Tagg

Lila

Browsing

För tredje året i rad släpper Essie sin populära midsommarkollektion, 6 färglada nagellack, framtagna för de Nordiska länderna. Här får ni en närmare titt på årets nyanser i Essie Midsummer collection 2020!

Essie Midsummer collection 2020

Jag har i stort sätt vant mig vid att “fira Midsommar i Maj” vid det här laget då Essie haft fantastiska pressevent vid lanseringen av dessa kollektioner. Första året var vi på Rosendalsträdgård (2018) och band magiska blomsterkransar och förra året fick vi njuta av en Midsommarlunch till sjöss (2019) samtidigt som nya kransar bands.

I år får vi fira de nya färgerna var och en för sig men det hindrar mig inte från att visa er nyheterna 🙂

Essie Midsommar
Årets färger i Essie’s Midsummer collection 2020:

Årets kollektion ligger på 129 kr styck och är inspirerad av de livliga färgerna i en midsommarkrans samt de vackra färgerna som finns i naturen under sommaren.

1. Sway In Crochet 721
2. Come On Clover 724
3. Ruffle Your Petals 723
4. Blossoms N’Besties 720
5. Everything’S Rosy 719
6. Feelin’ Poppy 722

Och som alltid, om jag tittar tillbaka på Essies tidigare midsommarkollektioner, så blir jag alltid hooked i minst en av färgerna …

essie Ruffle Your Petals 723

… Årets färg, för mig, blev utan tvekan: Ruffle Your Petals 723. Det tog ungefär 10 min innan den hamnade på mina naglar från det att nyheterna hamnade i mitt hem, haha.

Vilken färg föll du för?

makeupbylina

Glossigt matt

Gloss matte coat

Lila Naglar

Scratch Linnegatan

nail art

kreativa naglar i lila
Naglarna gjorda av Scratch Linnégatan

Igår var det en riktig nostalgidag för mig. Jag satt och kollade igenom massor av gamla blogginlägg då jag upptäckt att massor av bilder försvunnit från inläggen (puh…massa extrajobb). Då dök dessa fantastiska lila naglar upp som jag bar i Oktober förra år. Hade nästan glömt hur snygga dom va! Påminner lite om hur jag förra månaden lekte med glossigt och matt då jag bar mina Water drops naglar i svart. Där tipsade jag även om hur man kunde leka med ett riktigt prisvärt Matt Top Coat lack  tillsammans med ett glossigt Plumping Top Coat lack. Minns ni? 🙂

Hur vi gjorde naglarna ovan?
Just de här naglarna gjorde jag på salong och då har vi gjort designen i gelé. Först lackades alla naglar i en matt färg sen gjordes mönstret med hjälp av gelé. Då blir det ju något lättare att forma detaljer som ovan då gelén är trögare i konsistensen än ett nagellack. När man är nöjd med formen så härdar man den i en ledlampa.

      
The lipstick can be found at Sephora! [click]

Jag älskar denna färg till dötts. På nagellack, på läppstift, i klädväg, blommor…allt! Vet ni att jag t.o.m har ett Nagellack från Make Up Store döpt efter mig i denna färg? Det är sant! Det heter Lina;)

Igår testade jag för första gången ett läppstift från Kat Von D som heter Coven [klick] älskar färgen men konsistensen var inte min favorit om jag ska vara ärlig. Stiftet var ganska torrt och jag behövde applicera det flera gånger för att få det jämt. Kul färg men ingen produkt jag skulle ha i väskan tror jag. Däremot är färgen så svår att hitta så kommer definitivt använda den lite då och då!

Ska däremot testa Kat Von D´s shading palett och foundation så fort jag kommer hem. Har velat testa dom så länge! Looking forward!

/I will love this color until the day I die!  Love products that have this shade, nail polishes, lipsticks, clothes, flowers … everything that has it! Do you know that I even have a Nail polish from Make Up Store named after me in this color? It’s true! The name is Lina and can be found in their store´s;)

Yesterday I tested for the first time a lipstick from Kat Von D called Coven. Loved the color but the texture was not my favorite if I’ll be honest. The diocese was rather dry and I had to reaply it several times to get it even. Fun color but not a product that I would use daily. However, the color is so hard to find so I will definitely use it now and then!

I will be testing Kat Von D’s shading palette and foundation as soon as I get home. Have wanted to try them for so long! Looking forward to it!