Tagg

Got2b Glued Gel Schwarzkopf

Browsing
ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE
ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Har du babyhår runt ansiktet som du vill få ner och kontrollera? Kanske har du alltid haft dom där småhåren eller så har de kanske uppstått efter graviditeten? Nu ska du få ett par tips på bra produkter som du kan använda för att tämja eller styla dom där små håren som har en tendens att stå ut runt ansiktet.

få ner bebishår

Vad är “bebishår” ? 
Babyhår eller bebishår är en benämning på det lite finare och kortare hårstrån som du framför allt kan ha runt hårfästet i pannan ner mot tinning och öron. Det kallas för vellushår och blir aldrig särskilt långt till skillnad från resten av håret, terminalhår, som kan bli upp till flera meter. Har du en gång fått babyhår så har du kvar det och det kan inte växa och bli längre. Man kan också uppleva att man har får gott om babyhår när terminalhåren är på väg att växa ut om man tappat en hel del hår.

Tämja eller främja små håren i ansiktet?
Alla har vi dom, vissa tydligare än andra och jag kan tycka att det är snyggt då det ger lite liv till resten av frisyren. Men jag vet att det är många där ute som inte gillar dom och i många fall vill man då styla bort dom så att de tonas ner. Andra vill framhäva dom och låta dom bli en del av frisyren i olika skepnader. Det är inget nytt utan gjordes redan på 20-talet och säkert innan dess också.

Så hur stylar man ner bebishår?
Man kan så klart lyckas tämja håren på olika sätt, tex genom att föna dom eller genom att använda olika hårprodukter. Jag gillar att använda flytande vax i olika former. Här kommer tips på produkter som jag använder när jag vill få ner eller styla bebishår:

1. Tämja, Björk  – produkten hittar du här på Lyko för 199 kr
En grym produkt med applikator som gör sitt jobb utan att det blir så där stelt. Finns betydligt kraftigare vaxliknande produkter än denna men jag gillar när det blir ett mjukare och naturligare resultat. På så sätt blir håret inte påverkat till dagen efter om du tex vill ha utsläppt.

2. Glued blasting freeze spray, Schwarzkopf – produkten hittar du här på Lyko för 49 kr
Här skulle jag egentligen kunna rekommendera hela Glued-serien eftersom de har så många olika produkter som är extremt hållbara (geler, vaxer, spray). Blasting Freeze Spray brukar jag gilla att spraya på en mindre borste (typ tandborste) och stryka över småhåren. Sitter som berget!

3. Kevin Murphy Super Goo Gel – produkten hittar du här på Lyko för 299 kr
Precis som ovan är detta en finish gelé som har en kraftig och fast stadga. Produkten är vattenlöslig och hjälper dig att forma håret lätt – oavsett om du vill framhäva eller tämja. Innehåller bla extrakt från grönt te, bambu och nässlor.

Hoppas inlägget hjälpte dig! Kram Lina

Läs också: Mina 8 bästa texturspray för volym i håret