Uncategorized

TUTORIAL – HOW TO CREATE AN ‘OPEN SMOKEY EYE’


Nu var det dags för en liten specialare tänkte jag! Det här är ett mer öppet Smokey Eye än den jag gjorde i ‘Vampire Beauty’ looken men jag får göra en mörkare tutorial senare i veckan (lovade ju en Tutorial)! Produkterna kommer i från Isadora! De lanserade nämligen massa nya sotningsprodukter så jag blev lite inspirerad till att göra en Steg för steg makeup där jag visar sotade ögon! Måste bara hylla den här paletten ovan då den är perfekt för de som har hooded eyes (De som har något hängande lock)

ENG /Wanna learn how to create this look? Pless press the translation button on the right side of my blog to get the text in your language!

Steg för Steg

1. Börja med att prima hela ögonlocket med en ögon primer. Måla sedan formen med hjälp av en kajalpenna. Ett tips är att INTE använda en vattenfast kajal till detta (det råkade jag göra) då blir det nämligen super svårt att sudda ut den!

2. Börja sedan sudda ut kajalen utåt ögat med en suddpensel.

3. För att få allt att sitta bättre och för att få en intensivare svart kan du börja sudda in lite utav den svarta ögonskuggan (A.)

4. Nu är det dags att markera undersidan av ögat. Här kan du antingen använda dig utav B. eller C. skuggan beroende på hur mörkt du vill ha eller så kan du skippa skuggan helt och göra som i steg 5!

5. Vill man inte ha så mycket under ögat kan det räcka med en kajalpenna som du ser på bilden. Vill du ha mycket så kan du göra både steg 4 och 5!

6. För att få ögat intensivt, applicera en vattenfast kajal i vattenvrån både på undersidan och på översidan.

7. Lägg sedan den ljusa ögonskuggan (D.) över hela ögonlocket och avsluta sedan med den ännu ljusare färgen (E.) i ögonvrån och under brynet. Skuggan ser väldigt vit ut på bilden då jag använt en highlight produkt under brynet innan.

8. Mascara gör nu jobbet! Vill du ha ännu mer effekt rekommenderar jag ett par lösfransar!

Lycka till!!

Produkter jag har använt / Products I’ve used

Ögon / Eyes
Eye primer

56 Smoky Eyes Palette
Perfect contour kajal Black
Smoky Eyeliner Black Waterproof
Eye Brow Lifter – HighLighting Pen

Fransar / Eye lashes
Flashing Volume Mascara
Eyelashes

Bryn / Eye Brows
Eye brow pencil Light Brown

 

 

Lämna en kommentar

MINA FAVORITER JUST NU