Mars och April gick fortare än någonsin i år och jag har hunnit testa massor av skönhetsprodukter. Det är långt i från alla som nämns i bloggen såklart och de som omnämns har oftast gjort ett litet större intryck på mig eller så vet jag att ni kommer tycka att det är extra intressant att läsa om dom. Varje månad försöker jag reflektera över vilka produkter som jag egentligen använt mest och det är dessa jag vill tipsa om från den här perioden.

1. Shade + Light Glimmer eye contour palette (släpps nog på nätet inom kort)| 2.Tea to tan Face & Body Bronzer [klick] | 3.Volcasmic ™ Matte Glow Moisturizer [klick] | 4. Glow Mon Amour [klick] | 5. Precious Amber [klick]

 Så det här är mina favoriter i Mars och April. Den här månaden har jag fastnat för ganska många produkter till huden. Delvis för att vi nu går in i en ljusare årstid då jag brukar vilja fokusera på att ha en så tunn och naturlig bas som möjligt med massor av glow och lyster!


1. Shade + Light Glimmer eye contour palette – Kat Von D

Först ut har vi Shade + Light Glimmer eye contour palette från Kat Von D, som är en uppföljare till originalet Shade + Light Eye Contour Palette. Denna utgåva innehåller samma neutrala toner som i orginalet men denna gång har färgerna en skimrig finish!

Mitt intryck:
Som jag använt denna palette sedan jag la vantarna på den! Delvis för att den innehåller fantastiskt användbara färger i jordiga toner men också för att den är så lätta att att jobba med! Detta är verkligen en paletten för dig som gillar att framhäva kontur på ögonlocket då den verkligen hjälper dig att ta fram olika dimensioner i sminkningen. Är du däremot inte så avancerad så skulle jag ändå säga att den är användbar då färgerna är så pass snälla…

Tips!
…är du däremot inte än shimmer person så skulle jag rekommendera Kat Von D’s Shade + Light Eye contour palette [klick] som alltså är originalet som endast innehåller matta toner. Ni som läser min blogg kontinuerligt vet att jag har använt den så mycket privat men jag har också haft en stor användning av den i min frilansväska. Tyvärr blev den snodd på ett utav mina jobb så nu måste jag skaffa mig en ny:( På önskelistan med andra ord! Till den här paletten lanserade även Kat Von D en Glimmer Effect Eye Brush anpassad för just Glimmer-paletten.

Pris: 460 Kr på Sephora (hoppas den snart släpps på nätet)!

2. Tea to tan Face & Body Bronzer [klick] – By Terry

Tea to tan är en Hydra-Bronze Shaker Spray som är en allover Water Mist som ger en direkt solkysst känsla. Du kan välja själv om du vill ha glitter/glow i så fall skakar du produkten, annars låter du glittret sjunka ner, då får du en mattare ton!

Mitt intryck:
Då jag inte är ett fan av Brun-utan-sol produkter så har detta kommit att bli min absoluta favoritprodukt om man vill ha en liten Quick-fix när man känner sig blek. Den har funnits i sortimentet länge och är alltså en bronzer som du sprayar på ansikte eller kropp, smörjer ut och vips så är du superbrun! Den luktar ingenting till skillnad från bus-produkter, den färgar inte av sig och du kan enkelt tvätta av den på kvällen. Den är bäst, du måste testa! Jag har endast kört på “reseförpackningen” (som du ser på bilden) då jag vill kunna ta med den när jag reser och det enda negativa då är att den faktiskt kan läcka lite. Produkten är däremot så bra så jag tar alltid med den ändå i en sluten plastpåse.


Tips!
Den här säsongen har Tea To Tan återskapats i en XXL flaska i sprayformat som även den fungerar smidigt för både ansikte och kropp. Perfekt om du vill ha den ståendes hemma. På min wishlist!

Pris:
645 Kr / 100 ml Finns att få tag i >>här<<

3. Volcasmic ™ Matte Glow Moisturizer – GlamGlow

Detta är Glamglows första matta moisturizer (ansiktskräm) men som trots det innehåller lyster! Man kan säga att den ska återfukta, fungera som en primer och kontrollera blankhet. Krämen ska passa alla åldrar och hudtyper men främst för dig som har en kombinerad till oljig hy som gillar lyster utan att det blir för oljigt!

Hur fungerar den?
Volcasmic är en krämig balm-kräm som är pressad och innehåller vulkaniska mineraler som fungerar likt ett par mikroskopiska svampar som suger upp olja och som samtidigt förser huden med en matte glow. Den innehåller Glam Glows avancerade TEAOXI komplex (Päron, Körsbärstomat och Vinter Daphne blomma) som hjälper att återfukta huden på djupet och reparera fuktbarriären. 

Mitt intryck:
Den här krämen ger verkligen ett påtagligt resultat i makeupen! Den återfuktar massor och fungerar som en lätt highlighter då den både blir snygg att ha som den är men även som en primer under makeupen. Dessutom ha jag testat att blanda ut den med min foundation för att få en mer ”vårig-bas”. Blir superfint! Bland det bästa är doften (godis!) men det som är mest intressant är texturen. Påminner lite om en stel kokosolja som sedan smälter på huden när den kommer på. Den blir lite som en hinna när den kommer på huden och ger verkligen en sammetslen finish. Älskar den i ansiktet då man verkligen känner att den ”tar hand om oljan”. Det enda minuset är att hinnan som blir på händerna efter applicering är lite svårare att tvätta bort än en vanlig ansiktskräm. Liten detalj jag la märke till bara. ?

Tips!
Måste tipsa om en annan kräm från GlamGlow som jag också har testat. Sicken fuktbomb! Läs om den >>här<<

Pris:
410 kr / 50 ml Finns exklusivt att få tag på här >>Länk<< 

4. Glow Mon Amour  – L’Oréal Paris

En highlighter i flytande form som är berikad med kokosolja och hjälper dig att framhäva ansiktets bästa drag. Använd som den är för att highlighta kindben, dekolletag eller blanda ut den med din foundation för en fin lyster i hela ansiktet!

Mitt intryck:
Har ni läst min blogg den senaste tiden så kan ni inte ha missat min kärlek till att använda Glow drops i mina sminkningar. Jag älskade den första utgåvan av Glow dropsen som kom i en limited edition under 2017 och nu har de släppts i två helt nya färger som passar ännu bättre för säsongen. Precis som förra gången är detta en highlighter i flytande form tillsammans med en smidig pipett. Den ger en naturlig skimrande finish men kan byggas upp för ett mer täckande resultat.

 

Tips!
Jag rekommenderar varmt att applicera den med fingrarna för bästa resultat. Den kommer i två nyanser och färgen Coral Glow har kommit att bli min favorit!

Ivory Glow [klick]
Coral Glow [klick] (Jag har denna på mig ovan!)


Pris: 
149:- (189:-) Erbjudandet gäller 25/4-15/5 Du hittar dom på länkarna ovan!

5. Precious Amber Scented Candle – Rituals

Ett exklusivt, väldoftande ljus baserat på Rik Amber som innehåller 70 % naturligt vax som håller upp till 60 timmar. Amber, berikad med en orientalisk, exotisk och blommig doft, är en populär och mystisk ingrediens som förstärker andra dofter.

Mitt intryck:
Att tända ljus har alltid varit en favoritsyssla då det alltid skapar en speciell avslappnad stämning hemma. Jag har många ljus från Rituals men måste säga att just den här doften har blivit en liten favoriter i vår. När jag har haft gäster på besök hemma frågar alla vad det är för doft som känns i lägenheten. Det är Precious amber, en doft med massor av djup och mystisk. Älskar!

Tips!
Detta gäller egentligen för väldigt många doftljus. Låt ljuset brinna minst 4 timmar första gången, så att det övre lagret kan smälta. På så sätt kan hela ljuset brinna jämnt.

Pris:
316 kr / 360gr Den finns att köpa >>här<<

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar