Hudvård & KroppsprodukterLina Tipsar

Bästa tipset för torra ben efter sommaren!

Nu ska vi prata kort om fnasiga, torra ben som väldigt ofta dyker upp nu efter sommarens varma dagar. Sensommaren är ju tyvärr något kyligare och det innebär även torrare luft vilket bidrar till att vår hud inte får lika mycket fukt längre. Det är då vi märker av det…fnaset! De torra benen som fäller av sig på våra byxor, solbrännan som släpper…Det finns faktiskt en snabb lösning!

Retexturing Treatment Exuviance
Utan tvekan det bästa betyg jag kan ge 10/10!

Utan tvekan är detta bland de bästa kroppsprodukterna jag ägt, helt ärligt! Det finns ingen produkt som gett mig ett mer tydligare resultat än denna och jag har verkligen tipsat om den hej vilt i mitt vardagsliv men det slog mig härrom dagen att jag inte berättat om den här! *skämmes*

Låt mig introducera Retexturing Treatment! Detta är en kroppslotion från Exuviance men ingen vanlig sådan! Enligt mig är den ren magi!

torra beN exuviancE
Retexturing Treatment till vänster tillsammans med Body Tone firming concentrate som också är en favvo!

Varför är den så sablans bra?
Jag har använt Retexturing Treatment krämen på kvällen efter att jag duschat och lagt mig. Jag skojar inte…på morgonen är allt fnas som bortblåst på ben och armar! Krämen exfolierar huden och återfuktar den samtidigt. Innehållet av AHA sätter igång cellförnyelsen och ger sedan förnyad elasticitet till huden, PHA återfuktar och stärker även huden. Den liksom bara trollar bort allt fnas!? Tänker att den fungerar lite som en enzym peeling fast på kroppen.

->Retexturing Treatment (Adlink)<- kostar 329 Kr och är för mig värd varenda öre. Du hittar den på Skincity.se om du följer länken!

Tips! Den är även bra för dig som ofta får inåtväxande hårstrån då den förebygger detta samt så exfolierar den och mjukgör knottriga överarmar!

Stort älsk på denna produkt!

Hudvård & Kroppsprodukter

Silk-expert IPL | Braun

Sommar. Klänningar. Shorts. Bara ben. Tycka och säga vad man vill om att raka benen men jag tar alltid fram den hedliga rakhyveln under sommarperioden. Det är absolut inget fel med att låta håret vara…långa perioder av året låter jag det va men på sommaren så tycker jag det är skönt med lena ben.

För 8 veckor sedan fick jag hem ett pressutskick från Braun som bla innehöll deras nya Silk-expert IPL. Tyckte att detta var en sjukt kul grej att skriva om…

(Observera att detta inte är ett betalt inlägg utan genuint för att jag ville lära mig/er mer om detta)

Silk-expert IPL

…detta är alltså en permanent hårborttagning som man med hjälp av en SensoAdapt-teknik ska kunna göra hemma i stället för att gå till en salong. Varför inte tänkte jag, haha!

I paketet ingick även ett Silk-Épil Skinspa Face & Body Care Set för att exfoliera (peela).Silk-expert IPL

Hur fungerar den?

Jag har aldrig gjort en IPL behandling förut så jag tänkte att det kunde vara kul att testa och skriva om. Så jag började använda den för 8 veckor sedan på benen. Den har två lägen:

Gliding –  för snabba och effektiva behandlingar av större områden såsom ben och armar. (Håll in den stora knappen)

Precision – För små eller känsliga områden såsom bikinilinjen eller underarmar (Klicka lätt på den stora knappen)

Sedan finns det en knapp med fjädern på. Den kan man trycka in om man är känsligare i huden så anpassar den till en lugn nivå!

Silk-expert IPL

Silk-expert IPL Sensorn känner visst av hudtoner vilket är lite high-tech haha men topp då man alltid har lite olika toner på kroppen. Så man får samma “styrka” i behandlingen vart man än behandlar. Mest effektiv är den på ljusa till medelljusa hudtoner och med blont till mörkbrunt eller svart hår.

Silk-expert IPL

Gör det ont?

Nja, det är inte helt smärtfritt men man vänjer sig! Första gångerna är ju alltid lite värre men sen vänjer tycker jag nästan att det i stället blir lite skönt haha.

iMG_9321

Hur gör man och hur ofta?

Okej, detta är alltså en IPL-behandling som man gör under en längre tid. Man börjar med uppstartsfasen vilket innebär att man gör behandlingen 1 ggr i veckan, på det område du vill minska hårväxt, i ca 4-12 veckor. Detta beror ju helt på hur ens hår växer. Sedan kan man övergå till en underhållsbehandling som sker mycket mer sällan som tex varannanan månad eller upp till en gång i halvåret!

Resultat?

Efter mina 8 veckor så har det växt betydligt mindre men det har ju inte slutat växa helt. Jag är nog en utav dom som måste hålla på minst 12 veckor för att resultatet ska verka då jag har ganska snabb hårväxt. Jag ska fortsätta! 🙂


*Produkterna har jag fått som pressprover. Detta påverkar däremot inte mina värderingar eller åsikter om produkterna. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Läs mer om min policy.