Idag ( 2017) finns det en uppsjö av olika brynprodukter som vi använder för att få vårt önskade resultat: pennor, skuggor, pomader och tillfälliga tatueringar MEN det finns en produkt som jag tycker är extra viktig men som är svår att bli nöjd med…ÖGONBRYNSGELÉ!

Vilken är den bästa Ögonbrynsgelén?
Läs Också: Så fixar du höstens Ögonbrynstrend 2017
(Länk)

Varför använder man en ögonbrynsgel?

Syftet med att använda en Ögonbrynsgelé är främst för att hålla ögonbrynshår på plats. Du kan använda gelén för att forma dina ögonbryn, för att få mer volym/färg och för att rikta håren i en viss riktning. Ögonbrynsgelén har en gel-konsistens som sedan torkar in och blir något stel. Produkten kommer oftast i en liten förpackning tillsammans med en mindre borste likt en mascara.

Bryngelé
Stråna urskiljer sig snyggt från bottenfärgen pga den färgade bryngelén!

Hur gör man? Ska man använda ögonbrynsgel innan eller efter att du fyllt i brynen?

Då gelén är fuktig vid applicering och sedan stelnar så är det dumt att börja med den om du ändå tänkt fylla i ögonbrynen något. Vi är ju inte alla välsignade med ögonbryn som Cara Delevingne (hon lirar liksom i en helt egen liga) så oftast vill vi kanske fylla i brynen med en penna eller skugga för att få den form och färg man önskar innan man “fäster allt” med gelén! Borsta bara brynen med gelén i den riktningen du vill att de ska peka mot. Det är veklingen enkelt! Man kan antingen lägga litegrann eller borsta in ganska mycket.

Ögonbryn före efter
Jag fyller alltid i mina ögonbryn först med penna och skugag och avslutar med bryngel för att fixera!

Ska jag använda en transparent eller färgad ögonbrynsgel?

Det är en smaksak men har du något ljusare hår tycker jag att det kan vara snyggt att ge håren lite mer färg. Jag brukar själv använda ett bra ögonbrynsserum regelbundet för att både få mina strån att växa och bli mörkare men till vardags räcker inte min egen färg. Jag använder nästan alltid färg på gelén. För dig som redan har mycket färg i dina egna bryn (Grattis!) eller om du inte hittar rätt ton…då skulle jag satsa på en transparentgel!

Ögonbrynsgele recension
Vilken är den bästa ögonbrynsgelén då?

Ovan har jag samlat ihop några utav de mest omtalade ögonbrynsgelérna. Dessa håller olika prisnivåer och innehåller olika konsistenser. Som Makeup Artist har jag testat allihop, både privat och i jobb så jag har hunnit få en ganska så bra koll på vad jag tycker om dom.

Längre ner följer en recension på samtliga bästsäljare, jag har utelämnat “betyg” då alla är bra på olika saker och jag vill inte styra er allt för mycket. Läs mina omdömen och välj vad som passar dig bäst efteråt! 


Tips på populära Ögonbrynsgelér (Rankade i pris):
Adlinks:

Över 100-lappen:
1 | Gimme brow, Benefit 330 Kr
3 | Brow gel clear, Anastasia Beverly Hills 235 Kr
2 | Eye brow Gel, Brow Gal 195 kr
5 | Brow Set, Mac Cosmetics 170 Kr


Under 100-lappen:
4 | Brow Artist Plumper, L’Oréal Paris 99 Kr
6 | Brow precise Fiber Filler, Maybelline 85 Kr
7 | Control Freak Eyebrow gel, Nyx Cosmetics 79 Kr


 

LINA TESTAR | RECENSIONER:
(Ordning enligt ovanstående bild)

Produkt | Gimme brow, Benefit  330 Kr / 3 gr (0,1 oz)

Om produkten:

“Den berömda gelén Gimme brow innehåller små mikrofibrer som fäster i huden och på hårstråna, vilket skapar en naturlig fyllighet och definition. Den lilla smala borsten är särskilt framtagen för att arbeta in gelén, medan toppen formar brynen och håller dem på plats.”

Till vem?
Passar dom flesta, speciellt den som vill ha något tjockare bryn. 

Vad tycker jag?
Ros | Jag håller med! Produkten är riktigt bra och håller högkvalité på innehållet! Bra konsistens som är följsam att jobba med lätta fibrer utan klumpar. Borsten är liten och smidig, sitter bra och färg nummer 3 kan vara den snyggaste färgen jag hittat till mina egna bryn då den är perfekt brun i en relativt kallton.

Ris |
Förpackningens storlek. Att den är liten kan vara till både för- och nackdel. När det kommer till hygien är det bra men jag tycker produkten tar slut alldeles för fort och ska jag vara helt ärlig så tycker jag därför att den är alldeles för dyr (en effekt av att den blivit väldigt hajpad i sociala medier.) Doftar lite speciellt också.

Vilka färger finns den i?
1 – Light
3 – Medium
5 – Deep

Produkt | Eye brow Gel, Brow Gal  195 Kr / 5 ml

Om produkten:
“Behåll formen på dina ögonbryn! BrowGal´s ögonbrynsgel skyddar, formar och fixerar dina ögonbryn hela dagen. Bada, Yoga, eller dansa hela natten … utan att oroa dig för att dina bryn tappar formen.”

Till vem?
För de flesta men speciellt för dig som har lite mjukare hårstrån.

Vad tycker jag?
Ros |
Brow Gal är ett märke jag gillar väldigt mycket! De har bla den snyggaste makeupsaxen (Adlink) jag någonsin haft! Produkterna har bra kvalité och deras bryngelé är en utav de bästa genomskinliga som jag testat! Viktig notis dock, är att eftersom den endast utlovar medium till fast stadga ska man inte förvänta sig en alltför stel formula därför kan den som har tjockare hår uppleva att den faller efter ett par timmar. Däremot är den super för de med lite mjukare och inte fullt så täta bryn. Den är även vattenresistent, klumpar inte och håller bra!

Ris | Den kan torka ut ganska snabbt i förpackningen om det kommer in för mycket luft i den har jag märkt. Är det någon annan som upplever det? Då produkten är så pass bra rekommenderar jag den ändå men tänk på att inte “pumpa” borsten fram och tillbaka för mycket innan applicering.

Vilka färger finns den i?
Endast genomskinlig tyvärr.

Läs Också: Jag visar upp hela Brow Gal sortimentet (Länk)

 Brow gel clear Anastasia Beverly Hills

Produkt | Brow gel clear, Anastasia Beverly Hills (Adlink) 235 Kr / 9 ml

Om produkten:
“Anastasias Brow Gel är perfekt till att säkra den rätta formen på ögonbrynen hela dagen.
En gel med botanisk hårbalsam och essentiella oljor. Får dina bryn att ligga som de skall, länge.”

Till vem?
För de flesta men speciellt för dig med tjockare hår då konsistensen är tunn.

Vad tycker jag?
Ros |
Här har vi också en liten populär dyrgrip som gjort sig superstor i sociala medier! Jag började använda den superflitigt för ca 2 år sedan på både mig själv och på kunder, delvis för att jag var/är helt besatt i Anastasias Brow wiz pennor (Adlink) men ju mer och mer jag började bekantade mig med andra bryngelér ju mindre fortsatte jag använda den här. Jag väljer däremot denna så fort jag jobbar med lite tjockare bryn, då konsistensen blir fantastisk på och då håller.

Ris | Jag kan inte rå för det men tycker den är ganska överhajpad (sorry alla fans). Många tycker den är helt magisk men är den verkligen det eller är varumärket bara “trendigt”? Jag tycker formulan är alldeles för blöt för de flesta ögonbryn, så det blir lite mer stripigt/stelt än hur jag vill ha det. Sen tycker inte jag att den sitter så länge som alla säger och jag gillar inte heller när borsten är så där rund. Stort färgutbud borde också vara positivt men färgerna är ganska så lystriga och produkten doftar väldigt mycket alkohol. Kräsen brud va;)

Vilka färger finns den i?
Anastasias Brow Gel Transparent +  7 olika färger – Auburn, Blonde, Brunette, Caramel, Chocolate, Espresso, Granite

Produkt | Brow Artist Plumper, L’Oréal Paris (Adlink) 99 Kr / 9 ml

Om produkten:
“Ögonbrynsmascara för att fylla i och fylla ut eventuella luckor i dina bryn. Formar och fixerar, för perfekta bryn, hela dagen!”

Till vem?
Passar dom flesta, speciellt för den som vill ha tjockare bryn. Tyvärr finns ingen riktigt mörk färg så om du redan har mörka strån rekommenderas den transparenta.

Vad tycker jag?
Ros | Viktigt att säga innan jag börjar:  Jag må vara L’Oréal Paris Ambassadör MEN detta är en utav mina favoriter och min åsikt om produkten är helt genuin och grundar sig på produktenskvalité inget annat! Budgetsvar på Gimme brow skulle man kunna säga men lite kladdigare i konsistensen! Lägger håren på plats en hel dag då den är ganska stel, GRYM KVALITÉ och färgar stråna något ytterligare. Ett bra komplement mellan ögonbrynsfärgningar (Adlink). Dessutom tycker jag väldigt mycket om färgen Dark brown trots att den är något varmare än favorit färgen nr 3 från Benefit! PRISET behöver jag inte ens nämna va? Så värt! 

Ris | Det enda jag inte gillar är att den finns i alldeles för få färger! De borde släppa minst 5 till! Främst skulle jag vilja se att en “Taupe-färg” samt en mörkare “Brunsvart-färg” lanseras inom kort. Hoppas verkligen då L’Oréal Paris verkligen visat att de ska satsat på mångfald de närmaste åren! Sen kan man behöva vara ganska så försiktigt så man inte får för mycket på huden då det lätt blir “klumpigt”

Läs också: Stor recension av Brow Artist Plumper (Länk)

Vilka färger finns den i? 

05. Transparent
02. Blonde
04. Dark brown

 Brow Set Mac Cosmetics  

Produkt | Brow Set, Mac Cosmetics  (Adlink) 170 Kr / 8 gr (28 Oz)

Om produkten:
“En gel som borstas på, formar och slätar ut brynen till en naturlig eller dramatisk look. Kladdar inte utan fixerar brynen mjukt och ger en naturlig glans i sex nya nyanser som passar alla hårfärger.”

Till vem?
För de flesta men speciellt för dig med tjockare hår då konsistensen är tunn.

Vad tycker jag?
Ros |  Skulle nästan våga påstå att den här är i samma klass som Anastasias bryngelé fast Brow Set från Mac har en mycket bättre borste och kostar typ hälften så mycket! Dessutom tycker jag att man kan jobba mer fritt med Brow Set innan den stelnar vilket är ett stort plus. Så här är det egentligen en smaksak när det kommer till varumärke.


Ris |
Jag jämför den igen med Anastasias. Den har, enligt mig, precis samma konsistens och är därför lite för blöt i konsistensen för min smak. Detsamma gäller doften den, även den består mest av Alkohol.

Vilka färger finns den i?
Brow set finns i Clear samt i Beguile (Taupe), Bold Brunette, Brown Ebony, Emphatically Blonde, Quiet Brunette, Red Chestnut och Toasted Blonde.

 Brow precise Fiber Filler Maybelline

Produkt | Brow precise Fiber Filler, Maybelline 85 Kr / 8 ml

Om produkten:
“Ge brynen en tredimensionell WOW-effekt med en fiberberikad brynmascara för en färgboostad och fyllig finish i bara några enkla svep. Den avsmalnande borsten ger en precis applikation hela vägen, utan att det lägger sig ojämnt eller hamnar utanför.”

Till vem?
Till den som vill ha fylligare och lite längre bryn med hjälp av fibrer. Tyvärr finns ingen riktigt mörk färg så om du redan har mörka strån rekommenderas någon transparent ovan i stället.

Vad tycker jag?
Ros |
Det här är något lite annat än en traditionell brynmascara. Bli inte rädd för borsten det är den som delvis gör Brow precise filler så bra som den är. Den här är egentligen inte bara till för att få stråna att ligga välkammat och snyggt utan med hjälp av fibrerna blir stråna både fylligre/tjocka och formbara. Formulan är i krämform men blir nästan som ett vax på! Gillar den massor då det går fort och lätt att “fördubbla” brynens tjocklek!

Ris |
Samtidigt som borsten är hela grejen så kan det såklart vara lite ovant att jobba med denna typ av “paddelborste”. Man kan råka få lite mycket på stråna innan man får in tekniken men jag brukar ha ett bra brynverktyg (Adlink) tillgängligt så man enkelt borsta bort överflöd. Stort minus för så få färger, alla borde kunna få testa denna!

Läs också: Lina Testar | Tattoo brow peel off tint från Maybelline (Länk)

Vilka färger finns den i?
Dark Blonde
Medium Brown
Soft Brown

Produkt | Control Freak Eyebrow gel, Nyx Cosmetics (Adlink) 79 Kr / 8 ml

Om produkten:
“Den klara formulan fungerar bra både på puder eller penna för att försegla och göra ett bryn-intryck som du kommer att vara stolt av. Den unika formulan känns behaglig hela dagen och kan användas som en klar mascara som definierar, separerar och framhäver dina fransars naturliga båge. Klibbar inte.”

Till vem?
För alla men speciellt för dig med lite längre och tätare brynstrån som är lite svåra att hålla kontroll på.

Vad tycker jag?
Ros| Letar du efter den bästa budgetgelén som är transparent så är det utan tvekan Control Freak Jag gillar verkligen att den har en något “tjockare formula” än alla trendiga gelér ovan men som går att applicera snyggt utan att det klumpar sig. Super på väldigt långa strån då den håller vad den lovar dessutom har jag några gånger använt den på mina ögonfransar när jag velat vara relativt osminkad! GRYM!

Ris | Har faktiskt inte så mycket ris…kan hända att man tycker att borsten är lite stor men frågar du mig så gör det ingenting då produkten lätt glider på ändå! Gillar den för mycket!

Vilka färger finns den i?
Control Freak Eyebrow gel finns bara i transparent men Nyx har även sina Tinted brow mascara som fungerar liknande men som finns 5 färger | Black, Blonde, Brunette, Chocolate, Espresso 

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

  1. Jag har Benefits och L´Oréals och gillar båda två, men L´Oréals färg passar mig bättre.

    • Användarens profilbild
      Lina Ekh Reply

      Va kul!! Ja, visst är de ganska snarlika ändå?! <3

Skriv en kommentar