Ögonmakeup & Looker

Wings of Love | Kärlek genom kreativ makeup

kreativmakeupÄnglar ÄngelmakeupVingar av kärlek
Wings of Love
Makeup of Love  Wings of Love

Wings

De senaste dagarna har verkligen varit overkliga. Terrorattacken i Stockholm 2017 kommer för alltid ha satt ett litet ärr i oss alla. Igår efter kärleksmanifestationen på Sergelstorg var det omöjligt för mig att sätta mig vid sminkbordet. Ögonen var så svullna och tårarna kunde verkligen inte sluta rinna. Idag känns det bättre. Idag ser jag tillbaka på helgen med massor av kärlek. Ny kraft som jag idag använde i makeupen precis som jag brukar. För att förmedla mina känslor. Det har varit mitt verktyg enda sedan jag var liten…att få måla, att få vara kreativ och att få lägga all fokus på färg och form. Inspirationen är ganska uppenbar. Änglar…vingar…de cirkulerar runt oss ständigt men lite extra denna helg. De hjälper i en stund som denna… Önskar jag kunde krama alla er som läser. Jag behöver det. Vi alla behöver det.

Bas / Base
Naked Skin Medium Light + Weightless ultra definition 5.0 Urban Decay
Retouch erase Concealer 01 Fair Milani
Bare Pro Light natural 09 Bareminerals
Baked Blush #D34 Elf
Sheertone Blush Peaches Mac Cosmetics

Ögon / Eyes
Color riche Les ombres (eyeshadow quartet) Smoky L’Oréal Paris
Master Ink White Eyeliner Maybelline
Faux Whites Inner eye brightener 05 Baby Powder+ White Smoke Nyx
Color riche Le khôle Midnight Black L’Oréal Paris

Fransar / Eye lashes
Baby Roll Mascara L’Oréal Paris

Bryn / Eye Brows
Brow X-pert Cool Blonde L’Oréal Paris

Läppar / Lips
Dainty Lipgloss Anastasia Beverly Hills
Color riche Lipstick Nude L’Oréal Paris

Det här är Mitt Liv

Mitt älskade Stockholm


Jag är så chockad, mitt älskade Stockholm. Här är jag född och trots år boendes i Småland blev det här snabbt mitt hem igen. Jag har bott här de senaste 12 åren nu och känt mig trygg varenda minut. Jag älskar den här staden. Igår förändrades mycket!

Jag hade slutat jobba nere på Bangerhead Studio efter att ha sminkat två kunder och mötte upp min mamma som var på besök. Glada för att få spendera dagen tillsammans tog vi en snabb lunch och bestämde oss sedan för lite shopping och började röra oss uppåt från Stureplan mot City. Efter ett besök i en butik började vi röra oss mot utgången men vi blev snabbt inslitna igen. Personalen berättade att det inte var säkert på gatan då något hände Stockholm. Mina tankar: En attack? Terror? Nä, inte än…spekulera inte då du inte vet vad som händer. Fakta Lina. Fakta först. Kommer det ske en till?

Alla slängde upp sina mobiler. Stod och lyssnade tillsammans, informerade varandra. Jag skakade i hela kroppen och med en klump i halsen försökte jag tänka på hur vi skulle ta oss hem. Jag bor på Kungsholmen, ett stenkast från Fridhemsplan och tar alltid Kungsgatan bort för att nå mitt hem.

Vi började röra oss dit då vi hörde att det gällde Åhléns City, en bit bort från Kungsgatan. Så vi resonerade snabbt att vi  skulle ta smågator för att ta oss mot bron som leder över till Kungsholmen, mitt hem. När vi kom till Hötorget/Kungsgatan insåg vi snabbt att det var kaos där. Poliser och ambulanser var redan på plats så vi tänkte bara att vi måste komma bort från tumulten! Vi sprang mot Olof Palmes gata och där började poliserna att spärra av också.

Vi, tillsammans med 10-tusentals människor flydde stan, hela tiden med tankar om att det kanske skulle hända igen. När vi nästan var framme på Fridhemsplan kom ryktena om skottlossning också! På mitt Fridhemsplan. Där började jag gråta. Känslan av att inte veta vart man skulle ta vägen för att vara säker. Det var bara att vända och ta sig mot en annan del av stan för att söka skydd hos en kompis.

När nyheterna dementerade ryktena om skottlossning tog vi oss hem till mig. Där satt vi framför tv:n resten av kvällen, chockade. Jag insåg att lastbilen kört rakt in på skönhetsavdelningen på Åhléns City. Där var jag i tisdags och jobbade. Lastbilen körde rakt in i Make Up Stores disk. Ett företag jag jobbat i flera år för så tankarna gick såklart direkt till mina gamla kollegor. Tack och lov var de okej!

Jag och Mamma var inte på Drottninggatan under de 3 minuterna men minuterna i stan, känslan av att inte vara trygg och känslan av ovisshet var bland det värsta jag upplevt. Samtidigt blev känslan av samhörighet och känslan av att vara enade med alla på gatan det finaste jag upplevt. Som alla hjälpte varandra, som alla öppnade sina hjärtan för dom som behövde hjälp! Jag är stolt över Stockholm och stolt över hur Sverige, regering, poliser och andra säkerhetsansvariga hanterade hela situationen.

Det här kommer att kännas ett tag men jag ska inte låta detta styra MITT liv här. Jag ska erkänna att jag varit rädd för att resa i Europa men det här förändrade en del. Det är viktigt att ta tillbaka staden…redan idag ska jag ta mig dit. Sedan kommer jag cykla över det där övergångsstället igen. Något jag gör nästan varje dag. Delvis ska jag göra detta för mig själv men främst för oss alla. De ska inte få vinna. De ska absolut inte få vinna.

Ta hand om er<3