Hur hittar man den perfekta highligtern? Jag har gjort ett stort test med några av marknadens bästa produkter och gjort en highlighter-guide för olika behov. Vill du lära dig hur du lägger en highlight rätt? Läs guiden nedan och hitta den rätta highlightern för dig som ger bäst resultat i din sminkning!

bästa highlightern
På min Instagram @makeupbylina hittar du en story i mina highlights om du vill höra mig berätta om allt i stället! 🙂

Vad betyder Highlighter och varför ska man använda det?

Highlight på svenska betyder ljusa upp och är egentligen en teknik som framhäver vissa partier i ansiktet.  Idag döps många produkter till just highlighter för att det ska vara enkelt att hitta men du kan lika väl använda en ögonskugga eller ett ljust täckstift för samma ändamål. En highlighter ska hjälpa dig att:

  • Framhäva dina ansiktsdrag
  • Ge huden en vacker lyster och glow
  • Pigga upp och lyfta huden

Olika highlighter

Hur ser en highlight produkt ut?

I dag finns det  highlight-produkter i många olika former och finishar. De kan vara i flytande form, kräm, pulverformat eller i det lite mer traditionella puderformatet. De kan vara matta, skimrande, glowiga eller glittriga med massor av lyster! Det gäller att hitta en highlighter som uppfyller just ditt behov!

varför highlighter

Vad är det för skillnad mellan Highlighter och Contouring?

Ljusa skuggor (highlighter) förstorar och gör att området du applicerar den på framträder mer. Mörka skuggor (Contouring) förminskar och förstärker dina naturliga skuggor i ansiktet.

Läs också: Bäst i Test: Vilket är det bästa Solpudret?

Hur använder man en highlighter? 

Du kanske är en utav dem som undvikit highlighter för att du är rädd för att se för glansig och glittrig ut? Det kanske känns lite skrämmande men om du lär dig att använda en highlighter rätt kan det ge många fördelar i din makeup-rutin!

Vilka är de vanligaste misstagen när man lägger highlighter?

  • Du applicerar den på fel ställen
    Placeringen betyder allt! En highlighter ska man applicera på ställen man vill framhäva och lyfta så som käkbenen, amorbågen och näsan. Lägger man den på andra ställen tappar man poängen med att ljusa upp och man kan i stället se bredare ut.
  • Du använder för mycket
    Överdosera aldrig en highlighter utan kom ihåg att less is more inom makeup. Du vill inte glänsa allt för mycket då man i så fall förlorar den fina effekten med att framhäva ett specifikt område.
  • Du använder fel nyans
    Det är lätt att tro att vilken highlighter som helst funkar på vem som helst men precis som det finns en mängd olika former så kommer highlighters även i olika nyanser. Välj en nyans som är smickrande mot din hudfärg, eftersom fel färg kan få dig att se blek och trött ut.
  • Du applicerar den på fel sätt
    Använder du tex en highlighter i krämform uppe på ditt puder? Detta kan leda till fläckar och att basen blir ojämn. Använd den i stället uppe på din foundation. Om du använder en puderfoundation, använd en highlighter i puderform. Om du använder en flytande foundation använd en flytande highlighter.

highlighter tips

Vilken pensel ska du använda när du applicerar highlighter?

För att applicera en highlighter i puderform så tunt och direkt som möjligt rekommenderar jag att antingen använda en solfjäderborste, en så kallad Fan brush, som du kan svepa över kindbenet eller någon utav de andra penslarna nedan. Till flytande produkter rekommenderar jag endast fingrarna, så du kan badda highlightern snyggt in i huden.

bästa highlighter borstar
Tips på 7 bra borstar till highlighter:

  1. OFRA Cosmetics Highlighting Fan Brush 07 | 149 kr
  2. Jane Iredale White Fan Brush | 189 kr
  3. Sephora Collection Double-ended face brush N°204 Shape & Highlight | 260 kr
  4. Anastasia Beverly Hills Brush A23 | 335 kr
  5. Kat Von D Beauty Powder Highlight Brush | 350 kr
  6. Make Up For Ever Highlighter Brush Small #140 | 400 kr
  7. Mac Cosmetics Brushes 219S Pencil  | 250 kr

highlighter bäst applicera

Användbara tips när du sminkar med en highlighter!

Tänk på att lite räcker långt och om du är väldigt blank i huden – matta ner de andra partierna så att highlightern kommer till sin rätt!

  • För att skapa en illusion av större läppar:
    Applicera highlightern  i amorbågen och i mitten på bottenläppen och blanda ut den. Ger omedelbar volym!
  • För att få ögonen att se större ut:
    Applicera din highlighter i den inre ögonvrån, under ögonbrynets högsta punkt samt mitt på ögonlocket! Detta öppnar upp och definierar ögat med ljus.
  • För att få full glam i hela ansiktet:
    Mixa lite av din flytande highlighter i din foundation eller i din dagkräm!
  • För att få höga kindben:
    Applicera highlightern ovanför rouget högst upp på kindbenet. Det ger ett piggt och fräscht intryck under dagen!
  • För att få “glödande kinder”:
    Applicera en liten prick av highlighter mitt på kinden (“äpplet”) och massera ut den försiktigt i en cirkulär rörelse.
  • För att bli av med mörka cirklar eller påsar under ögonen:
    Lägg en highlighter som är lite skimrig (ej för glittrig) ovanpå din concealer under ögonen, i den inre/undre vrån och blanda ut den med en borste mot kindbenet.

 


Lägger man highlighter före eller efter foundation? Följ guiden nedan.

 

Så här använder du en highlighter i krämform:

Steg 1.
Börja med att grunda ditt ansikte med foundation och concealer. Avvakta med puder!

Steg 2.
Använd din highlighter genom att använda ett finger och applicera den på toppen av ditt kindben, näsbryggan och under ögonbrynets högsta punkt. Se till att den lägger sig snyggt på toppen av basen och låt den sedan torka in något.

Steg 3.
Fortsätt sedan med en liten ögonskuggsborste och applicera mer utav highlightern på de lite mindre områdena i ansiktet. Toppen av amorbågen, i inre ögonvrån och ev nästipp. Låt torka.

Steg 4.
Dags att fixera sminkningen tunt med puder! Vill du att din highlighter ska ge full effekt och ge en mer “dewy” /blöt look så undviker du pudret just på dem partierna men om du vill försäkra dig om att den ska hålla en hel dag är det nog klokt att fixera den något eller se till att highlightern verkligen torkat in i basen.

Steg 5.
Vill du förstärka den skimriga effekten kan du toppa din krämiga highlighter med en highlighter i puderform för extra glam!

Så här använder du en highlighter i puderform:

Steg 1.
Börja med att grunda ditt ansikte med foundation, concealer, puder, rouge och solpuder. Gör i princip klart hela din sminkning.

Steg 2.
Dags för highlightern, som blir pricken över i:et i din sminkning. Se till att basen är torr och fixerad så att du inte har något kladdigt parti som highlightern kan fastna i.

Steg 3.
Svep med borsten över samma områden som nämndes ovan.

Guide: Så här väljer du den perfekta highlightern!

Alla har vi olika smak och tycke när det kommer till vilka produkter vi vill använda men generellt när du väljer en highlighter kan du tänka på två saker som leder dig till rätt produkt:


1. Vilken nyans på highlightern ska jag välja?

  • Då ställer jag frågan: Vad har du för hudton?

Generellt kan man säga att om du har en gyllene hudton, välj en varm nyans. Har du en kall hudton, välj en nyans i rosa, violett eller blå nyans. Ha även som en liten tumregel att aldrig välja en highlighter som är mer än två nyanser ljusare än din ton:

Har du en ljus hudton (Fair ) – Välj en highlighter som är pärlemorfärgad, isig silver eller en ton som gränsar till lila för att lyfta hyn. Undvik allt för för varma highlighters.

Har du en medel-ljus hudton (Light/medium)Välj en highlighter i en persiko nyans, rose gold eller i en lite ljusare champagne nyans. Värmen i dessa kommer plocka upp och neutralisera din egen ton och ge en fin glow!

Har du en medium-färgad hudton (Medium/Olive)  – Välj en highlighter med varmare ton och undvik kalla isiga färger för att undvika att din hud ser allt för frostig ut. Champagne, guldbrons, rosé guld, en lätt kopprig-ton ger en fin värme och glöd utan att bli för mörk.

Har du en hudton med mycket pigment (Tan/Deep)  – Välj en highlighter med mer shimmer och glitter då det ger en fantastiskt fin effekt och förgyller färgen du redan har! Undvik alltför kallt och gå gärna på roseguld, bronsiga färger och mycket pigment då det gör underverk på mörkare hy.

Läs mitt tidigare inlägg: Så hittar du rätt underton på din hud! 

 

2. Vilken typ av highlighter ska jag välja? Flytande, pulvrig eller kompakt? Matt eller shimmer?

  • Då ställer jag frågan:  Vad har du för hudtyp och vad vill du att highlightern ska göra?

Din hudtyp ger dig alltid en hint om vilken formula du ska välja men det kan såklart skifta efter säsong och humör:

Har du blandhy/fet hud – leta efter ett highlighter i torrt format då det blir snyggare med en puderprodukt! Gärna en produkt med talgabsorberande ingredienser eller som är oljefri då din hud kanske mår bättre av det?

Har du torr/mogen hud – Idag är de flesta highlighters ganska så fuktgivande men är du torr så kanske en flytande eller krämig variant passar bättre för dig? Satsa på en nyans som ger lyster och glow till huden.

Har du en mogen hud / mycket linjer – Undvik pärlemor på de ojämnaste partierna och välj istället en ljus matt ögonskugga eller en matt concealer som highlighter. Vill du ändå ha shimmer så välj en highlighter med diskret “Luminous-effekt” eller jobba med glow i oljeform istället för skimmer/glitter.

Har du en normal/blandhy – Välj fritt! Kanske vill du kombinera olika formulas? En lite mer flytande highlighter med glow på kinderna medan en lystergivande variant under ögonbrynen?

 

Mina bästa highlighter tips 2019 /2020!

Bästa flytande highlighter

Söker du en highlighter i flytande form?

  1. Nyx Professional makeup Born to glow Illuminator Sunbeam | 109 kr
    [Lätt och multifunktionell illuminator som ger otrolig lyster]
  2. L’Oréal Paris Glow mon amour droplets Ivory Glow | 189 kr
    [Flytande droppar med kokosolja som är lätt att tona ut]
  3. Lumene Invisible Illumination Instant Illuminizer Midnight Sun  | 299 kr
    [Fjäderlätt sammansättning med nordiskt källvatten & hjortron med ljusreflekterande färgpigment]
  4. Lancôme Custom Glow Drops Moonlight  | 335 kr
    [Framhäver hudens naturliga utstrålning med en sprudlande frisk pärlemornyans]
  5. Benefit High Beam Highlighter Tint | 360 kr
    [Ljusrosa highlighter som framhäver och ger lyster till kinder och bryn]
  6. Cover fx custom enhancer drops  | 449 kr
    [Kraftfullt koncentrat som kan mixas, användas under makeup, direkt på huden eller ovanpå för strobing]

bästa highlighter krämform

 

Söker du en highlighter i krämform??

  1. Zoeva Strobe Gel Highlighter | 160 kr
    [Härlig geltextur berikad med vitamin E som finns i 6 olika nyanser]
  2. Make The Make Vitamin E Illuminating Balm | 189 kr
    [En återfuktande universal glow med pärlemorskimmer i balmform]
  3. Kora Organics Clear Quartz Luminizer | 299 kr
    [En ekologisk highlighter som ger fukt och som innehåller finmalet bergskristallpuder vilket ger en mjuk skir lyster]
  4. Shiseido Aura Dew Highlighter solar 2  | 355 kr
    [Multifunktionell formula som skapar en skimrande/glittrig metallisk effekt. Finns i guld, silver & rosé]
  5. RMS Beauty Luminizer Living | 440 kr
    [Supertunn universal formula som inte känns kladdig, oljig, glittrig eller onaturlig ut. Fungerar på alla hudtoner då den tillåter dina egna färger att lysa igenom]
  6. Tata Harper Very Illuminating | 449 kr
    [Skapar hudnära naturlig glow och smälter in i huden då den innehåller mjukgörande oljor – såsom kokos och solrosolja samt vårdande grönt te]
    bästa highlighter stick

Söker du en highlighter i stickform?

  1. Isadora Strobing Highlighter Stick Rose Gold Glow Nr 02 | 129 kr
    [Smidig Twist-up funktion med en soft focus effect som visuellt tar bort fina linjer och ojämnheter. Fler nyanser]
  2. Nudestix Nudies All Over Luminous Color illumi-naughty  | 310 kr
    [Ett multifunktionellt stick för ögon, kinder och läppar med borste. Fungerar även som bronzer. Fler nyanser]
  3. Yves Saint Laurent Touche Eclat Shimmer Stick 1 | 370 kr
    [En otrolig glans i en lätt, krämig textur. Kommer i fyra gyllene metalliska varianter]
  4. NARS The Multiple Copacabana | 390 kr
    [François Nars ikoniska innovation som många kopierat. Mångsidigt stick för ögon, kinder, läppar eller hela kroppen]
  5. Smith & Cult Illumify Shimmering Highlight Starlings | 399 kr
    [En utav min all time privata favoriter som skapar en otroligt jämn och fin luminous effekt till hyn. Älskar!]
  6. Marc Jacobs Beauty Glow Stick  | 420 kr
    [En smart roll-up-design som är lätt att ta med sig och låter dig tillföra ljus och lyster till din makeup under hela dagen]

 

bästa highlight puderform

 

Söker du en highlighter i puderform? | Budget-favoriter

  1. Essence The highlighter 20  | 31:90 kr
    [En mjuk, pudrig textur som ger hyn en skimrande finish under 50-lappen]
  2. Catrice High Glow Mineral Highlighting Powder 010 | 59:90 kr
    [Highlighter med mineraler och ultrafina, ljusreflekterande pigment. Byggbar då den skira formulan ger anpassningsbar täckning.]
  3. Elf Baked Highlighter Moonlight Pearls | 75 kr
    [En all time favorit!! Fantastisk highlighter i bakad formula som nästan ger en våt lysterkänsla på huden. Älskar! ]
  4. Hm Illumination Lustre Powder Delicate Pearl | 129 kr
    [Budget-fynd som hittat ett hem i mångas necessärer. Finns i flera nyanser!]
  5. Maybelline New York Face Studio Holographic Opal Flips Blue | 139 kr
    [Holografisk highlighter som har ett ultrakoncentrerat pulver som lämnar en cool glänsande glans i regnbågens färger.]
  6. Milani Strobelight Moon Glow | 189 kr
    [Populär highlighter i underbar textur som ger en riktigt fin glow! Finns i fler nyanser]Bästsäljare highlighter

Söker du en highlighter i puderform? | Bästsäljare

  1. The Balm Mary-Lou Manizer | 209 kr
    [En populär pudrig lite varmare highlighter som blivit extremt hypad och omtyckt! Dryg!]
  2. Urban Decay Naked Illuminated Shimmering Powder luminous | 295 kr
    [ Speciell tillverkningsteknik som ger en frisk och vacker glöd med ljusreflekterande och glittrande partiklar som ger diskret glans och glöd. Just Aura är superfin på en ljus/medelfärgad hy!]
  3. Pixi Glow-y Gossamer Duo # Dew Delicate | 299 kr
    [En duo favorit med silkeslen formula som ljusar upp och skapar ett fantastiskt resultat. Vegansk!]
  4. OFRA x Nikkie Tutorials Glazed Donut  Highlighter | 329 kr
    [Drottningen av highlighters! En frostvit pärlemor nyans, perfekt för ljusa hudtoner]
  5. Too Faced Love Light Iluminador  | 385 kr
    [Exklusiv, nästan flytande formula som blir till puder. Finns i 3 universella färger men You light up my life är super på medel/oliv tonad hud!]
  6. Illamasqua Beyond Powder OMG | 422 kr
    [En världs-snackis! Bakad highlighter som adderar en varm, subtil nyans för en naturlig, strålande glow. ]
  7. bareMinerals Endless Glow Highlighter Free | 425 kr
    [Lyxig formula! Mineralbaserad pressad highlighter som ger en naturlig lyster som blurrar synligheten av porer.]
  8. Fenty Beauty by Rihanna Killawat Freestyle Highlighter Metal Moon | 425 kr
    [Diskreta till galna nyanser! Rihannas berömda highlighters som tagits fram i nyanser som passar alla hudtoner. Finns i solo- och duovarianter.]
  9. Becca Shimmering Skin Perfector Pressed Highlighter Moonstone | 465 kr
    [BECCAs ikoniska highlighters som är bland de finaste i min frilansväska. Har fler nyanser som passar alla hudtoner. Formulan är berikad med finmalda, mångfärgade och glimrande pärlor! Love!]


Bästa highlighter loose löspuder

Söker du en highlighter i löspuderform? | 

  1. Makeup Revolution Pearl Lights Loose Highlighter True Gold | 105 kr
    [En ljus guld färgad lös Highlighter som lämnar en fin glöd till en varmare hudton. Kan appliceras som den är eller blandas i primer eller kroppslotion för en lysande finish.]
  2. Kicks Loose Powder Highlighter Gold  | 149 kr
    [Finns i två jättefina nyanser. Smälter in perfekt och blir  fint skimriga inte glitter. Lätt att applicera!]
  3. IsaDora Loose Setting Powder Glow | 169 kr
    [För dig som vill ha en matt men glowig känsla! Fjäderlätt textur som är fuktgivande MEN oljeabsorberande och utjämnande]
  4. MAC Cosmetics Supreme Beam Iridescent Loose Powder Silver Dusk | 265 kr
    [En finmald blandning av kisel och pigment som ger huden ett vackert skimmer med en diskret antydan av färg med pärlemor]
  5. Anastasia Loose Highlighter So Hollywood | 325 kr
    [Wow! Lös formula med högreflekterande korn som ger huden en intensiv glow och glitter. Lätt att applicera då den har en mjuk och sammetslen textur]
  6. Ofra Derma Mineral Powder Pink saphire | 329 kr
    [Formulerad med mineraler, titandioxid och glimmer. Produkten kan användas på ansikte och kropp och passar alla hudtoner. Finns i två nyanser, en mörk en ljus.]

 

Söker du en bra highlighter palette? | Lyx

  1. Laura Mercier Paint with light Radiant Face Illuminator Trio Collection | 550 kr
    En sprillans ny limited edition palette som kom nu inför julen. Färgen Obsession (mitten) är ny och exklusiv för paletten, medan de andra två nyanserna redan finns i deras permanenta sortiment.
    [Limited Edition inför julen]
  2. Dior Glow Face palette 002 | 480 kr
    Makeupartisternas hemliga vapen för att ge omedelbar lyster till alla looker, från en naturligt fräsch look till intensiv lyster. Finns även i nyansen 001!
    [Populär Makeup Artist favorit]
  3. Anastasia beverly hills Glow Kit Highlighter Sun Dipped | 449 kr
    Anastasias populära puder highlighters som ger intensiv lyster. Applicera med en fuktig makeup borste för extra glöd. Finns även i nyansen Sugar!
    [För dig som gillar intensivt glow]
  4. Ofra Cosmetics Palette Glow up highlighter | 449 kr
    Ofra’s fantastiska liquid-to-baked teknik gör deras highlighters till en av de absolut bästa på marknaden. I denna palette får du deras bästsäljare Beverly Hills, Rodeo Drive, Blissful & Star Island.
    [Bland de bästa – Liquid-to-baked teknik]
  5. Hourglass Ambient lighting palette  | 679 kr
    Ambient Lighting Palett har tre olika nyanser av Hourglass Ambient Lighting Powder som ger huden en lite mer naturlig lyster/luminous effekt oavsett hudton. Blir lite mer subtil och inte lika skarp!
    [För dig som gillar subtilt lyster]
  6. Huda beauty 3d highlighter palette pink sands | 505 kr
    Populär highlighterpalett med två olika texturer: en skimrande kräm och tre nyanser av pärlemorskimrande puder att kombinera för en 3D highlighter-effekt. Finns i 2 nyanser till.
    [Hypad palette som tog världen med storm]

Söker du en bra highlighter palette? | Budget

  1. Kiss New York Halo Strobing Palette Light | 99 kr
    En lätt skimrande highlighter som reflekterar ljus och ger liv till ansiktet. Halo paletten light har ett mycket finmalt puder som smälter mjukt in i huden och kommer även i nyanserna medium och dark.
    [Under 100-lappen]
  2. IsaDora Face Glow Highlighter Weel Champagne Nr 51 | 229 kr
    Isadoras lystergivande hjul med ljusreflekterande skimmer innehåller fem glow highlighters som kan användas både som highlighter och ögonskugga. Supersmidig och tydlig förpackning.
    [Används som både highlighter och ögonskugga]
  3. Wet n Wild MegaGlo Highlighting Palette   | 169 kr
    Fyra MegaGlo Highlighting Powders i limiterade färger som håller bra kvalité. Ger dig ett fint glow till kindben, brynben och amorbåge!
    [Limiterade färger med bra kvalité]
  4. NYX professional makeup Born to glow palette | 259 kr
    Fantastiskt smart palette som innehåller sex silkesmjuka nyanser som kan appliceras enskilt eller kombinerat för en multidimensionell strobingeffekt. Älskar!
    [Silkesmjuka pigment som smälter in i huden]
  5. Lumene Nordic Nude Illuminating Palette  | 299 kr
    Omedelbar lyster i en fin highlighterpalett som kombinerar bleka, rosiga och gyllenbruna nyanser för att förbättra hudtonen. Blanda nyanserna eller använd dem var för sig för en strålande lyster.
    [Skira nyanser som ger dig strålande lyster]
  6. Essence glow my mind! baked highlighter palette 01  | 117 kr
    Enkel highlighter palette med “baked”-formula som ger ifrån sig rikligt pigment trots priset. Applicera på kinderna och nyckelbenen eller för att skapa en allmänt glansigare look.
    [Prisvärd palette med rik pigmentering]

 

allt om highlighter
Tröjan jag hade på mig på Insta Story hittar du här!

Dessa är bara förslag för att du lättare ska hitta rätt i highlighter-djungeln;) Vissa av dem använder jag flitigt på mina kunder, andra är personliga favoriter medan andra är bästsäljare som man inte får missa när man pratar highlighter! Kom däremot ihåg! Utgå alltid från din egen hud och din egna önskemål av finish om du vill vara nöjd med den du väljer. DET är viktigast <3 Lycka till!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

7 Kommentarer

  1. Tack för en bra guide! Måste säga att du har en superfin sminkning på bilden ovan! Är lite nyfiken på rougefärg och färg på läpparna 🙂

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Tack så mycket! Det var ju attans att jag inte gjorde en produktlista/tutorial på just denna makeup. Jag vet att jag bar läppennan Mauve från Neve cosmetics iaf sen minns jag inte tyvärr. Spana in min Insta story “highlights” som är sparad på min Instagram. Där kan man se sminkningen live och hur jag sminkade mig med highlight iaf <3 Kram Lina

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Hej Rebecka! Kila in på min Instagram och kolla i Highlights, där har jag en video sparad som heter just Highlight! I den visar jag läpparna! Rougen kommer jag tyvärr inte ihåg nu <3

  2. Hej,
    Om jag är ljus i hyn och har blandhy med torra partier, vilken blöt och puder highlighter (budget) skulle du rekommendera mig?

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Hej Erika! Det är så svårt att rekommendera individuellt utan att jag sett din hy men generellt så skulle jag tipsa om Baked Highlighter Moonlight Pearls (Budgetfavoriter i puderform ovan) samt Lumene Invisible Illumination (ovan i flytande favoriter).

  3. Hejhej, har precis hittat din magiska blogg med all världens finfina sminktips. Jag letar highligther, har precis “hittat” tillbaka till sminkningen. Använder mkt av mac cosmetics som jag är sååå nöjd med.
    Jag är lite osäker på vilka nyanser jag skall gå på när det gäller highligther.
    Jag kollade tipset om att man skall kolla sin hudton och kom fram till att jag är nog kall (blå lila vener (sjukt engagerad man och barn🤪🤭🤣) men så tittade jag tillbaka igen till detta inlägg och då skriver du istället om ljus hy/medel/olive så, you lost me.
    Jag är grönögd med brunt hår (råttfärg som drar mot brunt snarare🤪), har bland hy, ganska torr i panna och näsa, lite fetare över kinder.
    Jag satsar mer på Glow och lite lyster än skimmer och glitter.
    Så funderar på om jag skall gå mot champagne eller rosa? Absolut inte frost tänker jag. Jag har touche eclait i ivory (2) och använder ofta mac cosmetics shroom i ögonvrån, ibland vid ögonbryn, men känns för vit vid ögonbrynet.. puh bli långt det här. Jag gillar varmare färger som drar mer mot guld eller coral, men är rädd det blir orange🤭
    Tacksam för minsta lilla svar, ha det fint, Johanna

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Hej Johanna! Härligt att alla engagerat sig i jakten på den perfekta tonen 🙂 Det är jättesvårt att göra en bedömning av ton så här på avstånd, utan att se din hud live, men det låter som att du ska leta efter en neutral ton på din highlighter. Inte för varm, inte för kall! Ett säkert kort är tex Elf’s baked highlighter som jag tipsar om ovan i nyansen Moonlight pearl. Lycka till! Kram Lina

Skriv en kommentar