Makeup & Skönhet generelltTips & Tutorials

STROBING – A FANCY WORD FOR HIGH LIGHTER?


Strobing
är ett relativt “nytt” ord inom makeupindustrin som startade att cirkulera på sociala medier under förra året. Vissa utav er vet redan vad det är men jag tror att det finns en hel del läsare där ute som kanske missat det…


Strobing is a relative “new” word in the makeup industry, which started to circulate on social media last year. Some of you already know what it is but I think there are a lot of readers out there who might have missed it …

Strobing

Vad är Strobing?
Jag svarar som alla andra makeupartister i branschen. Strobing är egentligen ett lite finare ord för det gamla hedliga konceptet Highlight:) Det är inget nytt utan det är egentligen samma sak som att alltså highlighta partier i ansiktet! Däremot så ser det liiite annorlunda ut då strobing innebär att man skippar att kombinera “highlighten” med shading/contouring (skuggtekniker som man bland annat sett massvis på Kim Kardashian) Man satsar helt enkelt på att endast framhäva de punkter man vill ta fram i ansiktet med rejäl lyster! Det får nästan se lite glansigt/blött ut.


What´s strobing?
I answer like the other makeup artists in the business. Strobing is actually a fancy word for the quite old concept Highlight 🙂 There is nothing new, it’s really the same thing as to highlight specific areas in the face! However, it looks a little bit different though, because strobing means that you skip to combine the “highlight” with shading or contouring (the shading techniques you´ve seen on Kim Kardashian) You simply focus to only emphasize the points in your face that you want to come forward with shine & luster! It can almost see a little bit glossy or wet.

News!
Några nyheter som jag älskar att “stroba” med:  De nya Glow Kit Paletterna* från Anastasia Beverly Hills! Så fina, de påminner dock om deras Illuminators som de nyss släppte! Däremot kommer ju dessa i kit vilket underlättar när man är ute och jobbar. Kiten är inte släppta i Sverige än dessvärre utan finns på Anastasias hemsida för $40.00.


Some product news that I love to use while strobing is the new Glow Kit Paletternafrom Anastasia Beverly Hills! They look so nice on and reminds me, however, of their Illuminators that they released last year. After all these comes in kits which helps a lot when you are out working on the fiels. The kits are not released in Sweden yet unfortunately but are available at Anastasias website for $ 40.00.

THAT GLOW From Left: Sunburst, Golden bronze, Bubbly & Dripping in Gold

Kittet That Glow är varm i tonerna medan Gleam är lite kallare. I min sminkning ovan har jag tex använt färgerna Mimosa & Crushed Pearl från Gleam


The That Glow comes in warm tones while Gleam is a bit colder. In my makeup above I have used the colors Mimosa & Crushed Pearl.

GLEAM From Right: Hard Candy, Mimosa, Starburst & Crushed Pearl.

StrobingPic borrowed from Cosmopolitan.com

TIPS!
Jag föredrar faktiskt att stroba eller highlighta med krämiga produkter. Det har jag gjort sedan jag startade som Mua 2005! Favoriten är utan tvekan Skin illuminator Pink från No 7 (149 Kr på Apotek Hjärtat) Bra pris och lätta att införskaffa då Anastasia’s produkter kan vara knepiga att få tag på i Sverige!


TIP!
I normally I prefer to do the strobing/highlight with creamy products…that I have done since I started as a Mua 2005! The favorite is undoubtedly the Skin illuminator Pink from No 7 (149SEK at the Pharmacy Apotek Hjärtat ) Good price and easy to obtain when Anastasia’s products can be tricky to get!

image1


*Produkterna har jag fått som pressprover. Detta påverkar däremot inte mina värderingar eller åsikter om produkterna. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! 🙂

* I got these products as press samples. This will not impact my values or opinions about the products. My reviews will always remain personal and can´t be bought ! 🙂

 

6 kommentarer till “STROBING – A FANCY WORD FOR HIGH LIGHTER?”

  1. Jag har strobat i flera år, gillar det. Har försökt mig på contouring, men måste säga att jag ser mest smutsig ut när jag gör´t. Haha, förstår att det är min teknik som felar, men ändå.

    • Vad kul att du gillar dom! De är sååå fina på! Jag fick mina i ett pressutskick men beställer man får man säkert betala lite tull. Brukar beställa från Usa och de brukar inte bli så mycket! Tack för att du läser<3

Lämna en kommentar