ARTIKELN INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL ELLOS.

Sommar. Klänningar. Shorts. Bara ben. Tycka och säga vad man vill om att raka benen men jag tar alltid fram den hedliga rakhyveln under sommarperioden. Det är absolut inget fel med att låta håret vara…långa perioder av året låter jag det va men på sommaren så tycker jag det är skönt med lena ben.

För 8 veckor sedan fick jag hem ett pressutskick från Braun som bla innehöll deras nya Silk-expert IPL.

(Observera att detta inte är ett betalt inlägg utan genuint för att jag ville lära mig/er mer om detta)

Silk-expert IPL

…detta är alltså en permanent hårborttagning som man med hjälp av en SensoAdapt-teknik ska kunna göra hemma i stället för att gå till en salong. Varför inte tänkte jag, haha!

I paketet ingick även ett Silk-Épil Skinspa Face & Body Care Set för att exfoliera (peela).Silk-expert IPL

Hur fungerar den?

Jag har aldrig gjort en IPL behandling förut så jag tänkte att det kunde vara kul att testa och skriva om. Så jag började använda den för 8 veckor sedan på benen. Den har två lägen:

Gliding –  för snabba och effektiva behandlingar av större områden såsom ben och armar. (Håll in den stora knappen)

Precision – För små eller känsliga områden såsom bikinilinjen eller underarmar (Klicka lätt på den stora knappen)

Sedan finns det en knapp med fjädern på. Den kan man trycka in om man är känsligare i huden så anpassar den till en lugn nivå!

Silk-expert IPL

Silk-expert IPL Sensorn känner visst av hudtoner vilket är lite high-tech haha men topp då man alltid har lite olika toner på kroppen. Så man får samma “styrka” i behandlingen vart man än behandlar. Mest effektiv är den på ljusa till medelljusa hudtoner och med blont till mörkbrunt eller svart hår.

Silk-expert IPL

Gör det ont?

Nja, det är inte helt smärtfritt men man vänjer sig! Första gångerna är ju alltid lite värre men sen vänjer tycker jag nästan att det i stället blir lite skönt haha.

iMG_9321

Hur gör man och hur ofta?

Okej, detta är alltså en IPL-behandling som man gör under en längre tid. Man börjar med uppstartsfasen vilket innebär att man gör behandlingen 1 ggr i veckan, på det område du vill minska hårväxt, i ca 4-12 veckor. Detta beror ju helt på hur ens hår växer. Sedan kan man övergå till en underhållsbehandling som sker mycket mer sällan som tex varannanan månad eller upp till en gång i halvåret!

Resultat?

Efter mina 8 veckor så har det växt betydligt mindre men det har ju inte slutat växa helt. Jag är nog en utav dom som måste hålla på minst 12 veckor för att resultatet ska verka då jag har ganska snabb hårväxt. Jag ska fortsätta! 🙂

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

4 Kommentarer

 1. Hej! Har köpt samma! Undrar bara om produkten är farlig?

  Mvh//

  Dyala

  • Användarens profilbild
   Lina Ekh Reply

   Så länge man följer instruktionerna och inte använder den för mycket eller på ställen som inte är tillåten ska den funka helt riskfritt:) <3 Lycka till med den!

 2. Hej.
  Jag undrar lite hur det har gått för dej med denna ipl, fortsatte du och blev det något resultat? ??
  Tänkte att jag ska nog köpa mej en sådan då jag har mörka hårstrån och det växer ut på ca 2 dagar ?
  Mvh Caroline

  • Användarens profilbild
   Lina Ekh Reply

   Hej Caroline! Tack för din fråga! Jag var duktig i ett halvår ungefär sen blev jag alldeles för lat och började slarva, haha. Jag har själv ganska ljusa tunna hår så besväras inte jättemycket av dom men det jag märkte först och främst av att använda IPL maskinen var att de inte växte ut lika snabbt vilket var väldigt skönt! Det blev glesare på vissa ställen…så hade jag kanske bara fortsatt så hade det nog blivit ett bättre resultat. Hm, jag ska nog ta fram den igen och börja! Tack för en spark i baken! Kram Lina

Skriv en kommentar