Hudvård & Kroppsprodukter

CHAPPED WINTER SKIN? PREVENT IT!

Fnasig hy?

Nu går vi mot kallare tider och väldigt ofta ser man på våra hudar att vi är lite lätt torra och fnasiga och vår bas sitter inte lika snyggt. Tänker man efter så är det stor risk att man bara fortsätter att använda sina vanliga hudvårdsprodukter som man tex använt på sommaren. Man behöver inte köpa helt ny hudvård inför vintern men man måste inse att huden förändras ganska rejällt i takt med att klimatet förändras.

När vi upplever oss torra slänger vi oftast på massa fet kräm och tror att det ska bli bättre. Knepet är att först få bort den “döda huden” och SEN lägga på en återfuktande kräm.

Peeling, peeling, peeling… vi vet att vi bör göra det lite då och då men väldigt sällan kan jag säga att jag själv plockar fram den. Det är däremot A och O om vi vill behålla en fräsh bas utan massa fnas.

Tipsar också om att komplettera med ett serum nu inför vintern. Lägg det innan du lägger din fuktkräm både på morgonen och på kvällen! Magi för en vintertorr hud!

Nedan hittar ni två budget tips och två lyxtips på produkter jag testat! Puss på er!

/It’s getting colder out side and that we can very often see on our skin.The foundation is not looking that fab anymore with a pretty chapped skin. A great tip is to acctually change some parts of your skincare routine you had for the summer. Because we need to adapt to the wether change!

It´s so eazy to just put a thicker cream on your dry skin and then believe that it will get better but the real trick is to first remove the “dead skin” and then apply a moisturizing cream.

Peeling, peeling & peeling … we know we should do it now and then, but very often I can say that me myself can be pretty careless with that. However, it is neccesary if we want to keep a fresh base without chapped skin!

A tip is also to use a serum during the winter. Add it before you put your moisturizer in the morning and in the evening! That will be magic for a dry winter skin!

Below you’ll find two budget tips and two luxury tips of some products I tested! Lyx! 

Exfoliating polish, ZO Skin Health 795 Kr. En av mina peeling favoriter just nu. Den är väääldigt dyr men man kan verkligen känna att den jobbar på hyn och att det är effektivt “riv” i skrubben. Den innehåller ultra-fina magnesium kristaller som effektivt avlägsnar döda hudceller och talg samt främjar en hälsosam blodcirkulation och cellförnyelse, och innehåller vitamin A, C, C-ester och E.

Ska du köpa din första peeling så vet i katten om jag tycker den är värd att investera i, då är det bättre du hittar en “enklare” så att du får testa och komma fram till vad du gillar först. (Säljs på utvalda salonger tex, Conturkliniken & Estethic Clinic )


Luxury!

One of my peeling favorites right now. Exfoliating polish from ZO Skin Health 795 SEK. It´s veeeery expensive though and I don’t think it´s completelly worth that much if you are going to buy your first peeling. I bet you can find a good one that’s not that expensive for a start. If you tried a lot of peeling though I think you’ll like this! You can really sence that its “working on the skin.” 

Budget!

Cleansing Powder, Make Up Store, 115 Kr. Det här har varit en favorit sedan länge och jag har skrivit om den innan! Kombinerad rengöring och peeling som rengör ansiktet från orenheter samtidigt som den har peelande effekt. Så effektiv man känner verkligen att den är djuprengörande! Häll en liten mängd av pulvret i handen och tillsätt några droppar vatten eller blanda den med in rengöring. Massera in över fuktad hy, skölj med vatten och använd 1-2 gånger i veckan


 

Lyx!

Vespera Bionic serum from Exuviance, 599Sek. 
Ett anti aging serum (helt oljefri) fylld med vitaminer och extrakt från grapefrukt. Detta har jag bara använt några små droppar utav innan min dag/nattkräm varje dag. Man behöver mindre än man tror och den lägger sig tunt och behagligt på huden och stramar åt lite grann (vilket jag gillar).

 

Luxury!

Same here..one of my favorite serums I use a lot! The Vespera Bionic serum from Exuviance (599Sek) is an oilfree anti aging serum that you can use before putting on your daily cream. Feels great and also tightens up your skin!

Budget!

Bright Now Vitamin C Dry Skin Cocktail, Lumene, 159 Kr. Detta är en liten cocktail för hyn med massor av antioxidanter från arktiska hjortron, tranbär och C-vitamin som är extra effektiv tack vare en speciell inkapslingsteknik.  Den doftar sött och de känns roligt att använda då man blir så glad av färgerna på den. Gillar den skarpt! Läs mer om den i mitt tidigare inlägg HÄR!!


Budget!

For those of you who are super dry right now, you will love it! I can strongly recommend this oil above, Bright Now Vitamin C Dry Skin Cocktail from Lumene! It’s a small cocktail for your skin with plenty of antioxidants from Arctic cloudberry, cranberry and vitamin C that is particularly effective thanks to a special encapsulation technology. It makes your skin smooth and it also reduce fine dryness lines. It smells sweet and feels fun to use because of the colors on it. Read more about it Here!

Lämna en kommentar