Resor

HOSTAGE SITUATION IN KEY WEST!

Hann ju aldrig berätta hur vi hade det i Key West! Tiden rusade iväg och blogginlägget kom lite i skymundan kan man säga! Haha! Vi åkte alltså ner till Key west över dagen när vi var iväg till Miami…en sån härlig utflykt men det blev inte riktigt som vi tänkt oss…

/ Never had the time to tell you about our trip down to Key West a few weeks ago when we were in Miami. We did a day trip because we had so much other things on our schedule but we got to see pretty much. It didn’t turn out the way we thought though… For more in english…translation button to the right on my page

Vi hade verkligen förväntat oss det där paradis, magiska vattnet som var extremt turkost. Det lyste lite med sin frånvaro kan man säga. Vi hade inte jätte tur med vädret och stranden var fylld med alger och annat skit.


Kort om Key West

Ön ligger alltså i södra Florida och har ca 25 000 invånare. Ön är sedan länge känt för sin toleranta och öppna livsstil, därför är ön känd för många konstnärer och är även ett populärt resmål för homosexuella. Kuba ligger inte heller så långt ifrån så därför ligger även en stor militärbas på ön.

Yes, Duval Street är själva “huvudgatan” på ön…man märkte genast direkt

Så mycket härliga byggnader över allt som utstrålar massor av positivitet.

Är man i Key West är detta ett måste… Berömda författaren Ernest Hemingway bodde nämligen på ön under några år och här skrev han säkerligt en hel del avsnitt i sina böcker…

Huset är idag ett museum och det kryller med folk här på dagtid. Lite kul fakta: Ernest köpte huset för $8000 och lät även bygga ön’s första pool här! Poolen kostade ca $20000 att bygga 🙂

Ja, man kan lätt säga att det händer ganska mycket flummiga saker på Duval Street haha. Det är så sjukt men vi hamnade mitt i ett gisslandrama under dagen! Pga detta missade vi den vackra solnedgången som många rekommenderat oss att se!

Ni som följer mig på instagram (Makeupbylina) har sett den här krabaten förut. Hur söt?

Ett ställe ni inte får missa om ni åker hit. Kermit´s!

Hit ska man gå och besöka deras butik! De har så mycket härliga juicer, smooties, såser, hembakade kakor och bröd mm.

…och de serverar världens godaste Keylime Pie!! Som jag älskar denna paj! Ön är ju cärldstjänst för just keylime paj! De hade den till och med i gluten fritt!

Bakgården, sätt er här med keylime pajen;) Super mysigt ställe!

Ja, allt som allt var dagsutflykten en riklig upplevelse! Mycket flummigt folk på gatorna men det var verkligen hur kul som helst att se staden, ön och alla kreativa påhitt de säljer i butikerna. Mycket värt att se!

Kram!

 

Lämna en kommentar

MINA FAVORITER JUST NU