ARTIKELN INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR OCH GÖRS I SAMARBETE MED LYKO

Att hitta rätt hårprodukter för struktur i håret är inte så lätt men sedan jag bytte frisyr har det varit extra roligt att leka runt och matcha produkter då behovet av textur blivit ännu viktigare. Här har ni tips på texturspray som jag älskat från dag ett!

volym textur i håret
Texturspray är ett måste i min dagliga hårstyling! 

Min kärlek till texturspray
Privat har jag alltid ägnat mycket tid till håret och varit noga med att ta hand om det. Då jag har ett absolut spikrakt hår, med tunna (men många) hårstrån har det alltid varit viktigt med volym för mig och därför har jag alltid gillat att laborera med texturspray. Texturspray har blivit en naturlig del i min vardagliga hårrutin och jag tycker det gör en sån enorm skillnad! Alla texturspray jag använder finns att hitta på Lyko.se så jag team:ade ihop mig med dem i ett samarbete inför detta inlägg!

Vad är ett texturspray för något?
Ett texturspray är ett torrt spray som du kan använda på allt från rötterna till längderna för att skapa en “saltvatteneffekt” som bygger volym i håret utan att tynga ned. Det används även för att skapa lite mer hållbara looker då ytan blir lite strävare och ser till att volymen hamnar i fokus.

hur använder man texturspray

Vad är det för skillnad på ett texturspray och ett torrschampo?
Ett torrschampo används främst som “ett torrt schampo” som man sprayar i håret (hårbotten) mellan hårtvättarna för att undvika att behöva tvätta det så ofta. Torrschampo ska “suga åt sig” oljan från hårbotten och fräscha upp håret. Ett texturspray ska inte suga upp någon olja utan är fokuserad på volym och textur!

Hur använder man ett texturspray?
Textursprayet appliceras i torrt hår och gör sig bäst om man sprayar håret lite lätt underifrån. Kasta allt hår framåt, spraya med ca 15 cm avstånd och fokusera främst på längderna men även en del i rötterna. Ett tips är att applicera med korta tryck och inte hålla in sprayknappen för länge då man enkelt kan göra slut på för mycket.

bästa texture sprayJag gillar alla fem och brukar varva mellan dem beroende på vilken doft och känsla jag vill bära.

Texturspray – i torrt hår

Vill man gå direkt från ett rakt hår till ett bouncy så är det ett volymspray eller ett texturspray som är hemligheten. När håret är helt nystylat/rakt är detta a och o om du vill ha volym och textur då sprayet hjälper till att “skita ner” håret vilket ger en naturligt rufsig känsla.

Tips på mina favoriter:

Russian Amber Imperial Insta-Thick | Philip B  – 549 kr
Philip B har gjort ett superintryck på mig under året och har imponerat rejält när det kommer till både kvalité och resultat. Den här rackaren är bara en av mina favoriter från sortimentet då den är sjukt effektiv. Den fungerar som ett “hårförtjocknings-spray”och gör håret stort och luftigt. Doften känns väldigt “grön” vilket beror på de naturlig ingredienserna ( extrakt från kamomill, vallört, nypon och nävor) och är extra varsamma mot hårbotten.

Dry Texturizing spray | Oribe – 550 kr
En utav mina all time favorites som jag visat upp friskt i sociala medier. Ett torrt osynligt hårspray som skapar grym volym och sexig struktur. Innehåller patenterade polymerer som både absorberar fett vid hårroten men som också ger en fantastisk tuperad känsla! Många har försökt “kopiera”den men ingen lyckas få den exakt som denna! Utan tvekan min favorit!! Signaturdoften som är lite unisex är så omtyckt att den även tagits fram som parfym!

Bedroom. Hair | Kevin Murphy  – 279 kr
Torrt spray som ger en lite pudrig känsla samtidigt som den ger textur och stadga i hela håret för en “ofixad look”. Den ger verkligen skäl till namnet och jag hittade den faktiskt pågrund av doften då jag för ett år sedan besökte en salong där någon använde den i samma rum. Jag föll pladask! Den innehåller en trio av naturliga ingredienser (extrakt av vitt te, solrosfrö & Ingefäraextrakt) och gör håret mjukt och följsamt.

JBF Volyme Dry Finishing spray | Martinsson King – 275 kr
Detta är en nyhet som jag hittade via min frisörkollega Catrin på jobbet! Så prisvärd då jag tycker att kvalitén är extremt fin! Den rekommenderas att appliceras från halvlängd till hårtopparna och ger volym deluxe. Dessutom har hela Martinsson King serien en något lättare och fräschare doft en de andra. Så gillar man inte de där unisexa dofterna med sting så skulle jag välja denna då doften påminner om en frisk nytvättad doft! Älskar den här till vardags men det finns även en “hårdare” variant som heter just texture om man vill ha samma effekt som Bedroom!

Läs också: Lina Testar | Bedroom.Hair

bästa volym hår produkt

Texturspray – i fuktigt hår

Vill man ha textur- och strukturkänslan direkt efter tvätt kan man välja att jobba in en mousse-liknande texturspray i fuktigt hår och sedan föna fram samma resultat. Detta gör jag oftast i kombination med de ovanstående och då varvar jag mellan dessa:

Tips på mina favoriter just nu:

Surf Foam Spray Blow | Bumble and Bumble – 375 kr
En väldigt tunn och nybliven favorit som jag hittade på salongen tack vare salongschefen Adam. Blev förvånad över hur mycket volym den verkligen gav trots att den känns väldigt lätt! Den beskrivs som att den innehåller “en del mousse” (men mycket lättare) och “en del saltvattenspray” (men mindre sträv). Ger en massor av struktur vid föning och håret blir verkligen fluffigt och håret doftar som en frisk havsbris på riktigt!

Sprays & Oils SAIL Soft Wave Spray | R+Co – 329 kr
Den här har jag också använt i massor av år och den påminner lite om den ovan men ger en lite tjockare känsla. Den ovan blir liksom mer sträv och fluffig. Däremot är den här optimal om man samtidigt vill skapa mjuka vågor eller andra naturligt rufsiga frisyrer med glans och smidighet! Spraya den på torrt eller handdukstorkat hår och krama upp håret i små vågor med fingrarna. Låt självtorka eller blås torrt med fön! Resultat blir superfint!

Gutz 10 Volumizing Spray Foam – Redken | 183:20 kr [Ord.pris 250 kr]
Den här har hängt med mig i över 10 år och var egentligen min första variant av texturspray. Det här är verkligen en root lifter för hårbotten och jag har den alltid hemma! Jag använder den främst när jag vill ha en extremt hållbar volym i botten och när jag ska locka håret i längderna. Ibland kombinerar jag och kör denna i botten och någon utav de andra i längderna. Skaka väl innan användning och föna ut den med en stor rundborste!

Root Lifter  | Vision Haircare – 179 kr
Min första produkt från Svenska Vision haircare! Även denna är en grym root lifter som gör sig fantastisk vid föning. Dessutom håller den bra kvalité trots ett lite lägre pris. Innehåller rejält med värmeskydd och solskydd som passar bra till alla typer av hår. Doften känns lite meloninspirerad och är lite extra bra för dig som gillar att använda plattång. Använd sparsamt!

oribe dry texturizing

Har jag missat ett texturspray som du tycker jag borde testa? Kommentera jättegärna och tipsa! Annars hoppas jag att du hittar ett Texturspray som funkar bland dessa ovan! 🙂

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

6 Kommentarer

  1. Hej!
    Ja, den från Unite! Den använder jag och älskar! 269kr! Sen har jag läst att Löwengrip har en sån produkt som ska vara prisvärd..den vill jag testa och jämföra.

    Fråga, jag trodde de på torrt hår var till för rötterna. Men man kan alltså ha i hela håret!? Måste testa imorgon!

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Aldrig testat Unite! 🙂 Tack för tips!

      Man kan använda produkterna lite som man vill så inget utesluter det andra! <3 Gör det som passar dig och ditt hår bäst! Kram och tack för att du läste! /Lina

  2. Älskar Alternas Caviar Perfect Texture finishing spray – några snäpp bättre än Oribe tycker jag 🙂

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Spännande! Om den utmanar Oribes så ska jag definitivt testa den! Hur är den doften?

  3. En texturspray ska det.vara. Det heter EN spray. På svenska.

  4. Sara Berg Reply

    Mitt tips är Dallas från R+Co. En blöt spray som ger superbra luftig volym och mångsidig. Funkar bra i både torrt och fuktigt hår. Det bästa är att håret får stadga men känns fortfarande rent och luftigt!

Skriv en kommentar