Hudvård & KroppsprodukterLina TipsarMånadens Favoriter

Månadens favoriter | Oktober 2017

I det gigantiska berg av produkter som jag hunnit gå igenom i Oktober så var det några produkter som stack ut. Det resulterade i att jag blev sugen på att hotta upp #Top3 igen och kalla det för Månadens favoriter från och med nu i stället. Denna gång blev det 3 tips på riktigt bra hudvårdsprodukter…

3 bästa hudvårdsprodukter

Hand Cream, Sergel Rush | GinZing Ultra-Hydrating Energy-Boosting Cream| Age Prevention Superfood Cleanser

Age Prevention Superfood Cleanser

Age Prevention Superfood Cleanser | Youth to the people

Ni vet att jag älskar rengöringar, särskilt när jag snubblar på rengöringar som sticker ut från mängden och som gör sitt jobb galant

Varför jag gillar den?
Den är udda. Jag blir glad av färgen, jag gillar doften. Jag tål den! Hade jag druckit den här ingrediens-kombon: Grönkål + Spenat + Grönt te DÅ kan jag lova er att det hade hänt fasansfulla grejer med min kropp, haha. Utslag, toabesök you name it MEN i ansiktet gick den fabulöst. Den tar inte bort vattenfast hård makeup men det vardagliga löser den galant. Lätt i konsistensen och lämnar ansiktet mjukt!

Doften?
 Age Prevention Superfood Cleanser doftar som en stor Antioxidant Juice som man skulle kunna få på en hälsosam spaanläggning! Fantastiskt fräsch!

Kul att veta?
Detta är en utav produkterna i Sephoras #mostwanted! Detta innebär att det är en utav några produkter som tagit sociala medier med storm men som är svår att få tag i då de oftast finns i andra länder och inte är tänkta att komma in i butik.

Pris?
Age Prevention Superfood Cleanser <- Säljs bara online på Sephora.se och kostar 315 SEK

Origins Ginzing

GinZing Ultra-Hydrating Energy-Boosting Cream | Origins

Cocktails och energi-boostar letar jag alltid efter runt den här årstiden. Jag blir lätt gråglåmig när jag tappar färg och lite smått yttorr av oregelbundet väder.

Varför jag gillar den?
Detta har varit ett helt underbar under Oktober då jag verkligen behövt pigga upp huden som mest under alla resor! Jag har läst massor av recensioner på den här Ginzing-produkten och många beskriver den som en dagkräm. Nja, jag har mer plockat fram den som ett komplement i 4 dagar för att sedan återgå till min vanliga dagkräm. Just för att ge huden en chock av energi! Funkade superbra på min känslig hy trots aktiva ingredienser. Tycker den ger en massa fukt (inte så mycket fett som den torra kan behöva) och går in i huden lätt.

Doften?
Alltså det vattnas i munnen på mig varje gång jag doftar eller tänker på burken. Den doftar precis som ett glas nypressad apelsinjuice. Vilken Boost!

Kul att veta?
För den duktige som vill köra samma kick runt ögonen så finns det en GinZing Refreshing Eye Cream, 320 SEK som ska ljusa upp. Den önskar jag utav jultomten!

Pris?
GinZing Ultra-Hydrating Energy-Boosting Cream  <- Säljs på Kicks.se för 220 SEK/50 ml

sergel rUsh proclé

Hand Cream, Sergel Rush | Proclé Stockholm

Att hitta en bra handkräm som inte bara doftar gott utan som håller händerna mjuka utan att göra en beroende är ju inte så lätt!

Varför jag gillar den?
Proclé är ett Svenskt företag och jag har testat deras nya handkrämer under en stor del av Oktober. Jag är toknöjd! Handkrämen är som många andra berikad med mandel- och kokosolja men den här håller ju så mycket längre än de krämer jag hittills testat och man blir verkligen babylen!

Doften? Handkrämens doft är så viktig! Då jag jobbar mycket i ansiktet på mina kunder måste det vara en mjuk doft som inte tar över. Sergel Rush har en underbar träig doft kombinerat med noter av frukt och blommor.

Kul att veta?
Sergel Rush namnet är inspirerad av den mest hektiska tiden på dagen när folk från hela världen under korta stunder korsar varandras vägar på Sergels Torg i Stockholm. Träig doft kombinerat med noter av frukt och blommor…det skulle vara något för Sergelstorg!

Pris?
Sugar Rush, 99 SEK/75 ml <- Säljs på Eleven.se. Finns även i mini format: Sugar Rush, 59 SEK/30 ml

Andra dofter?

Slottet Fling – Blommig doft som innefattar noter av patchouli, jasmin och cederträ.
Nytorget Pop Grönskande doft med noter av mossa, bergamot,orangea blommor och orkidéer.
Slussen WaveVarma doftnoter av ekmossa, sandelträ med krispiga noter av strand och melon.

*Produkterna har jag fått som pressprover. Detta påverkar däremot inte mina värderingar eller åsikter om produkterna. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Detta inlägg innehåller även adlinks. Läs mer i min policy.

NAGLAR

TOP 3: Turkosa Naglar

Det var länge sedan jag presenterade Top 3 utav något jag verkligen gillar. Just nu har jag dille på Turkost (som jag tror blir vårens hetaste färg). Så here it is: Top 3 utav de finaste Turkosa nagellacken jag hittat just nu! 😉


It was a long time since I presented the Top 3 out of something I really like. Right now I have cravings on Turquoise (which I think will be this spring’s hottest color). So here it is: Top 3 Turquoise nails! I will show you the hottest turquoise n/p I’ve found right now! 😉

TURQUOISE NAILS

Älskar de här färgerna! Helt rätt i vår och blir super snyggt mot hyn så fort vi får på oss lite solbränna!

TURQUOISE NAILS

På samtliga fingrar har jag målat två lager!

IMG_8523

1. Grecian Sea – Cuccio 159 SEK

2. Lancet Sapphire – &Other Stories 70 SEK

3. Turkos – Idun 89 SEK

TURQUOISE NAILS

1. Grecian Sea – Cuccio 159 SEK
Täcker super fint och skulle verkligen kunna bli snyggt med bara ett lager. Färgen känns super trendig just nu och är den som är mest turkos utav dessa 3 tycker jag. Hittade inte just denna färg på webshoppen men de säljs på lite olika salonger. Blir nog lättast om du googlar dig fram:S.

TURQUOISE NAILS

2. Lancet Sapphire – &Other Stories 70 SEK
Det här snyggot fick jag i present härrom dagen av en kompis. Sjukt snygg på då den var väldigt blå-metallisk på! Inte lika täckande som den ovan dock utan här krävs definitivt 2 lager för att få det snyggt!

tURquoISE NAILS

3. Turkos – Idun 89 SEK
Alltså…färgen får mig att längta bort till magiska korallrev! Super fin turkos färg som drar åt mintgrön. Så snygg till vårmodet så man dör. Varit tveksam till om jag gillat Idun’s lack då de inte riktigt sitter bra på mig. Har öst på med toplack denna gång för att se om det hjälper! Färgen är iaf värd ett försök!

 

Bäst i TestÖgonbryn

Bäst i test: Vilket är det bästa Ögonbrynsserumet?

Den här veckan recenserar jag 3 brynserum som jag hört ska vara de bästa just nu. De ska ge dig tätare och fylligare bryn på ett nafs men funkar dom verkligen? Nedan kan du läsa mina åsikter efter att jag testat produkterna. Har du egna erfarenheter av dessa eller har andra märken som du gillar får du jätte gärna tipsa i kommentarsfältet nedan!

Läs mitt uppdaterade inlägg (2019): Bästa serumet för tätare och fylligare bryn

bäst i test brynserum

Kan man verkligen få fylligare ögonbryn?
Det är så individuellt så det är aldrig något jag utlovar som brynstylist men som ni vet håller jag ögonbrynskonsultationer på salong sedan många år tillbaka och jag har sett en hel del hända med min kunders bryn. En del ögonbryn har jag haft äran att följa i över 7 år och längs med vägen har jag både sett och hjälpt till att förvandla bryn som man i början trott varit omöjliga att fixa! Så ibland går det. Med en stor dos tålamod, rätt produkter och rätt tekniker.

Vad är ett ögonbrynserum?
Det är en unik formula som tillsammans med fuktgivande och stärkande ingredienser arbetar för att förbättra ögonbrynens övergripande utseende. De kan börja växa, bli något mörkare och uppfattas fylligare.

Hur använder jag ett brynserum och hur länge varar det?
Applicera 1-2 ggr dagligen på ett rent och torrt ögonbryn. Du bibehåller resultatet genom att applicera serumet ett par gånger i veckan. Upphör detta kommer dina bryn successivt att bli glesare igen.

Hur använder jag ett brynserum

När kan du se skillnaden?
Det är alltid individuellt men normalt efter 4-12 veckor.

Vad är det i serumet som får dina ögonbryn att växa?
I produkten tillsätter man oftast protein (peptider) i kombination med återfuktande och spänstförhöjande ingredienser som tex vitaminer och mineraler.

Vilket är det bästa ögonbrynsserumet?
Jag har nedan testat 3 produkter som just nu sägs vara riktigt bra. Vardera produkt har jag testat 2-4 veckor i streck. Vad är bäst? Budget eller Lyx? Nedan följer min recension! Kom ihåg att detta är mina åsikter om produkterna. Detta innebär att vi kan tycka olika! Kanske älskar du en produkt som jag tycker mindre om och tvärtom!<3

*Har du känslig hy eller är gravid bör ögonfransnäring användas med försiktighet.

Eyebrow enchanser Swiss Clinic 

Eyebrow enchanser, Swiss Clinic | 549 Kr/6ml

Om produkten:
Här utlovas tätare, fylligare och friskare bryn på några veckor. Den lättanvända borsten tillför ögonbrynen den aktiva ingrediensen Redensyl™ ett prisvinnande complex med inriktning på stamcellerna som stimulerar hårväxt och minskarhåravfall.

Mitt resultat efter 2-4 veckor:
Den här gillade jag! Först och främst för att appliceringen var smidig och för att man verkligen fick in produkten mellan håren med hjälp av borsten. Redan efter 2 veckor tyckte jag att håren började bli något mörkare och det har börjat växa hår på ställen där jag normalt inte får tätt med hår. Hm, är det ens möjligt? Detta är den produkt som jag fortsatt använda regelbundet efter testperioden! Varma rekommendationer!

Ögonbrynsserum X Brow 

Ögonbrynsserum, X Brow | Pris: 389 Kr

Om produkten:
Här utlovas styrka och näring med hjälp av naturliga ingredienser som korallextrakt för att tillföra viktiga mineraler som främjar cellförnyelsen. Olja och antioxidanter samt aminosyra och polysackarider hjälper till att främja tillväxten av hårsäckarna samt gör stråna mörkare. En märkbar kvalité skillnad ska synas efter 30 dagar!

Mitt resultat efter 2 veckor:
NEJ! Den här funkade inte på mig. Jag har hört så gott om denna produkt men redan efter två veckor in på min testperiod började jag att tappa bryn! Början på ett av mina bryn var jätte glest helt plötsligt! Under denna period testade jag X brow på ena brynet och Maria Åkerbergs brynolja på andra så det var inte att jag gick igenom någon “naturlig” tappa-hår-fas. Det syntes tydligt på ena sidan att jag tappat hår. PANIK! Därför valde jag att avbryta behandlingen efter 2 veckor! Usch! Den här gillade inte min hy tyvärr!

Specials for Eyebrows Maria Åkerberg

Specials for Eyebrows, Maria Åkerberg  | Pris: 99 Kr

Om produkten:
Utlovar fylligare och starkare bryn med hjälp av en stärkande olja. Det är en kombination av vegetabiliska oljor toppade med eteriska oljor av Rosmarin, Ylang Ylang och Cederträ som vårdar ögonbrynen under natten och formar brynen under dagen.

Mitt resultat efter 2-4 veckor:
Gillade den här jättemycket då man verkligen känner att brynen blir starkare och ser friskare ut. De blev framförallt längre! Jag själv är ett stort fan utav oljor sedan innan och min hy mår generellt jättebra utav att använda det och den här var inget undantag!

Jag hade däremot velat ha en borste i förpackningen. Då det är en flaska och man lätt är lite små trött på kvällen blir det tyvärr att man duttar ut oljan på fingret vilket lätt genererar i att man tar för mycket (annars jättedryg).

Tycker däremot denna produkt är ett jättebra alternativ för den som inte vill lägga ut en större förmögenhet på ett brynserum! KÖP säger jag bara! Denna har jag använt som en booster under perioder och jag är så nöjd!

Lina Tipsar

TOP 3: IN THE SHOWER

– Innehåller annonslänkar. Läs mer om min policy

Ibland finns det några produkter som sticker ut lite extra från de pressprover man får testa! “Top 3” , är mina favoritprodukter inom vissa kategorier. Dessa beskrivs utan någon rankad ordning och ger dig en bakgrund till varför jag tycker om dom så mycket! Den här veckan ger jag en recension om mina 3 favoriter i duschen!


Now and then when a few products really strikes me I list my top 3 products in certain categories.  I describe the products without any ranking order and give you a background on why I like them so much! This week I will tell you more about my top 3 products in the shower  🙂 Please press the translation button to the right to get this text in your language!

     
*Pressprodukter  Från vänster: ‘Gradual Tan in shower – St Tropez’, ‘Cleansing Conditioner – Matrix Biolage’ & ‘Argan & Almond Shower Oil -Apoliva’

Gradual Tan in Shower Lotion, St Tropez  (klick!)–  200 ml, 269 kr

Så exalterad att få tipsa om denna patentsökta produkt! Jag ogillar oftast “brun-utan-sol produkter” detta för den kraftiga doften och för att jag känner att min hud inte kan andas under natten när jag smörjer in mig på kvällen.

Denna är magisk! Detta är den första produkten någonsin som använder vatten för att gradvis öka brännan! Du använder den i duschen och medan du väntar på att den ska verka kan du köra på med schampo och balsam (eller passa på att göra en hårinpackning)!

Applicering

1. Tvätta av dig
2. Applicera
3. Vänta 3 min
4. Skölj av
5. Torka

Vad tycker jag om produkten?

Favoriten just nu! Smörjt mig ca 3 ggr i veckan sedan jag fick tag i den och solbrännan ser jämn och fräsch ut. Fått flera kommentarer om solbrännan (det var ett tag sen jag egentligen solade) så jag antar att den verkligen funkar! 🙂  Efter duschen börjar de aktiva brun-utan-sol-ingredienserna att verka och doften…. den håller sig till att dofta “duschkräm”!

Mina bästa varmaste rekommendationer! Love it!

#showerandglow

Cleansing Conditioner, Biolage Matrix  (klick!)– 500 ml 279 Kr

Den senaste trenden inom hårrengöring är Cleansing conditioner vilket innebär balsam som tvättar håret skonsamt. Med dessa produkter behöver du inte använda schampon och du skonar därför håret mot silikoner, parabener och sulfater. Hade aldrig testat det innan.

Dessa finns i 4 varianter för att passa alla hårtyper – fint, normalt, tjockt och lockigt hår. Dessa är berikade med varsin superfrukt och har jätte härliga dofter.

Applicering:

1. Applicera i vått hår
2. Låt verka 5 min
3. Tvätta ur håret

Vad tycker jag om produkten?

Jag testade den för normalt till torrt hår som var berikad med acaibär! Den doftar underbart! Håret kändes rent och gav en jätte mjuk känsla över hela håret (typ som en hårinpackning).

Produkten är inte så jätte dryg dock då jag kände att jag behövde ta två omgångar för att få det bästa resultatet men utöver det är detta något jag använt sen jag fick den! Underbar!

Argan & Almond Shower Oil, Apoliva (klick!)-  250 ml 69 Kr

På senaste tiden har jag dragit mig mer och mer till “oljigaprodukter” för att boosta huden. Den här produkten känns lyxig men kostar inte mycket mer än två kaffe latte;) 

Apoliva Argan & Almond är en skön duscholja som innehåller mjukgörande mandeloja och vårdande honung, som ger huden en fin lyster.

Arganoljan kommer från odlingar, och är certifierad av ECOCERT Greenlife enligt ECOCERT Standard för naturlig och organisk kosmetik. 100% av ingredienserna är från organisk odling. Oljan kommer dessutom från frukterna, så inga träd skövlas. Bra va?


Vad tycker jag om produkten?

Okej, den här produkten skulle kunna få mig att stå och smörja in mig i timmar! Huden känns super len och doften är verkligen något extra. Har du inte testat olja i stället för duschkräm så kan jag verkligem rekommendera detta för att förbereda inför vintern!

Hoppas ni får tillfälle att testa någon utav dessa 3! Kram på er

Lina TipsarUncategorized

TOP 3: FALSE EYELASHES

Varannan vecka listar jag mina Top 3 favoritprodukter inom vissa kategorier och ger en liten recension. Produkterna beskrivs utan någon rankad ordning och ger dig en bakgrund till varför jag tycker om dom så mycket! Hoppas att du ska lära känna både mig och produkterna lite bättre genom att följa mina Top 3! Den här veckan berättar jag mer om mina 3 favoriter just nu när det kommer till lösögonfransar!


 

I’ve started to list my top 3 products in certain categories every other week.  I will describe the products without any ranking order and give you a background on why I like them so much! Hope you get to know both me and the products a little bit better by following my Top 3! This week I will tell you more about my top 3 eyelash brand  🙂 Please press the translation button to the right to get this text in your language!

När det kommer till lösfransar vill man ju att resultatet ska vara naturligt men så glammigt som möjligt! Fransar kan ju göra makeupen så mycket mer effektfull, ögonen blir mer intensiva och de ger en kalas effekt i hela din styling.

Vill du ha ett par enklare fransar så gillar jag att köra på märken som Ardell eller Makeupstore men vill man ha fransar utöver det vanliga så får du mina bästa tips på riktigt bra fransar här nedanför!

Vill du sedan ha en bra guide för hur du sätter på lösfransarna ordentligt?  Läs mitt tidigare inlägg HÄR! 
 

Sweed Lashes
Pris: 119Kr

Efter ett par veckors användning måste jag säga att dessa fransar verkligen håller vad dom lovar! Super snygg design och bra kvalité gör att man bara vill ha fler och fler och fler!

Sweedlashes kommer i 12 olika fransmodeller som även delats upp i en klassisk svart kollektion, en mjukare brun och en mörkblond kollektion (vilket inte alls är så vanligt).

Fransarna har ett unikt utarbetat band av genomskinlig bomull som ger en bättre passform och gör ögonfransar lätt att använda för både nybörjare och proffs. De är handgjorda med högsta kvalitet och kan användas upp till 10 gånger. 

Min vän och kollega, Makeup Artisten Gabriella Elio, som står bakom märket har verkligen gjort ett grymt jobb! I morgon lanseras även Sweedlashes nya samarbete tillsammans med Dj tjejerna Rebecca & Fiona. Mer om det i morgon! 

Fransarna finns till försäljning på Åhléns City i Sthlm/Göteborg, online på kicks och på utvalda salonger!

House Of Lashes

Pris: 7– 12

Efter att ha trånat under en lång tid tog jag tag i att beställa lite fransar från House of lashes, ett märke som jag uppmärksammat via instagram och som är baserat i Californien! Bra kvalité till bra priser och otroligt “trendiga” just nu.

Kika Hashtaggen #Houseoflashes. Där kan man hitta massor med bra inspiration med otroligt fina makeuper med deras fransar. Nedan ser du deras filosofi och vad fransarna är gjorda av:

                              


Esqido Mink lashes
Pris: 34-42

Som ni kanske läst innan så hittade jag ett nytt fransmärke på nätet som heter ESQIDO (ESQIDO false eyelashes).  De säljer jätte fina Minkfransar som har super kvalité! Dessa kan man använda upp till 25 gånger om man sköter dom väl. Detta gör man genom att undvika mascara på dom samt genom att rensa bort limmet på dom efter varje gång. Syntet fransar håller som ni vet inte alls lika länge! Testat lite olika utav deras fransar och gillar dom skarpt. Lashmopolitan, som ni ser ovan ska jag testa nu till veckan!

TIPS! Kilade in på deras hemsida och blev lyrisk av deras “Eyelash guide” som hjälper dig att hitta rätt typ av fransar till din form som du har på dina ögon. Detta är ju kanon för den som inte riktigt vet vad man ska tänka på när det kommer till formen och längden.  Vill du testa att göra fransguiden? Då ska du klicka HÄR!