ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO

Att hitta den bästa rengöringen för känslig hud runt ögonen kan vara en utmaning, men det är avgörande för att undvika irritation och allergiska reaktioner. Efter att ha testat flera produkter på min egna känsliga hud har jag tips på ett par bra och skonsamma rengöringar som funkar.

Ögonpartiet är så pass mycket tunnare än i vårt övriga ansikte (3 gånger så tunn) vilket gör ögonlocken mycket känsligare.

Här har du några bra tips om du är känslig i huden runt ögonen:

1. Välj en mild och oparfymerad rengöring: För känslig hud är det bäst att undvika starka dofter och kemikalier. En mild och oparfymerad rengöring är skonsam och minskar risken för allergiska reaktioner.

2. Satsa på bra ingredienser: Produkter med lugnande ingredienser såsom kamomill, cica, aloe vera och jojobaolja är idealiska för känslig hud. Dessa ingredienser lugnar och återfuktar huden på ett skonsamt sätt.

3. Testa produkten först: Innan du använder en ny rengöringsprodukt, gör en hudtest (använd rengöringen i armvecket) för att se om du får någon allergisk reaktion eller irritation. På så sätt slipper du otrevliga överraskningar.

4. Använd en skonsam appliceringsmetod: Var försiktig när du rengör ögonpartierna och undvik att dra eller gnugga i huden. Applicera rengöringen med en mjuk sminkhandduk eller fingertopparna och klappa försiktigt in den.

Mina bästa tips på bra rengöring för känslig hud:

Bästa rengöringen känslig hud smink

 

1. Nivea, Cleansing Daily Essentials Double Effect Eye Make-Up Remover | 69 kr 125 ml (reklamlänk lyko)
Letar du en effektiv men skonsam rengöring för vattenfast mascara i budgetklass så är nivea ett bra val. Sminkborttagningen är berikad med Biotin som stärker fransarna samt vitamin B7 och blåklintsextrakt för att extra vårda det känsliga ögonområdet. Dermatologiskt och oftalmologiskt testad.

2. La Roche-Posay, Toleriane Dermo-Cleanser | 157 kr 200 ml (reklamlänk lyko)
En av de bästa hudvårdsserierna för känslig hud. Detta är en lugnande rengöringslotion som rengör och milt avlägsnar makeup i ansiktet och området runt ögonen. Appliceras med fingertopparna eller med sminkhandduk. Behöver inte sköljas av med vatten.3. A-derma, Dermalibour+ Cica Foaming Gel | 179 kr 200 ml (reklamlänk lyko)
En av mina absoluta personliga favoriter med 90% naturlig ursprung. Fysiologiskt ph som ger ett skönt, krämigt skum som inte irriterar ögonen och torkar inte ut eller irriterar huden. Kan användas på irritationer på kroppen, skalp och även ansikte. Kan dessutom användas som daglig handtvål vid t ex handeksem. 

4. Bioderma, Sensibio H2O | 188 kr 500 ml (reklamlänk lyko)
Ett av de bästa lugnande micellärvatten jag testat, finns alltid i frilansväskan. Sensibio H2O bygger på Micellär teknologi™ som skonsamt och effektivt tar bort föroreningar, fina partiklar, smuts, överskottstalg, svett och makeup från huden för att motverka att de irritanter som förvärrar symptomen på känslig hud.  Formulerad med ett fysiologiskt pH-värde på ca 5,5 och renat, farmaceutgradigt vatten för att respektera hudens biologiska balans och en hälsosam hud.5. Banila Co, Clean It Zero Cleansing Balm Original | 199 kr 100 ml (reklamlänk lyko)
En folkfavorit som är extra bra om du använder mycket smink. Detta är ett rengöringsbalm som väldigt effektivt smälter bort smuts och makeuprester utan att torka ut huden. Appliceras i fast form, utan vatten och förvandlas till olja när den masseras in i huden. Avlägsna sedan med sminkhandduk. Innehåller esterolja och vitamin E som vårdar och möjliggör användning för alla hudtyper. Finns i tre olika storlekar.

6. Amelie Soie, Mini Beauty Towel Duo Pack | 195 kr 2 st (reklamlänk lyko)
Skippa bomullspaden och investera i anpassade sminkhanddukar särskilt bra för känslig hud. En av mina bästa köp eftersom de enkelt blöts i ljummet vatten och sveper bort ALL makeup i ett naffs utan den minst aansträngning. Använd med fördel tillsammans med din rengöring.

7. Lancôme, Bi-Facil Eye Make-Up Remover | 320 kr 200 ml (reklamlänk lyko)
Letar du en effektiv men skonsam rengöring för vattenfast mascara i premiumklass så är Lancomes rengöring ett bra val. Formulan är utvecklad för att passa känsliga ögon och kontaktlinsbärare. Den avlägsnar försiktigt ögonmakeup, vattenfast eller ej, utan att lämna huden med en fet känsla eller svidande känsla.

Mina rekommenderade val:  Produkterna ovan är milt formulerade rengörringar som ändå är effektiva utan att irritera huden. Dessutom ger ingredienserna optimal återfuktning. Hoppas du hittar en ny favorit! /Lycka till Lina

Behöver du tips på en bra mascara för känsliga ögon? Läs mitt tidigare inlägg: Bäst i test | Mascara för känsliga ögon

Fler tips för känslig hud hittar du under taggen: #Tips för känslig hud.

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar