Vill du lära dig att sminka dig och lära dig grunderna från början? Att ta en sminkkurs är en investering som kan hjälpa dig att spara in på både onödiga makeupköp och frigöra tid i din vardag!

Boka professionell Sminkkurs i Stockholm
Två väninnor som tog varsin sminkkurs för att få ny inspiration!

Varför du borde gå en sminkkurs?
Troligtvis har du hittat hit för att du känner att det är dags att göra något nytt! Kanske har du börjat delta i videosamtal och mycket möten online? Kanske har din hud förändrats? Kanske har du gått igenom en tuff tid och behöver ny inspiration och motivation? Du kanske är nybörjare eller så har du alltid velat men aldrig slagit slag i saken?

Att få lära sig att sminka sig på ett sätt som passar en själv kan göra stor förändring i vardagen och verkligen locka fram ditt rätta jag! En ny rutin behöver inte heller ta allt för mycket tid, vara svår eller innehålla för många produkter och steg. Det är en myt och styrs såklart av den du lär dig av!

Att få lära sig rätt kunskap anpassat efter dina behov är A och O i en sminkkurs!

lär dig sminka dig stockholm privat kurs
Under kursen får du testa på olika tekniker som kan underlätta i din sminkrutin!

Hur går Makeupkursen till?
Tid | 60-90 min Pris | 2995 kr Plats | Lyko Concept Hair (Birgerjarlsgatan 37)

På sminkkursen får du lära dig grunderna steg för steg och utveckla ditt sätt att sminka ditt ansikte. Välj inriktning enligt önskemål eller satsa på en makeup till vardags eller fest. Du lär dig appliceringstekniker, hur du väljer rätt produkter och vart du ska lägga dem för att framhäva dina drag medan du blir sminkad.

Vad händer efter sminkkursen?
Efter att kursen är utförd får du ett mail med hela produktlistan på allt vi använt under kursen. Detta för att du under kursen ska kunna njuta och koncentrera dig på att vara här och nu.

sminkkurs produkter
På kursen används olika produkter från olika märken anpassade efter dig.

Vilka produkter används på sminkkursen?
Jag använder makeup från olika märken, budget som lyx, beroende på vilken produkt som passar bäst för dig och dina behov/önskemål. Detta kan vara märken som By Terry, Becca, Sensai, Shiseido, Mac, Sweedlashes, BareMinerals, Urban Decay, L’Oréal Paris, Anastasia Beverly Hills mfl.
Produkterna byts ut med jämna mellanrum och rengörs regelbundet då hygien är en viktig del i sminkväskan!

Har du något specifikt önskemål gällande produkter eller någon specifik allergi så kommuniceras detta innan kursen startar.

lär dig smink steg för steg
Är det dags för dig att äntligen få lära dig grunderna i makeup?

Vem är jag som sminkar dig?
Jag har jobbat som professionell Makeupartist i över 16 år och har alltid haft en stor passion för att lära ut! Under mina år har jag samlat på mig kunskap och erfarenhet från flera hundratals sminkkurser som hållits och jag har en god vana av att känna av och skapa god stämning i rummet. En styrka är även att jag är lyhörd vilket är en viktig del av skapandet och lärandet.

Lär känna mig mer här.

Fler tjänster som erbjuds?
En av mina mest populära tjänster är mina brynkonsultationer. Den kan du lägga till i samband med kursen, då tar det ca 30-45 min utöver kurstiden.

Läs mer här om brynkonsultationen här

no makeup makeup look
En av mina kunder som ville lära sig en enkel vardagssminkning på 10-15 minuter!

Vill du boka en sminkkurs?
Skicka ett mail till makeup@linaekh.se så kommer vi fram till en bra tid! Varmt välkommen!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

32 Kommentarer

 1. Jennie Sandström Reply

  Sminkkursen hos Lina gav mig precis det jag behövde – en genomgång av de produkter som passar mig samt hur jag ska använda dem för att få till en fräsch sminkning som håller hela dagen. Lina gjorde det krångliga begripligt och inspirerade mig dessutom att våga testa lite nytt. Kan varmt rekommendera det!

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Jennie! Vad roligt att höra att du gillade kursen! Tusen tack för fina ord! <3

 2. Ann-Sofie Lundberg Reply

  Jag har tagit två kurser hos Lina och kan varmt rekommendera det. Oavsett om du vill lära dig lägga en snygg bas, bli bättre på en vardags- eller en kvällsmakeup så kommer Lina ge dig verktygen för att kunna ”sminka som ett proffs”. Det som du tycker är svårt och krångligt att få till får Lina att verka enkelt genom att lära dig smarta knep för hur du skall tänka. Hon är inlyssnande och anpassar kursen efter dig och dina behov. Linas entusiasm för att skapa och sminka smittar av sig och det märks verkligen att hon brinner för att lära ut, vilket gör det till en rolig stund.

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Tack för dina fina ord Ann-Sofie! Så glad att du är nöjd och valt att komma tillbaka! 🙂 <3

 3. Pernilla Hällgren Reply

  Tack Lina för en mycket givande och trevlig bryn konsultation samt sminkkurs. Nu vet jag vilka produkter som passar just mig och hur jag använder dem på bästa sätt för att få till en snygg sminkning både till fest och till vardags.
  Lina förklarar och visar på ett väldigt inspirerande och pedagogiskt sätt och får det som verkar krångligt mer begripligt. Jag fick många bra tips och knep att tänka på som kommer göra stora skillnader.
  Tack för att du inspirerar och lär ut med glädje och passion. Jag kan varmt rekommendera att boka en tid hos Lina!

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Tack för en supertrevlig kurs Pernilla! Ska bli så roligt att se dig utvecklas <3 Stor kram

 4. Maria Allard Reply

  Lina var så professionell men samtidigt omtänksam och anpassade kursen till min situation och mina behov. Jag kände mig väl omhändertagen och kommer nu våga ta mina första steg med smink tack vare Lina. Jag rekommenderar varmt hennes sminkkurs.

 5. Kan varmt rekommendera sminkkursen hos Lina. Väldigt trevlig, professionell och extremt kunnig. Så kul att få proffs hjälp kring hur man ska tänka alltifrån vilken hudton man har, bryn form, ansiktsform osv för att framhäva dom bästa dragen hos sig själv. Lina anpassade verkligen kursen efter mig och mina behov, vilket va väldigt uppskattat. Kommer helt klart ta med mig alla tips och trix i framtiden.
  Tusen tack igen Lina för en minnesrik dag 🙂

 6. Eva Stål Reply

  Lina förvandlade mitt ansikte till en helt ny dimension! Hon tog sig tid att noggrant välja ut färger och nyanser så det passade min hudton och makeupen blev perfekt som jag kan ha både till vardag och till fest. Efteråt skickad hon information om vilka produkter hon använt och länkar till så det var enkelt att bara beställa och få hem varorna.
  Lina är mycket professionell-förberedd, noggrann, lyhörd för mina önskemål och mycket vänlig.
  Jag vill varmt rekommenderad hennes makeupkurs.

  .

 7. Hej fina Lina! Finns det någon åldersgräns på den här sminkkursen? Ha det bra!

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Hej Hanna! Bra fråga, jag ska uppdatera den infon ovan! Ingen åldersgräns. Jag anpassar alltid kursen efter personen i stolen så jag brukar stämma av med den som ska sminkas först så att man fokuserar på rätt saker! 🙂

 8. Ivanna Pushchak Reply

  Kursen var precis för mig ? eftersom jag ville lära känna mitt egna ansikte, behov som just mitt ansikte har samt vilka produkter som passar just mig och hur de ska användas för det bästa resultatet. Definitivt minskar denna inhandling av onödiga sminkprodukter och man investerar rätt helt enkelt. Tack för den trevliga tiden, för komplimangerna och för förtroendet!
  Stort tack Lina för den ovärderliga informationen som jag fick av dig!
  Rekommenderar varmt att träffa Lina till alla som vill sminka sig fint och för de som redan tycker att de sminkar sig fint då kursen säkert har någon ny information att erbjuda!

 9. Ulrika Engvall Reply

  Tack Lina för en otroligt givande och inspirerande eftermiddag!
  Kursen var precis vad jag, en 54-årig kvinna, behövde! Jag lärde mig så mycket om färgval, tekniker och produkter.
  Förutom att du är väldigt pedagogisk så hade vi riktigt roligt också 🙂

 10. Monica Case Reply

  Stort TACK Lina för en givande sminkkurs. Jag har helt plötsligt upptäckt vad otroligt roligt det är med smink – och att ge extra tid åt huden morgon och kväll :-).

  Efter min kurs har jag fyllt sminkväska och badrumsskåp med härliga produkter som jag har så otroligt roligt med att använda!

  Tack för inspiration – både under kursen men även på din blogg och intagram.

  Jag ser fram emot fler kurs tillfällen och jag kommer nu bli en mycket mer “funky” och spännande 50-åring i år!

 11. Jag var på sminkkurs hos Lina igår och vill rekommendera det starkt.
  Lina är urgullig och ger ett jätte trevligt bemötande.
  Hon tar sig verkligen tid att förklara varje moment man går igenom och man känner att man får tid för att ställa frågor.
  Jag känner att jag fick med mig olika tekniker som jag kommer att ha användning av i fortsättningen och en bättre förståelse för färger som passar mig.
  Jag kommer även att boka brynkonsultation hos henne senare 🙂

 12. Liselott Hinder Reply

  Eftersom jag varit på kurs med Lina tidigare och följer hennes inspirerande Instagramkonto hade jag höga förväntningar när jag bokade make-up kurs och ögonbrynskonsultation med Lina.

  Jag gick därifrån som på moln. Inte bara hade jag fått lära mig precis det jag önskade och massor mer därtill, utan dessutom kände jag mig vackrare än på länge. En härlig boost för självförtroende! Tusen tack, Lina! Jag kommer tillbaka!

 13. Lena Fredriksson Reply

  Tack härliga Lina för en inspirerande och rolig makeupkonsultation. Instämmer i vad alla skrivit ovan. Kände mig så fin och lite förvånad över att den ögonmakeup jag fick passade mig så bra. Och jag kommer kunna klara av att fixa den själv tack vare bra tekniktips.

 14. Fantastiska Lina, tack för ett par härliga och lärorika timmar innehållande både hudvårdstips, brynkonsultation och sminkkurs. Jag fick med mig många nya kunskaper, som gör så mycket för sminkningen. Lina får det svåra att bli så mycket enklare och jag kände mig så otroligt fin när jag jag gick därifrån. Och utöver det, så är Lina en varm, pedagogisk och rolig person! Jag kommer definitivt tillbaka!

 15. Tusen tack, Lina för en såå givande och inspirerande fredagseftermiddag hos dig. Proffsigt, kunnig och entusiastiskt visade du och gav du en massa fina och bra tips och knep anpassat för just mig. Väldigt pedagogiskt och inkännande. Allt kändes oerhört användbart vardag som fest. Hela eftermiddagen var exklusiv och lyxigt. Tack!
  Kan varmt rekommendera en kurs hos Lina!

 16. Lina tog emot mig med stor glädje och entusiasm i dörren. Våra timmar tillsammans kändes som några minuter då tiden flög iväg, så kul var det.
  Jag har alltid trott att jag aldrig kunde sminka mig till snygga bryn, trott att mina bryn var ett hopplöst fall. Men det visade Lina mig att så var inte fallet, även jag kunde få snygga bryn som ramade in mitt ansikte. Hon utgår helt från mig som kund och mina förutsättningar, och jobbar för att lyfta fram den befintliga skönheten som finns i varje person, istället för att försöka dölja ditt ansikte. Supernöjd med min tid hos Lina, nu väntar jag spänt på mina egna produkter så att jag kan börja öva själv:)

 17. Tack Lina för en fantastisk lärorik och rolig kurs!
  Kursen la en bra grund med genomgång av vilka produkter som passar just för mig! Jag lärde mig hur jag ska använda dem till vardags och hur jag kan piffa till det lite extra när jag får feeling! Inspirerande, pedagogisk och kul kurs som varmt rekommenderas!

 18. Carmen Scurei Reply

  Jag var på sminkkurs hos Lina efter jag hamnade på hennes blogg av en slump. Det var verkligen en investering i mig själv. Lina är väldigt trevlig, lyhörd, professionell och kunnig. Hon valde ut produkter som passade mig och min hudton, lärde mig några tekniker för att framhäva olika saker i mitt ansikte. Små saker kan göra stor skillnad för ansiktsformen. Vissa saker var inte så krångliga som jag föreställt mig, Lina visar hur man kan göra på ett enkelt sätt så nu är det bara att öva in det i sin sminkrutin. Kul med lite nya produkter i sminkväskan utan att göra felköp. Efter kursen får man ett mail av Lina med allt man har använt, jättebra och uppskattat.
  Tusen tack för en bra och lärorik kurs!

 19. Ulrika Liljeholm Reply

  Stort tack Lina för en mycket givande och inspirerande sminkkurs! Vilken trevlig förmiddag det var! Så värdefullt att lära sig tekniker och råd gällande färger och produkter som passar mig personligen. Anpassade efter min hudton, ansiktsform och ögon.
  Lina använde också några typer av produkter på mig som jag normalt sätt inte brukar använda, vilket var kul och ett ypperligt tillfälle att komma utanför sin comfortzone och prova nytt.
  Framöver kommer jag lägga på smink med större säkerhet och bättre resultat!

 20. Mycket givande sminkkurs. Lina lyssnade och visade det som jag behövde få mer kunskap om. Jättebra att hon visade på ena ansiktshalva, så fick jag prova själv på andra. Fick några nya aha upplevelser om vad som passade just mig. Och sen att hon tog fram produkter som passade just mig, både budget & lyx. Tack Lina 😊

 21. Birgitta Eriksson Reply

  Jag vill tacka för en fin och givande förmiddag!
  Att satsa på sig själv och vårda sitt utseende är inte helt bekvämt alla gånger. Så fint då att du tog hand om mig så att jag kände mig trygg och varmt omhändertagen. Du lärde mig på ett lätt, roligt och uppmärksamt sätt på den nivå jag är på. Nu vill jag öva och öva så att du blir glatt överraskad när vi möts nästa gång. ☀️

 22. Stort tack för en jättetrevlig och givande eftermiddag. Fick massor med energi och inspiration. Kursen överträffade mina förväntningar och jag kommer att ha mycket nytta av den.

 23. Katarina Öhman Reply

  Stort tack för en jättebra och inspirerande sminkkurs.
  Jag är så glad att jag bokade kursen. Du är så proffsig och gav mig många användbara tips som jag kommer att ha stor nytta av framöver:) Du tog också fram förslag på produkter och färger som passar mig precis.
  Jag rekommenderar verkligen denna kurs och hoppas kunna gå den fler gånger!:) / Kattis

 24. Skulle vilja tacka från hela mitt hjärta för en fantastisk kurs och allt efterarbete som Lina leverat så snabbt. Jag hade stora förväntningar men Lina överträffade dem alla. Massa aha- upplevelser och små hemligheter som bara makeup -artister kan. Men den viktigaste känsla som jag upplevt under kursen och som jag vill gärna ta vidare med mig är att den tid som jag ägnar åt att sminka mig ska vara tid för att vårda och ta hand om mig själv. Och det spelar ingen roll om det är bara 10 minuter eller en timme. Det ska vara tid av kärlek till mig själv (och inte som jag hade tidigare ” suck, måste sminka mig igen…”).
  Lina är så pedagogisk , kunnig och omtänksam 🌹 . Jag hoppas verkligen att hon fortsätter med sina kurser och jag och många andra får nya möjligheter att träffa henne och lära oss massor// Adilja

  Adilja

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Hej Caroline! Jag är hemma på mammaledighet fram till September som det ser ut just nu. Men jag sparar din mail och kontaktar dig så fort det går att boka igen. 🙂

 25. Tove Lundmark Reply

  Hej! Jag vill också gärna få komma med på väntelistan till hösten. 😊 Verkar vara precis det jag behöver. Kul med så positiva recensioner. Mvh Tove

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Självklart! Jag sätter dig på väntelistan till hösten och hör av mig så fort det finns tider 🙂 Kul!

Skriv en kommentar