Tagg

Biomed

Browsing
INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL APOTEKET, LYKO
INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL APOTEKET, LYKO

Det är dags att se över oktobers mest uppskattade produkter och denna gång utlovas 3 riktiga räddare-i-nöden nu när den mörka och kalla årstiden väntar. Låt dig inspireras av en fantastisk dagkräm som ger lyster under sminket, en ögonkräm som lindrar svidande ögonlock och en riktigt bra concealer i budgetklassen!

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL APOTEKHJÄRTAT & DOZ APOTEK
INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL APOTEKHJÄRTAT & DOZ APOTEK

Letar du efter en bra ögonkräm för extremt torra ögon? Då har du kommit rätt! Väldigt ofta stöter jag på kunder med torra ögonlock och i de flesta fall har de även problem med eksem runt ögonområdet. Jag har hittat två krämer som kan lindra besvären!

First aid eye mask
First aid eye mask, bästa ögonprodukt jag kommit över på länge! 

Ögonpartiet är så pass mycket tunnare än i vårt övriga ansikte (3 gånger så tunn) vilket gör ögonlocken mycket känsligare. Därför använder vi ögonkrämer, anpassade just för den tunna huden runt ögonen i stället för feta ansiktskrämer.

Har du torra, röda och ibland svidande ögonlock så är det kanske inte så lätt och veta vad du ska använda för att lindra besvären men då ska du helst använda produkter som dämpar just den typen av symptom. Eksem och utslag runt ögonen kan dock bero på så många olika saker så har du extrema besvär så ska du alltid uppsöka läkare först!

Atopiskt eksem
Typiskt kännetecken för Atopiskt eksem är torr, röd och lite fnasig hud som ibland kan svida eller klia.

I de flesta fall som jag möter så har huden utvecklat eksem eller Atopisk dermatit. Atopiskt eksem, som det också kallas, är en kronisk (dvs. en långvarig) hudsjukdom som lätt känns igen av en torr, fjällande och ibland kliande hud. Det kan bryta ut var som på kroppen och är som sagt vanligt.

Vid dessa fall brukar jag vara lite försiktig med smink runt ögonen för att låta huden vila och se till att smörja in huden runt ögonlocken ordentligt. I Januari hittade jag en kräm som heter First Aid Eye Mask som har fungerat fantastiskt på de kunder/vänner jag rekommenderat den till!

First aid eye mask biomed
Produkterna säljs inte alltid i butik men finns online på bla Apohem, länkat nedan!

Vad är First Aid Eye Mask för något?
“Detta är en hypoallergen ögonmask som lugnar, återfuktar och skyddar den känsliga huden. Aktiva ingredienser bidrar till att dämpa besvär såsom brännande känsla och stramhet. Naturliga oljor hjälper bl.a. mot ett trött ögonområde med mörka ringar och påsar under ögonen samt mot rynkor.”

Användning 2 ggr:
1. Lägg den längst med ögonpartiet och låt sitta 5-7 min.
2. Fukta en bomullspad med ljummet vatten och stryk försiktigt bort masken.
3. Applicera sedan tunt av deras ögonkräm. De jag testat den på älskar den!

Pris |

97 kr  >>Du hittar ögonmasken här>> (länk apotekhjärtat) (Uppdatering 2024. Tyvärr svårt att hitta nuförtiden men hoppas att den kommer in snart igen. Rekommenderar varmt ögonkrämen och ansiktsmasken från samma märke nedan)
129 kr >>Du hittar ögonkrämen här<< (reklamlänk doz apotek)

Uppdaterat tips! (2024)

De har också en fantastisk ansiktsmask som lugnar, återfuktar och skyddar den känsliga huden och dämpar besvär som brännande känsla och stramhet. Varma rekommendationer!

129 kr BioMD First Aid Face Mask (reklamlänk doz apotek)

Hoppas att krämerna hjälper dig! Stor kram Lina

Behöver du tips på en bra mascara för känsliga ögon? Läs mitt tidigare inlägg: Bäst i test | Mascara för känsliga ögon

Fler tips för känslig hud hittar du under taggen: #Tips för känslig hud.