Penslar & Verktyg

REVIEW – BOLD METALS COLLECTION

WELL HELLO THERE, BRUSHES!

Som jag suktat efter dessa råå coola penslar från Real Technic! Hur snygga?! Finner inga ord över designen…eller jo ett ord…LYX!!! H&M har tagit in 4 utav dom i sitt sortiment (!) Fortfarande jätte förvånad att de säljs där då de ändå är lite högre i pris och håller en riktigt bra kvalité. Det gör ju H&M med så klart men deras makeup sortiment har ju kanske inte riktigt hållt samma standard!

Bold Metals collectionen innehåller just nu 7 penslar men fler kommer successivt att byggas på i sortimentet. De är uppbyggda så här:

  • Guld = Bas.
  • Platina = Ögon.
  • Rosé Guld = Finish.

/Can’t believe they are in my hands, the Bold Metals Collection! I can just say one word…Luxury! I’ve wanted to try them since they came out on the international market!

GOOD TO KNOW

Real Techniques grundades utav Sam & Nic Chapman, stora makeupartister i UK som bland annat driver den super stora Youtube kanal, Pixiwoo.

Borstarna är gjorda utav Teklon, ett fint syntethår som är handskuret för att få så bra resultat som möjligt. Good to know om Bold Metals serien är att håren nästan går ner hela vägen till mitten utav skaftet för att de inte ska håra! Man har också lagt in en liten tyngd i skaftet för att man lättare ska kunna jobba med dom.

/Real Techniques was founded by Sam & Nic Chapman, great makeup artists in the UK and also creators of the famous Youtube channel, Pixiwoo.

The brushes are made out of Teklon, a fine synthetic hair that is hand cut to get as good results as possible. Good to know about the Bold Metals series is that the hairs almost goes down all the way to the middle out of the shaft so they will not fall off! They also added a little weight in the handle to make it easier to work with them.

REVIEW – THIS IS HOW I THINK

101 Triangle Foundation, 329 Sek, till vänster, är en smart foundationborste då ena sidan är platt för att komma åt större delar av ansiktet. Andra sidan har vinklade kanter för att du ska komma åt näsa och andra områden som är mer svåråtkomliga. Bra svep men stråna delar sig lite i klungor när man penslar vilket ger lite randigt resultat. Jobbar man däremot med hela bredden av penseln löser man lätt det problemet.

100 Arched Powder, 349 Sek (Säljs på H&M) En ganska smal puderborste som funkar super till att stryka på löspuder och göra snabba finishar. Behöver du däremot jobba in pudret i basen krävs nog en rundare och tätare borste som tex den från deras tidigare kollektion.

/For English? Please translate the text to your language by pressing the google translation button to the right on my page.

300 Tapered Blush, 339 Sek, till vänster, (Säljs på H&M) Älskar! En grym rougeborste som är perfekt för att även applicera en highlighter. Jag gillar att den är “liten” och inte så yvig då man verkligen får rougen precis där man vill ha den.

301 Flat Contour, 339 Sek (Säljs på H&M) Samma här, perfekt form för sitt ändamål! Ger en jätte fin contouring (skugga/form) under kindbenen och lägger sig precis där man vill ha den. Den är väldigt kompakt och ger därför mycket färg, bra att tänka på;)

/For English? Please translate the text to your language by pressing the google translation button to the right on my page.

202 Angled Liner, 189 Sek, till vänster, är grym den med. En liten, snedställd pensel som ger bra precision och gör det lätt att komma åt! Super för att både markera bryn, göra fransmarkering och för att markera under ögonen.

200 Oval Shadow, 239 Sek, mitten, en fluffig ögonskuggspensel som jag faktiskt både använt för concealer och till ögonskugga. Gör sitt jobb och är härlig att jobba med! Absolut värd att införskaffa!

201 Pointed Crease, 219 Sek, (Säljs på H&M) En blending brush som ska hjälpa dig att sudda ut skuggorna. Den var lite för hård för min smak. Tror det är en vane sak då jag vanligtvis jobbar med lite mer porösa “suddpenslar” men jag ska nog bli vän med den här med.

/For English? Please translate the text to your language by pressing the google translation button to the right on my page.

CONCLUSIONS ABOUT BOLD METALS

Jag fullkomligt älskar den smarta designen och det faktum att de sticker ut rejällt i verktygsbältet. Dessutom gör den smala spetsen på skaften att man får plats med fler i sminkbältet om man nu jobbar med det (jag har mina penslar i ett stort glas när jag jobbar.)

Håret är fint men med vissa av borstarna får jag inte samma känsla som när som jag jobbar med deras tidigare kollektion. Jag älskar nämligen den och jag tycker håret känns mer äkta på dom. Dessutom är de lite mer kompakta i håren vilket göra att de är mer tacksamma att jobba med.

Jag tror som sagt att detta är en vanesak för mig så jag ska jobba järnet med dom nu för att få in tekniken. Tycker Real Technique har gjort ett fantastiskt jobb med denna nya kollektion. Ser så mycket fram emot att testa de andra penslarna som snart kommer komplettera kollektionen!

/ I love the design and the luxury they give when you work with them. However I don’t feel the same feeling I got when working with their previous collection. I love those brushes and think I’ve got used to that the hair should be more compact.

I think that this is just a habit though so I will now work more with them to get a better technique. After all it takes some time to get used to new brushes;) I big eloge to Real Technique for this amazing collection. I’m looking so much forward to the other brushes that will complement the collection!

Lämna en kommentar

MINA FAVORITER JUST NU