Tagg

Najell handvärmare

Browsing
INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL APOHEM, APOTEK HJÄRTAT, NAJELL,
INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL APOHEM, APOTEK HJÄRTAT, NAJELL,

Stoppa tiden! Den första tiden med nyfödd bebis har gått så fort. Hela 6 veckor har passerat och det har varit en fantastisk tid samtidigt som det varit väldigt utmanande. I detta inlägg har jag samlat ihop ett par tips på saker som underlättat för oss under första tiden med Frans.

6 Smarta tips inför första tiden med bebis

Kom i håg! Alla graviditeter, förlossningar och barn är olika vilket såklart leder till olika behov. Ta därför till dig det som du tror kommer passa dig och skippa resten:)

 

Tips första tiden med bebis

1. Nödvändiga produkter för öm hud

Tre produkter som du inte kommer vilja vara utan:

Bepanthen Salva, 144 kr hittas här på Lyko.
Köp en stor tub på en gång och lägg en liten tub (47 kr) i skötväskan! Det här är en lite fetare salva som används för att förebygga och skydda mot lindriga hudirritationer och torr hud, vilket både bebisen och du kommer få. Vi använder den vid röd hud (blöjbyten/veck) och kan även användas till dig – till allt från ömmande bröstvårtor till torra läppar.

Multi-Mam Protect, 115 kr hittas här på Apotek Hjärtat.
Om du ska amma! Under de första veckorna kan bröstvårtorna ömma ordentligt, bli såriga, vara varma och göra så förbannat ont (ingen pratar typ om det). Den här salvan förhindrar bröstvårtorna från att torka ut och spricka och jag har använt den efter varje amning för att lugna ner huden.

Multi-Mam Kompresser, 69 kr hittas här på Apohem.
Innan varje amning, när brösten ömmat som värst, har jag däremot använt dom här fantastiska kylpadsen! Dom ger snabb lindring samtidigt som dom vårdar den ömma huden och ser till att svullnad och smärta minskar vilket underlättar massor innan bebisen greppar tag. Jag har använt runt 8-10 askar och älskar dom! Bästa tipset, klipp dom på mitten så har du dubbelt så många att använda.

 

2. Bättre koll med Baby tracker

Det första jag laddade ner efter att vi kom hem från BB var appen baby tracker som jag fått tips om. Det är en app som hjälper dig att ha koll på bebisens första tid när det kommer till matning, sovlängd, blöjbyten och annat. Den var guld för mig när jag skulle börja lära känna Frans och förstå hans oregelbundna rytm. Efter en tid när jag kommit in i allt släppte jag taget om appen men det är ett supertips till starten då allt är så nytt! En annan app jag fått tips om att börja med nu när Frans utvecklas så mycket är appen Växa och upptäcka världen!

Pyjamas med tvåvägsdragkedja

3. Pyjamas med tvåvägsdragkedja

Investera i 2-3 pyjamas med tvåvägsdragkedja! Att ha en pyjamas med dragkedja både upp- och nertill underlättar så mycket vid blöjbyten på natten (eller när som). Din bebis slipper ligga med bart bröst och du kan enkelt byta blöja utan att väcka hen. Jag har faktiskt helt skippat pyjamas med knappar efter att jag insett hur lätt det är med tvåvägsdragkedja. Du hittar superfina två-pack med pyjamas med tvåvägsdragkedja hos Kappahl till ett bra pris!

Mina Handvärmare från Najell heter Leopard Brown

4. Handvärmare till vagnen

Om man får en bebis under vinterperioden så kan jag varmt rekommendera att skaffa handvärmare till vagnen från märket Najell! Varför du inte vill vara utan dom? Den första tiden i vagnen kan kräva en hel del ompysslande vilket innebär att du kommer behöva ta av och på vantarna för att snabbt kunna pyssla om din bebis. Dom här handskarna sitter på vagnen, håller dina händer varma och ser till att du snabbt och lätt kan få tillgång till bebis med händerna. Jag älskar dom! Du hittar dom för 699 kr på Najell’s hemsida !

Vyssanlull tassar

5. Vyssanlull tassar

De här smarta vyssan-lull-tassarna vill jag varmt rekommendera då dom enkelt förvandlar spjälsängen till en vagga! Första tiden ligger dock Frans i sitt babynest, emellan oss i sängen, men för att göra övergången från nästet till sängen lättare längre fram har jag börjat lägga ner Frans i spjälsängen på några av hans sovstunder under dagen. Det hade aldrig gått utan dessa tassar! Gungtassarna skruvas enkelt fast på sängens ben och passar de flesta spjälsängar med träben. Vyssanlull tassarna kostar 399 kr och hittas här på Bonti.

6. App för regelbunden knipträning

Sist men inte minst, glöm inte bort din kropp! Alla runt omkring dig kommer att tjata om vikten av att knipträna regelbundet, både innan och efter förlossningen. Trots det så är det så lätt att glömma bort det. Ladda ner appen Tät direkt och se till att du får lära dig rätt typ av knip. I appen får du tillgång till lätta övingar och du kan dessutom ställa in påminnelser så att du inte glömmer bort övningarna under dagen.

Hoppas du fick en del tips som du kan ha användning av!
Kram Lina