Bär du runt på 35 läppstift i väskan varje dag? Haha, nä jag tänkte väl det då det inte är särskilt vanligt. Jag gör däremot det i mitt jobb och jag vet att många som läser bloggen också gör det. Jag har med mig massor av varianter på stift då jag vill att kunden ska bli nöjd och få rätt nyans men vad gör man när det tar för mycket plats och väskan blir för tung? Jo, man smälter smart ner dom i en palett! Följ med mig, steg för steg, när jag smälte ner mina favoriter…


Do you carry 35 lipstick with you in your bag every day? Haha, well it’s not very common. However, I do that in my job and I know that many of you who read the blog has the same problem. I carry with me a lot of variations of colors because I want the customer to be satisfied and get the right shade but what do you do when it takes too much space and the bag becomes too heavy? Thought about Melting lipsticks? Well, clever as you are you melt them down in a palette! Check out below, step by step, how I melted down my favorite lipsticks… (use the google translation button to get the rest of the text in your language.)

Melting lipsticks
Melting lipsticks

1. Jag har varit på jakt efter en bra palette för läppstift rätt länge nu och härrom dagen hittade jag en på Smink och Perukmakaren i Sthlm (pris 315 Kr).

2. Paletten är gjord av plast, vilket kanske inte är jätte optimalt men den fick funka. Den har en sida med 21 platser…

3. …och en sida med 14 platser. Botten (det vita) går inte att ta ur behållaren utan den sitter fast.

4. Dags att välja ut 35 färger som man bara måste ha med sig i väskan! Det var inte lätt kan jag säga. Det tog nämligen längst tid!

Melting lipsticks

5. Jag har hört talas om alla möjliga varianter om hur man smälter läppstift; i micron, över ett tänt ljus med en sked osv osv. Härrom dagen fick jag ett grymt tips om att köpa små ‘Toppits’ (aluminiumformar) och värma dom i en stekpanna! Köpte ett paket formar för 19,90 Kr på Ica.

Melting lipsticks

6. Förbered alla 35 formar genom att göra en liten pip så att det lätt ska kunna hällas ut. Skiva sedan läppstiftet och lägg det i formen. Jag smälte hela läppstiftet men vissa märken har mer innehåll vilket du kommer märka, så ta ej för mycket.

7. Sätt plattan på 1:an så att läppstiftet långsamt smälter, läppstiftet ska inte koka. Lyft sedan av formen, med tex en osthyvel, och låt den svalna i ca 30 sek. Jag smälte ca 4 formar i taget.

8. Innan du häller i läppstiftet i paletten behöver du tänka på två saker: Läppstiftet får inte vara för varmt! Det som händer då är att du smälter plasten i paletten (det hände mig haha). Tänk även på att vissa läppstift “sväller” i paletten. Häll därför inte upp till kanten utan fyll 1/3 först för att se hur läppstiftet beter sig. Du ser nedan hur det kan bli “överfullt”:)

9. Spara formarna tills du är klar om det visar sig att du behöver fylla på ett läppstift.


Melting lipsticks

10. Ta daa! När du är klar sätter du in paletten i kylen under ett tag så att allt får stelna ordentligt!

Melting lipsticks

11. Sen är det bara att ha koll på vilket stift som ligger vart. Jag skrev på ett vanligt papper och tejpade sedan över det.

melting Lipsticks

Så där ja! Detta blev så smidigt för frilansväskan, super nöjd. Att göra detta tar tid, bara så att du är beredd på det men det är så värt det!

Ett stort lycka till och hör av dig om du har frågor genom att kommentera här nere!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar