggor som fanns i kitet jag fick.

Vad tyckte jag:
Den verkade sitta väldigt bra, mer pigment än vad jag trodde!

Pure pressed Blush Pris:330 Kr
Detta är vårdande mineraler med fin lyster som du egentligen kan använda vart du vill i ansiktet. 

Vad tyckte jag:
Hm… kanske lite för glittrig för min smak. Jag brukar undvika rouger med mycket glitter då de faller ner på kinden så lätt. Gillade däremot färgen jätte mycket! Priset ligger ju på lite dyrare men som sagt det är bra ingredienser och jätte bra för dig som är känslig!


Läppstift Pris fr 245 Kr 


Läppglans Pris fr 285 Kr

Vad jag tyckte om läpprodukterna:
Konsistensen på dessa var toppen. Man kände att det var mycket fukt i dom och färgen blev tunn men kändes ändå “plutig”och var fina till vardags. Skulle jag betala detta pris så skulle jag helt klart göra det för den bekväma känslan på läpparna om jag ofta blir torr och inte brukar använda så mycket annat! Är du däremot ute efter en snygg färg att använda då och då tror jag att du kan hitta en liknande färg för ett billigare pris.

Concealer Circle/delete 2 Pris fr 365
Orginal förpackningen av denna produkt är vanligtvis en duo. Den innehåller Avokado- och Moringafröolja som båda innehåller båda rikligt med vitamin A-, C- , D- och E-vitamin.

Vad tyckte jag om produkten:
Den här älskade jag! Den kan vara på gränsen till för kladdig men den gjorde sig bra på min tunna och känsliga hud runt ögonen! Är faktiskt lite sugen på att testa orginalförpackningen så att man kan se om någon annan färg passar bättre än denna då den var ngt för rosa på mig. Kul att den var bra i pigmenten också då den innehöll så pass mycket bra ingredienser!

Om du blir sugen på produkterna så finns de att få tag på här-> Skincity.seLyko.se eller på DonnaBeauty.se

Lämna en kommentar

MINA FAVORITER JUST NU