INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL APOTEKET, LYKO

Det är dags att se över oktobers mest uppskattade produkter och denna gång utlovas 3 riktiga räddare-i-nöden nu när den mörka och kalla årstiden väntar. Låt dig inspireras av en fantastisk dagkräm som ger lyster under sminket, en ögonkräm som lindrar svidande ögonlock och en riktigt bra concealer i budgetklassen!

1. Avène Hyaluron Activ B3 Cell Renewal Day Cream (länk apoteket)| 2. First Aid Eye Mask (länk Apohem) | 3. No Compromise Lightweight Matte Concealer (länk lyko)

Månadens Favoriter är produkter som jag älskar från första stund, använder extra mycket eller som blivit självklara för mig att använda i mitt jobb som Makeup Artist. Varje månad tipsar jag om det allra bästa i ett blogginlägg och ger sedan en muntlig genomgång i hur de används på min Instagram i storyn. Här hittar du kategorin Månadens favoriter så att du kan hitta alla produkter jag tipsat om.

Produkter använda i looken:

Bas:
Avène Hyaluron Activ B3 Cell Renewal Day Cream (länk apoteket)
Estee lauder Futurist Hydra Rescue foundation 1W2 Sand (länk lyko)
No Compromise Lightweight Matte Concealer 3 NW (länk lyko)
Solar Infusion Cream Bronzer Seychelles (länk skincity)
Mini-To-Go Pressed Hydra-Powder (länk lyko)
Brightening CC palette Rosy Flash (länk skincity)

Ögon:
Pro longwear Paint pot Painterly (länk lyko)
Pillow talk Luxury palette (länk nk) Hittar inte rätt nyans online, så finns mest troligt i butik.
12H Colorful – Eyeliner Pencil Matt Stone (länk sephora)
Satin Coal Eyeliner Bright sweed (länk lyko)
High Impact Zero Gravity Mascara Black (länk lyko)

Ögonbryn:
Manasi 7 Custom eye brow squad (länk lyko)
Brow wiz  Medium brown (länk Lyko)
Gimme Brow+ ögonbrynsgel no 3 (länk sephora)

Läppar:
Mad precision lip pencil Toasted apricot Hickap (länk lyko)
Afterglow Sensual Shine Lipstick 777 Orgasm (länk lyko)

Nagellack:
926 Lights Down, Music Up (länk lyko)

 

1# Hyaluron Activ B3 Cell Renewal Day Cream | AVÉNE

En av mina bästa upptäckter i oktober – Avénes nylanserade ansiktskräm! Egentligen vill jag lyfta hela Hyaluron activ B3-serien för produkterna är enormt bra i kombination med varandra men det är främst dagkrämen som visade sig vara en magisk produkt att använda innan smink. Den ger både fukten, lystern och den där ytan man vill åt innan man sminkar sig.

Ingredienser som angriper dina zombizeller
I serien kommer en ansiktskräm, ett serum och en ögonkräm. Alla framtagna med ingredienser som angriper dina senescenta celler (även kallade zombizeller). Kort förklarat. Fram tills nu har anti-age produkter tagits fram för att angipa symptomen som hudens åldrande ger oss (ex långsam cellförnyelse som ger dålig lyster, mer rynkor, förlorad fasthet eller pigmentering.) Från och med nu kan man agera direkt på åldrandets orsak: zombiecellerna. Syftet är att förlänga cellernas ungdom och därmed bromsa åldersprocessen på lång sikt. Detta är ett vetenskapligt genombrott som ni definitivt kommer höra mer om.

Varför dagkrämen blev en månadens favorit?
Jag vet hur svårt det är att hitta en bra dagkräm när väderomväxlingen ställt till det i huden. Den här krämen är lätt men ger ordentligt med fukt som skyddar mot den vardagliga vistelsen utomhus nu när vädret växlar. Det är ingen fet barriärkräm som garanterar skydd mot kraftig kyla utan mer en effektfull kräm för en hud som påverkas lätt av vardags-kylan och som behöver stärka sin hudbarriär.

Fördelar med krämen:
– Fungerar som Dag- och nattkräm för ansikte, hals och dekolletage
– Ökar fasthet, lyster, spänst och fyllighet
– Sammetslik, icke kladdig textur
– Perfekt grund innan makeup.
– Lättparfymerad
– Erbjuder refill, billigare i längden!

Komplettera krämen med

Concentrating Plumping Serum (serum)
Extra fukt, uppstramande, utjämnande. Endast 8 ingredienser. Oparfymerad. Funkar även runt ögon.
Triple Correction Eye Cream (Ögonkräm)
Silkig gel-krämtextur som känns ljuvlig på huden! Återfuktar och ökar fasthet, plumpar samt minskar svullnad och mörka ringar.

Pris | Hyaluron Activ B3 Cell Renewal Day Cream kostar 435 kr (reklamlänk apoteket)

2# FIRST AID EYE MASK | +BIOMD

Väldigt ofta stöter jag på kunder med torra ögonlock och i de flesta fall har de även problem med eksem runt ögonområdet. Den här godingen har gjort sig påmind i oktober eftersom jag i stort sätt dagligen tipsar vidare om den till kund. Det är en fantastisk produkt som lindrar torra och svidande ögonlock!

Har du ofta problem med torra eller svidande ögonlock?
Det är tyvärr vanligt! Eftersom ögonpartiet är så pass mycket tunnare än i vårt övriga ansikte (3 gånger så tunn) är det lätt att huden på ögonlocken blir extra utsatta när vi sminkar oss, tvättar av oss eller kliar oss. Därför är det extra viktigt att vi använder rätt typ av produkt som är anpassad till ögonområdet, ex en ögonkräm, i stället för en fet ansiktskräm. Eksem och utslag runt ögonen kan dock bero på så många olika saker så har du extrema besvär så ska du alltid uppsöka läkare i stället för att börja laborerar med olika krämer.

Atopiskt eksem
Typiskt kännetecken för Atopiskt eksem är torr, röd och lite fnasig hud som ibland kan svida eller klia.

I de flesta fall som jag möter så har huden utvecklat eksem eller Atopisk dermatit. Atopiskt eksem, som det också kallas, är en kronisk (dvs. en långvarig) hudsjukdom som lätt känns igen av en torr, fjällande och ibland kliande hud. Det kan bryta ut var som på kroppen och är som sagt vanligt.

Vid dessa fall brukar jag vara lite försiktig med smink runt ögonen för att låta huden vila och se till att smörja in huden runt ögonlocken ordentligt med First Aid Eye Mask! Det är en kräm jag alltid har i frilansväskan som ser till att lindra besvären!

Vad är First Aid Eye Mask för något?
“Detta är en hypoallergen ögonmask som lugnar, återfuktar och skyddar den känsliga huden. Aktiva ingredienser bidrar till att dämpa besvär såsom brännande känsla och stramhet. Naturliga oljor hjälper bl.a. mot ett trött ögonområde med mörka ringar och påsar under ögonen samt mot rynkor.”

Så här använder du den
1. Lägg den längst med ögonpartiet och låt sitta 5-7 min.
2. Fukta en bomullspad med ljummet vatten och stryk försiktigt bort masken.
3. Applicera sedan deras ögonkräm i samma First aid serie.

Pris |

73 kr 92 kr  >>Du hittar ögonmasken på apohem>> (20% kampanj på biomed just nu såg jag!)
103 kr 129 kr >>Du hittar ögonkrämen på apohem<< (reklamlänk)

3# No Compromise Lightweight Matte Concealer | ISADORA

Jag tror vi alla är stora fan av concealers som visar sig vara tunna OCH täckande på samma gång. Är den dessutom semi-matt, mjuk i sin formula och hållbar så blir man ju uber lycklig. Sist ut har vi därför en smarrig budget-concealer från Isadora som fick mig att höja på ögonbrynen i oktober. Jag har inte blivit så imponerad av en concealer sen bareminerals släppte sin flytande original liquid mineral för ett par år sedan. Den är en av mina absoluta favoriter men vill man vara ännu snällare mot plånboken ska du spana in Isadoras!

Varför en klockren månadens favorit?
Isadoras No compromise-concealer är riktigt prisvärd! Den har en superfin formula med hudvårdande egenskaper, fin matt finish och en tunn textur som påminner om min tidigare favorit. Jag upplever inte att den lägger sig i veck heller, trots den matta naturliga finishen är den krämig vilket också gör den topp för dig med lite linjer. Är du dock väldigt torr under ögonen ska du se upp för att använda för mycket av den. Lägg lite åt gången! Det bästa med den är att den sitter otroligt bra trots att jag inte fixerar den med puder ovanpå, vilket oftast krävs vid användandet av en krämig produkt. Extra plus för att du kan använda den som en multi-produkt i hela ansiktet på partier som du vill ljusa upp och framhäva!

concealer isadora nyansBild lånad från Isadora.

Täckning?
Formulan glider ner lätt på huden och jag skulle säga att den ger medium till full täckning.

Vilken nyans du ska välja?
Ovan ser du concealerns 10 olika nyanser av kalla, varma och neutrala undertoner! Jag bär 3NW. Jag hade gärna sett ett par fler ljusa alternativ. Saknar en färg mellan 1 och 3 eftersom jag tycker det blir ett för stort färg hopp mellan dem men skulle även velat ha en riktigt ljus. Antar att det säkert kommer längs med vägen men det saknas från start enligt mig.

Tips på bra concealerborste hittar du här! (reklamlänk lyko)

Pris | No Compromise Lightweight Matte Concealer kostar 179 kr (reklamlänk lyko)

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar