En av höstens hetaste makeuplooker är utan tvekan The reverse cat-eye trend, en look som cirkulerar flitigt i sociala medier just nu. Ett klockrent exempel på hur man tagit inspiration från catwalken men sen förvandlat looken till något mer lättburet som funkar till vardags!


Vad är en Reverse eyeliner?
Jo, looken innebär att du istället för att applicera eyelinern på den övre franskanten lägger en utsuddat linje längst med den undre franskanten och låter den sedan suddas ut lätt mot tinningen. Underliner kan man också kalla den!


Så här gör du:

1. Börja med att applicera en brungrå ögonskugga med hjälp av en fluffig borste längst med ögonlocket hela vägen upp till globen.

2. Applicera sedan samma skugga längst den undre franslinjen med en tunnare pensel.

3. Mätta sedan den krämiga skuggan med hjälp av valfri ögonskugga.

4. Lägg sedan en mörkare gel eyeliner längst den undre vattenlinjen, med samma pensel och sudda ut den något mot både den inre och yttre ögonvrån. Du kan också välja att lägga en svart vattentålig kajalpenna som inliner.

5. Avsluta sedan med en svart ögonskugga som du mjukt suddar ut i franslinjen ovanpå eyelinern och något nedanför. Detta för att både fixera och få looken mer intensiv.

På läpparna har jag använt:
Infinity lip gloss Mellow mauve, LH cosmetics | 199 kr
Smooth Silk Lip Pencil 2, Giorgio Armani Beauty | 280 kr

Lycka till!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar