Nu är det dags för en rejäl djupdykning ner i The BrowGal ‘s brynvärld, som lovat. Märket är grundat och baserat i Los Angeles och efter att ha träffat grundaren, Tonya Crooks, i London så blev jag nyfiken på serien. Som ni vet är ögonbryn min favorit del så nu ska jag skvallra om vad jag tyckte i en lite större recension… 😉


Now it’s time for a deep review exploring The BrowGal world, as promised. The brand is founded and based in Los Angeles and after having met the founder, Tonya Crooks, in London I got curious about the whole series. As you know, eyebrows are my favorite part so now I’ll gossip about what I thought about the products 😉 Please google the rest of the text/ Xo Lina

The BrowGal

Självklart kan jag inte låta bli att jämföra märket med Anastasia Beverly Hills, som dominerat brynmarknaden de senaste åren. Det är nog det brynmärket jag använt mest både privat och i jobbDäremot betyder inte det att ALLT från ABH är det bästa jag använt. The BrowGal har snabbt blivit populärt på marknaden och är en stor favorit bland Hollywoods kändiselit just nu (Megan Fox, Fergie, Gwyneth, Miley, Britney mfl.

The BrowGal

Nu har jag hunnit testa produkterna en del och det som slår mig först är att The Browgal lägger stort fokus på att lära ut och även ser till att du vet hur du ska sköta om verktygen och produkterna. Det är A och O enligt mig!

The BrowGal
Att tex ha en bra pennvässare är viktigt men framför allt att man har RÄTT pennvässare! Visste du att man helst ska ha en pennvässare från samma märke som pennan är från? Annars finns risken att pennvässaren “äter upp” hela din penna. Brow gals Pencil/Highlighter Sharpener.

The BrowGal

Med alla deras Skinny Eyebrow pencils (215 SEK) följer därför en riktigt vass och bra pennvässare med på varje penna! Detta är verkligen guldvärd då det är så lätt att strunta i att vässa om man inte hittar sin separata vässare.

The BrowGal

Pennorna kommer i 6 olika färger…

The BrowGal

De färger som jag tycker gör sig bäst på är utan tvekan 2, 4 och 5 men naturligtvis beror det på varje olik individ jag sminkar. Blonde, den 6:e färgen, tyckte jag var något ojämn i färgen och var lite svår att få till. Återigen ÄLSKAR vässaren!

The BrowGal
Har har vi en ganska så ny produkt, The Convertible Brow , 379 Kr. Får uppdatera er med SEK priset inom kort för jag tror inte ens den hunnit komma ut i Sverige än (?). En klassisk brynskugga/pomade för dig som fyll fylla i brynen. Kan användas både blöt och torr. Gillar den hellre blöt faktiskt och den har br amed pigment!

The BrowGal

En produkt de blivit omtalade för är Second Chance Enhancement Serum (895 SEK) som ska få dina bryn fylligare. Måste säga att den är väldigt innovativ då borsten vibrerar i 3 olika hastigheter för att ökar cirkulationen och bearbeta rötterna för snabbare och synligare resultat.

Innehåll: En patenterad “grön” Restoplex teknik, tillsammans med andra viktiga ingredienser.

The BrowGal

Vad lovar den? Synliga resultat efter bara fyra veckor, passar de som vill få tjockare, vackrare och mer framträdande ögonbryn. Väldigt rinnig så håll inte hylsan upp och ner, så undviker du dyra droppar till spillo;)

Jag har inte hunnit testa den 4 veckor men återkommer med en uppdatering med före och efter bild! Spännande!

The BrowGal
Highlight pennor, 195 Kr, har blivit en grej inom brynbranschen, alltså en penna med en “concealer” samt en highlighter att lägga under brynen. Dessvärre tycker jag att det är rätt så sällan concealerfärgen känns perfekt. De är oftast för gula eller för orangea för min smak. De här två pennorna passar ypperligt för en något mörkare ton av en ljushudfärg. Saknar en riktigt ljus och en riktigt mörk variant också. Highlightsen var fina men lite mörka.

01 Champagne
02 Gold/ Nude

The BrowGal

Eyebrow Gel, (195 SEK), är väldigt klassisk. Genomskinlig, vattenfast och medium hållbar. Ingen jätteskillnad mot någon annan om jag ska vara ärlig då jag tycker de flesta på marknaden är ganska “mjuka.” Skulle vilja ha en starkare variant. Typ samma effekt som hårspray har haha.

l1410128

Saxen (195 SEK) är grym! Tror detta är den snyggaste och bästa saxen jag haft i mina händer! Supervass och rak precis som jag vill ha den. Dessutom älskar jag att den är i en svart design då jag färgar så mycket bryn och väldigt ofta kladdar runt med färg på mina verktyg haha (kladdmaja som jag är)!

The BrowGal

Pincetten (275 SEK) som är designad i kvalitativt stål med lutande spets var också grym! Testade den under hela dagen igår då jag gjorde en hel del bryn och jag gillade den! Bra grepp och igen en vass spets så att man kommer åt. Det här med stål har de verkligen lagt tid på och det känns!

The BrowGal

Efter en längre tid med samma pincett blir dom däremot alltid slöa. Vissa märken erbjuder att du då kan skicka tillbaka pincetten för att den ska slipas. Vem gör det? Inte jag iaf. I stället erbjuder The BrowGal en Pincettvässare (49 SEK) som håller din pincett vass och effektiv. Genialiskt!

The BrowGal

Slutord. Tycker The BrowGal har gjort ett riktigt bra intryck! Jag kommer definitivt att byta ut pincetten och saxen mot det jag använder idag då det var en härlig skillnad. Browwiz & brynskuggan från Abh, kommer jag däremot inte byta ut då jag älskar den magiska konsistensen men Skinny Eyebrow pencils kommer jag att använda som komplement då de var mycket bättre i konsistensen är Abh! Återkommer som sagt gällande Second Chance då jag blev jätte nyfiken på den!

Alla produkterna ovan hittar ni på Kicks under länkarna i texten ovan!


*Produkterna har jag fått som pressprover. Detta påverkar däremot inte mina värderingar eller åsikter om produkterna utan inlägget är helt på mitt initiativ. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Läs mer om min policy.

Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar