INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL APOTEKHJÄRTAT & DOZ APOTEK

Letar du efter en bra ögonkräm för extremt torra ögon? Då har du kommit rätt! Väldigt ofta stöter jag på kunder med torra ögonlock och i de flesta fall har de även problem med eksem runt ögonområdet. Jag har hittat två krämer som kan lindra besvären!

First aid eye mask
First aid eye mask, bästa ögonprodukt jag kommit över på länge! 

Ögonpartiet är så pass mycket tunnare än i vårt övriga ansikte (3 gånger så tunn) vilket gör ögonlocken mycket känsligare. Därför använder vi ögonkrämer, anpassade just för den tunna huden runt ögonen i stället för feta ansiktskrämer.

Har du torra, röda och ibland svidande ögonlock så är det kanske inte så lätt och veta vad du ska använda för att lindra besvären men då ska du helst använda produkter som dämpar just den typen av symptom. Eksem och utslag runt ögonen kan dock bero på så många olika saker så har du extrema besvär så ska du alltid uppsöka läkare först!

Atopiskt eksem
Typiskt kännetecken för Atopiskt eksem är torr, röd och lite fnasig hud som ibland kan svida eller klia.

I de flesta fall som jag möter så har huden utvecklat eksem eller Atopisk dermatit. Atopiskt eksem, som det också kallas, är en kronisk (dvs. en långvarig) hudsjukdom som lätt känns igen av en torr, fjällande och ibland kliande hud. Det kan bryta ut var som på kroppen och är som sagt vanligt.

Vid dessa fall brukar jag vara lite försiktig med smink runt ögonen för att låta huden vila och se till att smörja in huden runt ögonlocken ordentligt. I Januari hittade jag en kräm som heter First Aid Eye Mask som har fungerat fantastiskt på de kunder/vänner jag rekommenderat den till!

First aid eye mask biomed
Produkterna säljs inte alltid i butik men finns online på bla Apohem, länkat nedan!

Vad är First Aid Eye Mask för något?
“Detta är en hypoallergen ögonmask som lugnar, återfuktar och skyddar den känsliga huden. Aktiva ingredienser bidrar till att dämpa besvär såsom brännande känsla och stramhet. Naturliga oljor hjälper bl.a. mot ett trött ögonområde med mörka ringar och påsar under ögonen samt mot rynkor.”

Användning 2 ggr:
1. Lägg den längst med ögonpartiet och låt sitta 5-7 min.
2. Fukta en bomullspad med ljummet vatten och stryk försiktigt bort masken.
3. Applicera sedan tunt av deras ögonkräm. De jag testat den på älskar den!

Pris |

97 kr  >>Du hittar ögonmasken här>> (länk apotekhjärtat) (Uppdatering 2024. Tyvärr svårt att hitta nuförtiden men hoppas att den kommer in snart igen. Rekommenderar varmt ögonkrämen och ansiktsmasken från samma märke nedan)
129 kr >>Du hittar ögonkrämen här<< (reklamlänk doz apotek)

Uppdaterat tips! (2024)

De har också en fantastisk ansiktsmask som lugnar, återfuktar och skyddar den känsliga huden och dämpar besvär som brännande känsla och stramhet. Varma rekommendationer!

129 kr BioMD First Aid Face Mask (reklamlänk doz apotek)

Hoppas att krämerna hjälper dig! Stor kram Lina

Behöver du tips på en bra mascara för känsliga ögon? Läs mitt tidigare inlägg: Bäst i test | Mascara för känsliga ögon

Fler tips för känslig hud hittar du under taggen: #Tips för känslig hud.

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

8 Kommentarer

 1. Tusen tack för tipset Lina! ? har haft problem av och till med torra och irriterande ögonlock nu sen i september. Jag har aldrig haft problem tidigare år, de är ett nytt fenomen. Jag har beställt båda nu och hoppas på att dom hjälper. Tack.

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Åh, vad trist att höra! Håller alla tummar och tår att den hjälper dig! Min vän och kollega prov testade den på hennes eksem och bara ääälskar den så jag hoppas att du ska känna samma <3 Kram och tack för att du läste!

 2. Stort tack för tipset! Har inte heller haft detta problem tidigare, men nu känns det som mina ögonlock ska brinna upp 🙁 Har beställt detta och hoppas det hjälper. Stort tack!

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Oh, nej! Vad tråkigt att höra! Håller tummar och tår att den ska hjälpa dig. Hör gärna av dig här igen om det funkade!:) Kram och lycka till!

 3. Har haft problem med kliande,flagnande hud runt ögonen i 2-3mån nu och hittar inget som skulle hjälpa.Detta säljs ej i Finland,skulle varit nyfiken på att pröva på denna produkt.

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Hej! Åh, hoppas du får tag i den online så att du kan köpa hem den och testa! Lycka till!

 4. Hej ☺️ Kan man använda dem direkt på ögonlocken? Jag har små röda kliande/svidande utslag där

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Det är så individuellt, så svårt att svara på. Min kollega använde dock produkterna direkt på ögonlocken för att lindra sina problem där och hon upplevde att det funkade. Dock kommer det inte ta bort dina utslag utan dessa behöver du kolla upp och få hjälp med. <3

Skriv en kommentar