Uncategorized

HOW TO BRING OUT YOUR COLOR – STEP 1 BLUE EYES

Det här med att välja ögonskuggsfärg är ju inte allt för enkelt. Det är verkligen den vanligaste frågan jag får. “Vilken färg passar jag i?” Jag älskar den frågan för så många kunder är vana vid att expediten eller Makeup artisten suckar just i detta läge! Känner ni igen detta? Jag älskar att faktiskt få guida människor till att hitta just sin bästa färg. Det är magiskt att se vad en färg kan göra!

För att lära sig vilka färger man passar i krävs det en liten genomgång i färglära. Fast det viktigaste är egentligen att ha vetskapen om att en Färgcirkel finns för då blir det lite lättare. Jag har ganska blå ögon i vanliga fall men får lätt en grön nyans i vissa sminkningar. Om man ska framhäva just BLÅ ögon (eller helt enkelt sin ögonfärg) så ska man alltid kolla vilka färger som ligger i motsats riktning i färgcirkeln, de så kallade motsatsfärgerna/kontrastfärgerna! 


/To choose eye shadow is not always easy. The most common question I get is: “What color suits me?” I love that question! I love to actually get to guide people into finding just the best color. It is magical to see what the right color can do!

To learn which colors to high light your eyes requires a little rundown in color theory. Though, the most important is to have the knowledge of that a color circle exists. Then it becomes a bit easier. I have pretty blue eyes normally but they get easily green in some of my makeups. If you want to highlight BLUE eyes (or simply your eye color) you should always check what colors you can find in contrary direction in the color wheel, the so-called opposite colors / contrast colors!

 

Blå ögon passar väldigt bra i brunt, gyllenefärger och i rostigare toner. OBS! Jag tror att man absolut kan bära de flesta färger men det gäller bara att hitta rätt nyans! Sedan vill man kanske inte alltid matcha ögonfärgen, utan kanske kläder,hår, smycken osv.

/Blue eyes is a high lighted when using brown, golden and in rusty tones. NOTE! I think you certainly can wear most of all colors, but you just have to find the right shade! You may not always want to match your eye color, you maybe want to match clothes, your hair or jewelry etc.

Om du vill lära dig mer…
If you want to learn more…

Det finns tre stycken primära färger, Röd, Gul och Blå. Detta är grundfärgerna som används när man blandar alla andra färger!
Blandar man primärfärgerna med varandra så får man Sekundära färger, Orange, Violett och Grön. 

There are three primary colors, Red, Yellow and Blue. This is the basic colors that are used when creating all the other colors! If you mix the primary colors together, you get secondary colors, Orange, Violet and Green.

Lämna en kommentar

MINA FAVORITER JUST NU