Föreläsningar & Utbildningar

Master Class Mario Dedivanovic

Vips så var min weekend i Oslo över! Så mycket roligt man har hunnit med däremot. Tänkte att jag börjar med ett inlägg från den omtalade Master Class: Mario Dedivanovic som jag deltog i i lördags. Så exalterad över att få berätta om eventet! Då vi inte fick lov att fota under kursen kommer här små sneakpeaks i bilder.


Now my weekend in Oslo is over! I´ve had so much fun and loads of new memories are created. Thought I begin with a post regarding the famous Master Class: Mario Dedivanovic that I attended last Saturday. Due to that photos were forbidden during the course you´ll get a sneak peak of what we were doing.

Master Class: Mario Dedivanovic

Kursen jag tog i lördags var alltså tillsammans med den världskända Makeup Artisten Mario Dedivanovic (@makeupbymario).  Han gör massor utav stora celebriteter i Usa men är nog mest känd för sina fläckfria makeuper på Kim Kardashian. Många påstår att det är han som tagit fram contouring men NEJ detta är ett gammalt begrepp som funnits sedan urminnestider. Däremot har han bidragit till att större delen av världen nu faktiskt vet vad contouring ÄR tack vare sina sociala medier!


The course I took last Saturday was with the world-renowned Makeup ArtistMario Dedivanovic (@makeupbymario). He makes a lot of celebrities in the United States but is probably most known for his spotless makeup looks on Kim Kardashian. Many claim that it is him who developed contouring but NO this is an old technic that has been known for lots of years. However, he contributed with inspiration regarding contouring and he´s one of the main reasons to why the whole world knows about what contouring is (thanks to social media)!

Master Class: Mario Dedivanovic

250 personer var inbjudna till eventet utav Rebirth of the princess och vi var kanske runt 6 svenskar som var där. Jag kom dit med ganska låga förväntningar då jag kanske inte är ett super fan av contouring men jag ville inspireras av teknikerna han arbetar med. Hur lägger han basen? Vilka verktyg? Vilken ordning? Kan jag ändra något i mina rutiner för att bli bättre? Man blir aldrig fullärd och ska passa på att inspireras så ofta man har möjlighet eller hur?


250 people were invited to the event (Rebirth of the princess) and we were maybe around 6 Swedes who were there. I got there with pretty low expectations when I may not be a super fan of contouring but I wanted to be inspired by the techniques he works with. How does he work with the base? What tools is he using? In what order? Can I change something in my routine to get better? You are never fully learned and should take the opportunity to be inspired as often as possible, right!

Master Class: Mario Dedivanovic

Mario höll på i totalt 2 h på scen och gjorde en “röda-mattan-look” från grunden. Han gick igenom alla steg noggrant så att vi såg ordentligt och under kursen fick vi ställa frågor som var relaterade till det steg han var på. Det krävdes absolut en hel del förkunskap då han förklarade sina steg ganska ytligt med ord men det var sjukt intressant att se hur han jobbade.


Mario went on for 2 hours on stage and did a “red-carpet” look showing all the basics. He went through all the steps carefully so that we saw properly and during the course we had to ask questions that were related to the step he worked on. It required absolutely a lot of prior knowledge when he declared his steps rather superficially with words but it was really interesting to see how he worked.

Master Class: Mario Dedivanovic

Mario jobbar väldigt mycket med lager på lager teknik. Inte så att det blir tjockt utan faktiskt tvärtom mot vad jag trodde. Slutresultatet på hans makeup blev verkligen superfint. Genomarbetat och det ser riktigt bra ut i både verkligheten och på bild.


Mario work a lot with layering technology. Not so that it becomes thick, actually the opposite of what I thought. The end result of his makeup was really super neat, intuitive and it looks really good in both reality and on pictures.

Master Class: Mario Dedivanovic

Tog en bild på slutresultatet live (se ovan) då det alltid brukar vara lite “photoshopat” på de officiella slutresultaten med blixt (se nedan) osv. Vad tyckte ni? Visst ser man att det är Kim’s Makeup Artist?


I took a picture of the result live (see below) as it always tends to be some editing on the official results with flash etc. What did you think? I think you can see that it is Kim´s Makeup Artist right?:)
  

Master Class: Mario Dedivanovic

Vad tyckte jag om kursen?

Då jag arbetat med makeup i snart 12 år så var det mycket man redan kände igen. Många tekniker använder jag på mina kunder dagligen men jag inspirerades med mycket nytt och jag har nu en hel del tekniker jag vill testa i praktiken. Speciellt när det kommer till basen. Han är grym på bas och han hade mycket bra trick som jag kommer implementera i mitt egna jobb.

Hade väl kanske förväntat mig att kursen skulle vara längre och att han skulle prata mer men all in all är jag jätte inspirerad! Han kommer nog till Sverige snart men jag är glad att jag åkte redan nu! Det var hela planen så jag är super nöjd!:)

master CLass: MArio DeDivanoVic

What did I think about the course?
I worked with makeup for almost 12 years so it contained of course a lot of information I already knew. Many of the techniques I use on my clients daily, but I was inspired with some new ones after all so now I have a lot of techniques I want to try. Especially when it comes to the base. He is creating awesome makeup bases and he had very good tricks that I will implement in my own job.

I did however expect that the course would be longer that 2 h and that he would have talked more, but all in all I was very inspired! He will probably soon go to Sweden but I’m glad I went immediately when he was in Scandinavia! That was the whole plan so I’m super happy! 🙂

Lämna en kommentar