INLÄGGET ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Är du redo att ta din rengöringsrutin till nästa nivå? Idag tänkte jag introducera fördelarna med att använda ett cleansing balm när du tvättar av sminket. Detta är en rengöringsprodukt som inte bara gör det roligare att sminka av sig utan det är så mycket effektivare. Här har du även mina favoriter!


Vad är ett cleansing balm?
Cleansing balm är en rengöring i balm-form som snabbt smälter ner på huden och avlägsnar smuts och makeuprester på studs. Utan att torka ut huden. Den appliceras i fast form, direkt på en sminkad/osminkad hud och förvandlas till olja när den masseras in i huden. Alltså inget vatten när den appliceras.

Vem passar den?
Ett cleansing balm passar utmärkt till dig som söker en effektiv sminkborttagning eller till dig som vill använda den som ett första steg i en dubbelrengöring. Passar alla hudtyper.

Hur använder man ett cleansing balm?
Skopa upp en klick av balmen och massera den försiktigt i cirklar, direkt på torr hud med fingertopparna. När du “balmat” in hela ansiktet tillsätter du lite vatten för att smörja upp oljan i produkten. Sedan masserar du igen. Skölj sedan ordentligt med ljummet vatten eller torka av med en makeuphandduk (länk lyko).

Fördelar med att använda ett Cleansing Balm?

 1. Ett första steg mot en dubbelrengöring
  Precis som vårt hår kan må bra av en dubbel-schamponering, kan också en Double cleansing vara extra lyxigt för huden. Ett cleansing balm är då den perfekta produkten att börja med då den får bort makeup och fett något mer effektivt än vad en enkel rengöring får. När du är färdig med cleansing balmen följer du sedan upp med en lättare, gel-liknande rengöring. Din superrena hud kommern nu se till att resten av dina hudvårdsprodukter kommer tränga in bättre i huden och göra sitt jobb mer effektivt.
 2. Den smälter bort ditt smink
  Anledningen till att cleansing balms är så effektiva är att de kombinerar en blandning av oljor och mjukgörare för att bryta ner och ta bort alla spår av smink, solskyddsfaktor, smuts, föroreningar och uppbyggnad, vilket lämnar dig med fräsch hud som kan andas. Massera enkelt in på huden, låt balmen göra sitt jobb, och se allt försvinna! Även vattenfast makeup!
 3. Den gör huden extra mjuk
  Även om cleansing balms är särskilt bra för dig som har en torr hudtyp, fungerar de mjukgörande och närande egenskaperna i balmen för alla. Skeptisk om du har en lite fetare hudtyp? Kom i håg att fett löser fett, så din hud kommer faktiskt att lämnas mindre oljig och mer balanserad.
 4. Rent och kladdfritt
  Cleansing balms har en mer fast konsistens som smälter in i huden vid applicering. Du slipper med andra ord allt kladd.
 5. En rengöring du kan massera in
  För att ett cleansing balm ska fungera ordentligt måste de masseras in den i huden så att du hjälper den att tränga in i porerna och bryta ner eventuella föroreningar. Så se till att utnyttja det och ge dig själv en harmonisk massage i samband med tvätten!

Tips på två av mina favoriter Lyx vs Budget:

Pro-Collagen Green Fig Cleansing Balm | Elemis

Pro-Collagen Green Fig Cleansing Balm | Elemis

Varför den sticker ut och blir en favorit?
Kvalitén! Den har en formula som ingen annan. Ljuvlig fläder i kombination med ros, mimosa och padina pavonica har sett till att Elemis Pro-collagen cleansing balm blivit en välkänd favorit i cleansing balms-djungel. Du lämnas så len och får en fin glow i huden. Originalet kommer i en gul förpackning och är den som är kändast från början. Den som dock fick mg helt frälst är den här gröna versionen, deras Limited edition doft Green Fig. Den ser till att du blir djupt rengjord samtidigt som den får ditt badrummet att förvandlas till ett spa med hjälp av doften. Wow!

Pris |  Pro-Collagen Green Fig Cleansing Balm kostar 659 kr / 100 g och hittas på >>lyko<<

Clean it Zero Cleansing Balm Original | Banila Co
Clean it Zero Cleansing Balm Original | Banila Co

Varför den sticker ut och blir en favorit?
Konsistensen! Den skiljer sig faktiskt åt från dom rengöringsbalm jag tidigare testat (Elemis, Maggie, Clinique). Den är otroligt len mot huden, doftar gott, är sjukt effektiv och den ligger otroligt bra i pris i förhållande till andra balm på marknaden. Den vann dessutom Årets rengöringsprodukt 2023 i Swedish beauty awards!

TIPS! Banila har ett litet testkit för 139 kr med deras 4 olika rengöringsbalm för dig som vill testa först. Rekommenderar varmt det kitet!

Pris | Clean it Zero Cleansing Balm Original kostar 176 kr / 100 ml (finns i 3 olika storlekar ) och hittas på >>lyko<<

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar