En utav förra årets produkthöjdpunkter för mig var utan tvekan hudvårdsserien Superfood från Elemis. Jag är helt såld på doften, känslan, de naturliga ingredienserna och min hud bara älskar den. Nu har serien utökats med lite nyheter!

elemis

Det som sticker ut hos Superfood serien är att den innehåller Pre-biotika och massor med naturliga ingredienser med kvalité. Jag älskar den! I Juni förra året hamnade Superfood serien i mina Månadens Favoriter [läs här]. Jag har använt produkterna nästan varje dag sedan dess och lagom till det här nya pressutskicket med arbetsprover tog jag slut på deras älskade rengöring och serum.

Denna gång släpper de 3 ansiktsmasker och en ansiktsmist för att komplettera hela serien.

Superfood Kefir-Tea Mist

Superfood Kefir-Tea Mist

“En 4-i-1 Mist som du kan använda både som en toner, primer, makeupfixerare och återfuktningsspray.”

Ingredienser?
Berikad med antioxidantrika Superfoods av rooibosteextrakt och vegansk fermenterad kefir som bidrar till att lugna och ge lyster till huden. Ekologisk aloe vera, kokosvatten och naturlig prebiotika bidrar till att balansera huden och lämnar den återfuktad med en hälsosam lyster.

Mitt första intryck?
…är att jag tycker om den då misten doftar och känns precis som min hudvård. Vet inte riktigt om jag skulle ge den namnet “makeup fixerare” utan det känns som att jag själv kommer använda den främst efter rengöring innan serumet (som en toner) samt under dagen som en fuktgivande mist.

Pris | 455 kr 100 ml >>Du hittar den här<<

superfood mask elemis

Sen kommer vi till maskerna som har släppts i 3 olika varianter. Jag själv har inte hunnit testa någon utav dem än då jag fortfarande “läker” från min allergiska reaktion härrom veckan. Ni får info nedan så länge så återkommer jag med vad jag tycker när jag testat dem. De doftade i alla fall magiskt när jag fotograferade innehållet.

Superfood Blackcurrant Jelly Exfoliator

Superfood Blackcurrant Jelly Exfoliator

“Detta är en vårdande gelépeeling som exfolierar, ger näring och klarnar upp huden”

Ingredienser?
Fylld med antioxidantrika superfood-extrakt, bland annat nordiska blåbär och svart te för en hälsosam hud. Den innehåller hållbart odlade Svartavinbärs partiklar, en biprodukt från saftindustrin i Frankrike och Polen. Pre-biotika, naturligt framställd från socker, bidrar till att upprätthålla balansen i hudens mikroflora.

Pris | 475 kr 50 ml >>Du hittar den här<<
Superfood Berry Boost Mask
Superfood Berry Boost Mask

“Detta är en rengörande pre-biotisk bärmask som mattar ner, balanserar och renar huden. Låt den vila 10 min på huden.”

Ingredienser?
Innehåller ett Omega-rikt ”SuperBerry Complex”, som lämnar huden frisk och återfuktad. Brasiliansk lila lera bidrar till att absorbera orenheter i huden samtidigt som den varsamt exfolierar och lämnar huden balanserad och slät. Även denna innehåller Pre-biotika.

Pris | 495 kr 75 ml >>Du hittar den här<< Superfood Vital Veggie Mask

Superfood Vital Veggie Mask

“Detta är en närande, återfuktande och uppklarnande ansiktsmask som piggar upp. Denna smoothie-inspirerade ansiktsmask trollar bort trötthet. Låt den vila på huden i 10 min”.

Ingredienser?
Innehåller Vitamin C och passionsfrukt syror som bidrar till att försiktigt avlägsna döda hudceller och trolla fram en slät strålande hud. Omegarika avokado och Chiafröoljor bidrar till att stödja hudens fuktbarriär. Vetegräs, grönkål och nässelextrakt, alla rika på klorofyll, aminosyror, mineraler och vitaminer, lämnar huden återfuktad med en fräsch lyster.

Pris | 495 kr 75 ml >>Du hittar den här<<

 

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar