I år är jag med i juryn för Daisy beauty Awards och ska då bedöma 5 produktfinalister inom baskategorin (foundations). Det fick mig att inse att jag glömt att lyfta en foundation som jag använt väldigt mycket i år. Lumene CC Color Correcting Cream (Länk) Nu är inte den nominerad i min kategori just i år men jag tycker den är magisk och vill verkligen rekommendera den…

Lumene CC Color Correcting Cream

Lumene’s baser har jag alltid gillat. Deras Blur foundation longwear (Länk) ligger bla i frilansväskan men personligen till vardags är CC cream något jag alltid föredrar.

Lumene CC Color Correcting Cream

Vad betyder egentligen CC cream?

Jo, det står för  ”color correct” eller ”color control” och är alltså en cream som du kan använda som foundation om du vill ha ett täckande resultat men samtidigt vårda huden och skydda den mot solen.

Lumene CC Color Correcting Cream

Jämför man en CC-cream med en BB-cream så känns en BB-cream mer som en fuktkräm med lätt täckning medan CC-cream är lättare i konsistensen men mer täckande. Oftast har den högre solskyddsfaktor också.

Lumene CC Color Correcting Cream

Jag använder Lumene CC Color Correcting Cream i färgen Tan och ska jag vara ärlig med er så använder jag faktiskt fingrarna när jag applicerar den. Tycker den blir snyggast så.  Älskar att den blir tunn, täcker, har SPF 20 och dessutom innehåller uppljusande pigment + titandioxid så du kan ha den som ‘concealer’.

Sen är den prisvärd då den är dryg! För 189 SEK är den din och de kommer i 6 olika nyanser (Light saknas ovan). Du hittar alla nyanserna HÄR!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar