INLÄGGET ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Ska du fira in det nya året med en något glammigare nyårsmakeup? Då vill du såklart att sminkningen ska hålla tills långt efter midnatt. Här delar jag med mig av värdefulla sminktips för att säkerställa att din nyårssminkning sitter hela kvällen.


1. Återfukta innan sminket 

Vilken snygg nyårssminkning som helst kan se något dassig ut efter ett par timmar om concealern eller delar av basen inte håller. Varför den försvinner kan bero på olika saker men en vanlig orsak är att huden under sminket är torr och suger åt sig fukten från dina produkter, vilket inte lämnar något fint resultat.

Lösning!
Lägg en sheetmask (reklamlänk lyko) en timme innan sminkningen och följ upp med din hudvårdsrutin. Lägg sedan ett par Eye patch under ögonen medan du sminkar dig för att fylla på med extra fukt runt ögonen. På så sätt ser du till att återfukta huden samtidigt som du skyddar huden från fallande ögonskugga. När du drar bort dem lämnar patchen ifrån sig lyster samtidigt som den ser till att concealern håller längre.

Tips på ett par favoriter! BeautifEYE Brightening Eye Patches (reklamlänk lyko)

 

2. grunda smart under ögonskuggan 

Finns det något tråkigare än när ögonskuggan tappar färg eller lägger sig i veck när man stått i timmar och fixat sig? För att förhindra att det händer gäller det att sätta fast makeupen ordentligt underifrån vid applicering!

Lösning!
Vill man att nyårssminkningen ska sitta fram till tolvslaget bör du investera i en bra ögonskuggsprimer alternativt en vattenresistant krämögonskugga som grund! På den tunna kladdiga ytan pressar eller baddar du sedan in ögonskuggan. Då sitter den som berget!


Eyeshadow primer potion (reklamlänk lyko)

 

3. Fixera så att huden glänser på rätt ställe 

Många som upplever att makeupen inte håller har helt glömt eller undviker att använda puder för att fixera sin sminkning. Oftast för att man är rädd för att göra basen matt och tråkig när man eftersträvar ett glowigt resultat.

Lösning!
Välj rätt typ av puder (finns både puder med och utan glow) och lägg det endast på områden där du vill hålla huden extra glansfri. Det kan vara området mellan ögonbrynen, kanterna av munnen, hakan och platsen där din näsa och kind möts. Detta ger en mjukt utblurrande effekt som fixerar sminket samtidigt som du låter andra områden, som tex kinder, välkomna lite mer naturlig glow under kvällen.

Blotting powder (reklamlänk lyko)


4. Böj fransarna ordentligt

Har du sminkat dig lite extra så behöver även fransarna en liten extra skjuts för att inte försvinna i makeupen. Lösfransar är en fantastisk detalj men kanske är du en av dem som inte gillar eller orkar att använda lösfransar.

Lösning!
Lägg lite extra tid på att böja fransarna i stället och gör det då ordenligt. Ett bra tips är att böja fransarna tre gånger. Alltså inte bara en gång på samma ställe utan på olika ställen längs med fransen. Detta ger en jämnare böj och effekten blir mer hållbar. Vill du vara extra säker på att böjen håller så välj en vattenfast mascara efteråt istället för en vanlig!

 Shiseido Eyelash curler (reklamlänk lyjo)

 

5. Snygga till glittret med tejp och settingspray

Ett av de allra vanligaste tricken för att lyfta en nyårsmakeup är väl ändå att addera glitter. Dessvärre är det väldigt vanligt att glittret inte stannar kvar där det applicerats utan faller ner på resten av makeupen under kvällen.

Lösning!
När din nyårssminkningen är klar och glittret är pålagt, se till att fixera hela makeupen igen med hjälp av ett settingspray. Det hjälper glittekornen att fixeras lite extra. Skulle det falla glitterkorn under kvällen är mitt bästa tips att ta med dig tejp! På så sätt kan du enkelt och snabbt tejpa bort glittret om det fallit ner på din look. Tro mig, det kommer uppskattas dagen efter också.Fix+ Primer And Face Spray (reklamlänk lyko)

Lycka till nu och glöm inte att det finns massor av makeupinspiration under kategorin Ögon & looker! /Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar