ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO

Att ögonskuggan kryper upp i veck och linjer efter bara ett par timmar är ett vanligt problem. Eftersom våra ögonlock ofta blir oljiga under dagen, är det inte så konstigt att sminket kan börja försvinna. Så hur fixerar man ögonskuggan så att den håller sig kvar i timmar? Här är 3 enkla knep!

hur får man ögonskuggan att sitta kvarHamnar din ögonskugga i vecken? Läs vidare för tips som ser till att din ögonskugga håller! 

Vad är anledningen till att dina ögonskuggor inte fäster ordentligt?

Att din ögonskugga inte fäster ordentligt eller försvinner i vecken efter några timmar kan bero på flera orsaker. En vanlig anledning är att dina ögonlock blir oljiga under dagen vilket får skuggan att samla sig i dina linjer. En annan orsak är att du istället är för torr i hud viket kan orsaka att ögonskuggan släpper i pigment eller flagar av. En annan anledning kan vara att du använder för mycket sminkprodukter under ögonskuggan, vilket gör att den inte kan sätta sig ordentligt. Läs vidare för 5 olika tips på hur du får ögonskuggan att sitta bättre!

3 Bästa Tipsen för Att Få Ögonskugga Att Sitta Längre

 


1. Återfukta huden runt ögonen innan smink

För att ögonskuggan ska fästa bra mot huden behöver ögonlocken vara återfuktade. Därför räcker det ibland att bara börja använda en ögonkräm innan sminket. Det kan göra underverk eftersom det ser till att minska torrhet och mjukar upp fina linjer, vilket i sin tur gör att ögonskuggan lägger sig jämnare och håller längre. Applicera ögonkrämen, morgon/kväll, och låt den sjunka in ordentligt strax innan du lägger din makeup.

Använder du ingen bra ögonkräm? Mina rekommendationer:

1. Revive Eye Serum: Ginseng+Retinal  | 179 kr 30 ml (reklamlänk lyko)
Ett av de bästa ögonserum i krämform som jag testat som till ett bra pris behandlar fina linjer och rynkor runt ögat, med bla Ginseng och Vitamin A. Passar för känslig hud också.

2. La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes | 269 kr 20 ml (reklamlänk lyko)
En enkel återfuktande ögonkräm med en intensiv formula av neurosensine, niacinamid och en lugnande aktiv koncentration av sphingobioma som passar alla. Rekommenderas särskilt till dig som aldrig använt ögonkräm, har tendens till allergi eller är känslig i huden.

3. Ole Henriksen Truth Banana Bright+ Eye Crème | 412 kr 15 ml (reklamlänk lyko)
En kändis inom ögonkrämer som ljusar upp med mineralpigment, slätar ut och återfuktar huden under ögonen samtidigt som den synligt reducerar fina linjer och rynkor. Berikad med ett potent trippel C-vitaminkomplex med äkta guld och är omtyckt för att ögonkrämen just upplevs ha samma ”effekt” som en primer och förbättrar concealerns hållbarhet.

tips bra ögon primer

2. Använd en bra ögonprimer

Räcker det inte med att endast fukta ögonen rekommenderar jag en ögonprimer. Den fungerar som ett ”klister” för din ögonskugga, vilket hjälper den att hålla längre samtidigt som den tar fram pigmenten. Det finns många olika varianter på marknaden – flytande, krämiga, färgade, klistriga, och pudriga. Det gäller att hitta den som funkar bäst för dig! Ett tips är att applicera ett tunnt lager primer över hela ögonlocket och låta den torka innan du lägger på skuggan. Vill du ha resultatet mer intensivt sminkar du direkt på den när den är kladdig!

 

Använder du ingen bra ögonprimer? Mina rekommendationer:

1. Make Up Store’s Eye Primer | 199 kr 9 ml (reklamlänk lyko)
En riktigt bra primer med ultralätt, klibbfri formula med talgabsorberande egenskaper. Primern skapar en silkeslen och slät yta som ger en lättapplicerad grund inför makeupen.

2. Urban Decay’s Eye Primer Potion | 255 kr 10 g (reklamlänk lyko)
Detta är den bästa primern på marknaden om du frågar mig och är känd för att den känns krämig, tunn och återfuktande utan att bli sådär klistrig som en del primers kan bli. Hållbar upp till 24h!

3. Milk Makeup Hydro Grip Eye Primer | 319 kr 8 ml (reklamlänk lyko)
En osynlig, återfuktande ögon primer i gelformula som älskas av många med oljig hud. Den 93% naturliga, transparenta formulan fungerar på alla hudtoner, skapar en jämn bas runt ögonen och förstärker färgen på ögonskugga och eyeliner. Spana även in deras kända ansiktsprimer (reklamlänk lyko)!

bra krämögonskugga

3. Använd krämiga ögonskuggor som bas

För en del fungerar inte ögonprimer heller och då är ett av mina bästa tips att helt enkelt byta formula på din ögonskugga. Gå alltså bort från pudriga ögonskuggor och börja använda krämiga vattenfasta pennor eller vattenfasta krämögonskuggor istället! De fungerar utmärkt som både bas och ögonskugga, särskilt för de med riktigt oljiga ögonlock. Applicera ett tunt lager av den krämiga skuggan som bas och ”dutta” sedan in den pudriga skuggan uppepå för att fixera alternativt använder du endast den krämiga skuggan som den är!

Använder du ingen bra krämögonskugga? Mina rekommendationer:

1. Isadora The Matte Eyeshadow Stick Longwear & Water-Resistant | 139 kr 1,2 g (reklamlänk lyko)
En matt, vattenresistent krämögonskugga i stiftformat som sitter länge och ger omedelbart mycket färg. Formulan glider enkelt på ögonlocken och den gelliknande texturen gör att du kan ta god tid på dig att anpassa och blanda ögonskuggan. Byggbar!

2. Mac Cosmetics, Pro Longwear Paint Pot| 300 kr 5g (reklamlänk lyko)
En av mina mest använda ögonskuggor i frilanskitet och privat. Sitter otroligt bra, är lätt att kombinera med andra skuggor och har en lång hållbarhet. Den har bra pigment och glider lätt över huden och torkar sedan in för att ge en intensiv och färgmättad finish.  Älskar!

3. NARS Total Sediction Eyeshadow Stick | 415 kr 1,6 g (reklamlänk lyko)
En av höstens bästa nyheter. En ultrakrämig skugga på stick som ger en matt finish som håller hela dagen utan att krackelera. Väldigt lättblandad och har en uppbyggbar färg som kan göras både ljus och intensiv. Finns i 8 nyanser som passar alla hudtoner!

 

 

Med dessa tips och produkter kan du säga hej då till ögonskugga i vecken. Testa dig fram för att hitta den metod som passar dig bäst, och se till att din makeup sitter perfekt hela dagen! 🙂 Kommentera gärna om inlägget var hjälpsamt för dig!

Lycka till! /Lina

Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar