Uncategorized

HOW TO CREATE SMOKEY EYES

Är det någonting man aldrig tröttnar på i sminkväg så är det väl ett par sotade ögon! Höst efter höst kan man skymta mjuka fina sotningar på catwalken men hur gör man egentligen? Behöver man verkligen använda sig utav en svår svart ögonskugga och finns det något knep för att undvika mörka pigment som faller under ögonen?  Här följer mina bästa tips för att lyckas!

/Smokey Eyes are never out! Autumn after autumn, one can glimpse the soft or edgy smokey eyes on the catwalk but how do you create them? Do you really have to use black eye shadow and is there any tricks to avoid dark pigment to fall under the eyes? Here are my top tips for success!

1. Grunden är enormt viktig för ett par sotade ögon, både för resultat och hållbarhet! Därför har jag använt en geleyeliner, Mega Eyes Creme Eyeliner från Wet ‘n’ Wild för att snabbt kunna få en svart yta som inte smular och samtidigt få en bra yta att fästa en ögonskugga på.

/The foundation is everything to make it look nice and to make it stay the whole day/night! I’ve used a gel eyeliner (read in the text above). This will creat a strong black color thats creamy, it doesnt fall under the eyes and it will help our second eye shadow to stay.

2. Applicera först geleyelinern längs med franskanten och sudda sedan ut den upp över locket med en större pensel. Här behöver man jobba lite fortare för att inte gelen ska torka. Målet är att den fortfarande ska vara lite kladdig när det blir dags för nästa steg!

/Apply the gel eyeliner close to your top lashes on the eye lid and smudge it out over the whole eye lid. Work pretty fast so the cream doesnt dry. You will need it a little creamy.

3. Glöm inte att även applicera geleyelinern på den undre franskanten för att få en bra helhet på makeupen. Lägg den nästan hela vägen fram till den inre ögonvrån.

/Apply the gel eyeliner underneath your eyes as well and work it almost the whole way to the inner crease! It will look so good!

4. Knepet nu är att använda sig utav en skugga man tycker om och fästa den uppe på geleyelinern. På så sätt fastnar skuggan bättre och du undviker smul under ögonen! Jag älskar färgen Club från Mac då den är väldigt lätt jobbad och skimrar i både en grönton och en brunton när man gör den tunnare! Sudda ut den runt ögat med en bra borste, jag använder mig oftast av Real Technic borstar som både är snygga och praktiska! Sudda ut ögonskuggan runt ögat där du inte har någon eyeliner så blir den rostigare i tonen!

/ No the trick is to use a second eye shadow and apply it on top of the creamy eyeliner. Then it will stay for a long time! I love the color Club By Mac, easy to work with and it has a cool color between green, brown & grey. Smudge it out in the edges with a good blending brush. I love to work with brushes from  Real Technic!

 

5. Tryck även på lite ögonskugga på den undre kanten av ögat för att få en mjuk och hållbar look.

/Apply some eye shadow underneath the eyes on top of the eyeliner to fix it! Then it will become softer as well.

 

6. För lyckas med ett par smokey eyes kan det vara ett plus att fylla i ögat med en svart inliner, som tex. Black Eyeliner Waterproof från Layla Cosmetics. Detta för att få en djupare och intensivare blick! Har du naturligt ganska små ögon kan man byta ut den svarta inlinern mot en ljusare penna för att göra ögonen större.

/Then put a black liner on your inner line, I’ve used the eyeliner you can read about above! This will make your eyes look more intense and sexy! If you want to enlarge your eyes you should use a light eye pencil instead of a black one.

 

7. Ett par snyggt i fyllda bryn kan ibland göra en hel look! Att jobba med krämiga produkter på brynen har blivit trendigare på senare tid. Här har jag använt Dip Brow pomade (Auburn) från Anastasia Beverly Hills.

/Continue with a beautiful pair off eye brows! I love to work with creamy Dip Brow Pomades by Anastasia Beverly Hills.

 

8. Att avsluta med en highlighter både lyfter, framhäver och ger hyn en “retuscherad” känsla. Här ser du skuggan Dazzle Light från Mac. Applicera den i innervrån, under brynets högsta punkt och till sist på toppen av kindbenet. Avsluta sedan med en bra mascara tex. It’s So Big Volumizing Mascara från Elisabeth Mott. Vill du piffa till det ordentligt kan du alltid sätta på ett par lösögonfransar i styck bitar! Då får du ett snyggt och naturligt resultat!

/End the make up with some high lighter and mascara and maybe some lashes! I’ve used Dazzle Light by Mac, It’s So Big Volumizing Mascara by Elisabeth Mott and a pair of single eye lashes!

TIPS! Råkar du ofta ut för att mycket svart pigment faller under ögonen? Två tips! Det första är att göra ögonen först och basen sist. På så sätt blir det lättare att tvätta bort det mörka och du slipper förstöra basen! Det andra är att använda sig utav Makeup Remover pads, då de snabbt får bort det mörka under ögonen och lämnar kvar en återfuktande känsla. Bara badda bort lite av den fuktrika oljan och applicera din concealer eller bas! Ett stort lycka till! 

/TIP! If you have problems with black pigments falling under you eyes I have two tips! The first is to do the eye makeup first and the base last. This makes it easier to wash away the dark pigments and you don’t have to destroy the base! The second is to use some makeup remover pads, they will quickly get off the dark under the eyes and leaves a moisturizing feeling. Just dab off some of the rich oil and apply your concealer or base afterwards! Good Luck!

 

Lämna en kommentar

MINA FAVORITER JUST NU