Ni som hängt med här ett tag vet att jag är ett stort fan av det Asiatiska köket och i Fredags besökte jag en ny pärla tillsammans med mina vänner! Mitt i centrala Stockholm ligger nämligen Restaurang Weidao som härligt nog är en ny samarbetspartner till mig!

Restaurang Weidao
Weidao betyder Smak på kinesiska

Restaurangen ligger på Vasagatan i Stockholm nära centralen och det är ganska lätt att missa det här guldkornet om man inte hört talas om den innan, därför är det lite extra kul att tipsa om den.

Linas restaurang tips

Ingen är gladare än jag över att få dyka ner i en meny fylld med olika smakupplevelser så jag njöt som bara den när vi fick en introduktion av restaurangen och menyn. Magi!

Restaurangbesök med vänner

Finns det något bättre sätt att prata ikapp sig på? Det var så mysigt att träffa Ann-Sophie och Yildis igen! Vi pratade om hur sommaren varit, om livet och allt som händer i höst.

weidao stockholm

Restaurang Weidao’s meny erbjuder maträtter med influenser från Peking, Seoul, Osaka, Shanghai och Bangkok. Drömmen om man gillar asiatiska smaker!

asiatisk restaurang stockholm

Restaurangen är enkel och fräsch och man märker att de lagt all krut på menyn. Bläddrar man igenom den så finns det verkligen något för alla! En hel del klassika rätter känner man igen men det finns en hel del matkombinationer som var nya för oss! Jag gillar verkligen när smakerna kommer först, priserna känns rimliga och betoningen inte ligger på hur trendigt allt måste vara.

lax sashimi stockholm

Personalen var jätte trevlig och de rekommenderade varmt att dela på allt. Det är ju då middagar är som bäst! Vi beställde in ett fat med sashimi, gyoza och självklart en skål med edamer bönor! Allt var så himla fint upplagt då alla rätter blev som små konstverk.

förrätt

Jag är verkligen en förrätts-tjej och jag måste säga att sashimin var fantastiskt god! På menyn utlovar man riktigt bra råvaror och lax-sashimin var helt ärligt bland de godaste jag smakat i laxväg! Den vita fisken längst till vänster var däremot snackisen vid bordet. Jag var tvungen att fråga var det var för något då smaken var utöver det vanliga. Smörfisk säger jag bara, wow!

varmrätt weidao

När det var dags för varmrätterna hade vi så svårt att välja då allt såg så gott ut. Våran servitör fick helt enkelt rekommendera och välja ut deras absoluta bästsäljare. Det blev en klassisk Pad thai med räkorMormors Kyckling (Torrfriterad kyckling med Weidaos sötsur sås) och deras favorit Hongkong fläsksida (Rostad mörad fläsksida med chili och olika grönsaker)

hong kong fläsksida

Alltså Hong kong fläsksida blev helt klart min favorit! Den måste ni bara beställa om ni är här. Tätt därefter kom absolut Mormors Kyckling som hade en sås med apelsinsmak tror jag det var. Friteringen av kycklingen blev också speciell då den var torrfriterad, inte sådär mjuk som de flesta rätterna kan vara när det friterade ligger i sås.

pad thai stockholm

Pad Thaien blev tjejernas favorit då även räkorna smakade fantastiskt och efter att vi slukat upp nästan allt var vi så mätta så vi fick ta en lång paus innan efterätten. Det finns ju alltid plats för lite till, haha.

efterrätt Weidao-fritter

Vi delade på en efterrätt och även den fick servitören rekommendera. Weidao-fritter (Hemmagjord-fritter med vaniljglass och söt weidaosås) gjorde oss inte besvikna kan jag lova! Det var en slags friterade fruktgelé som påminde lite om den klassiska friterade bananen men den här var sååå mycket godare!

Reastaurangbesök weidao

Vilken kväll det blev! Vi var så nöjda och extremt mätta när vi vandrade vidare efter middagen. Tack snälla Weido för en jättefin smakupplevelse. Vi kommer tillbaka!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar