Hudvård & Kroppsprodukter

Bästa tipset för dig med eksem runt ögonen

Letar du efter en bra ögonkräm för extremt torra ögon? Då har du kommit rätt! Väldigt ofta stöter jag på kunder med torra ögonlock och i de flesta fall har de även problem med eksem runt ögonområdet. Jag har hittat två krämer som kan lindra besvären!

First aid eye mask
First aid eye mask, bästa ögonprodukt jag kommit över på länge! 

Ögonpartiet är så pass mycket tunnare än i vårt övriga ansikte (3 gånger så tunn) vilket gör ögonlocken mycket känsligare. Därför använder vi ögonkrämer, anpassade just för den tunna huden runt ögonen i stället för feta ansiktskrämer.

Har du torra, röda och ibland svidande ögonlock så är det kanske inte så lätt och veta vad du ska använda för att lindra besvären men då ska du helst använda produkter som dämpar just den typen av symptom. Eksem och utslag runt ögonen kan dock bero på så många olika saker så har du extrema besvär så ska du alltid uppsöka läkare först!

Atopiskt eksem
Typiskt kännetecken för Atopiskt eksem är torr, röd och lite fnasig hud som ibland kan svida eller klia.

I de flesta fall som jag möter så har huden utvecklat eksem eller Atopisk dermatit. Atopiskt eksem, som det också kallas, är en kronisk (dvs. en långvarig) hudsjukdom som lätt känns igen av en torr, fjällande och ibland kliande hud. Det kan bryta ut var som på kroppen och är som sagt vanligt.

Vid dessa fall brukar jag vara lite försiktig med smink runt ögonen för att låta huden vila och se till att smörja in huden runt ögonlocken ordentligt. I Januari hittade jag en kräm som heter First Aid Eye Mask som har fungerat fantastiskt på de kunder/vänner jag rekommenderat den till!

First aid eye mask biomedProdukterna säljs på Kronans Apotek

Vad är First Aid Eye Mask för något?
“Detta är en hypoallergen ögonmask som lugnar, återfuktar och skyddar den känsliga huden. Aktiva ingredienser bidrar till att dämpa besvär såsom brännande känsla och stramhet. Naturliga oljor hjälper bl.a. mot ett trött ögonområde med mörka ringar och påsar under ögonen samt mot rynkor.”

Användning 2 ggr:
1. Lägg den längst med ögonpartiet och låt sitta 5-7 min.
2. Fukta en bomullspad med ljummet vatten och stryk försiktigt bort masken.
3. Applicera sedan tunt av deras ögonkräm. De jag testat den på älskar den!

Pris |

100 kr  >>Du hittar ögonmasken här>>
149 kr >>Du hittar ögonkrämen här<<

8 kommentarer till “Bästa tipset för dig med eksem runt ögonen”

  1. Tusen tack för tipset Lina! ? har haft problem av och till med torra och irriterande ögonlock nu sen i september. Jag har aldrig haft problem tidigare år, de är ett nytt fenomen. Jag har beställt båda nu och hoppas på att dom hjälper. Tack.

    • Åh, vad trist att höra! Håller alla tummar och tår att den hjälper dig! Min vän och kollega prov testade den på hennes eksem och bara ääälskar den så jag hoppas att du ska känna samma <3 Kram och tack för att du läste!

  2. Sofia

    Stort tack för tipset! Har inte heller haft detta problem tidigare, men nu känns det som mina ögonlock ska brinna upp 🙁 Har beställt detta och hoppas det hjälper. Stort tack!

    • Det är så individuellt, så svårt att svara på. Min kollega använde dock produkterna direkt på ögonlocken för att lindra sina problem där och hon upplevde att det funkade. Dock kommer det inte ta bort dina utslag utan dessa behöver du kolla upp och få hjälp med. <3

Lämna en kommentar