ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR ÅHLÉNS OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL ÅHLÉNS.SE

Har du fastnat i leggings-, t-shirt- och knut-på-huvudet-träsket? Tro mig, som nybliven småbarnsmamma förstår jag hur lätt det är att hamna där MEN det är så viktigt att prioritera den där egentiden. Här kommer ett par snabba och enkla sminktips till alla trötta småbarnsmammor där ute.

Sedan jag fick min lilla Frans har det varit en utmaning att hitta den där tiden och motivationen för egenvård MEN det går verkligen om man vill och det behöver inte vara svårt eller ta allt för mycket tid!

Att lära dig en enkel morgonsminkning som du kan kan göra regelbundet varje dag kommer att göra gott för själen. 5 minuter är det enda du behöver när rutinen är på plats och resultatet kommer inte bara få dig att SE piggare ut, du kommer även att KÄNNA dig piggare! Här har du de 6 enda sminkprodukterna en småbarnsmamma behöver i sminkväskan.
6 produkter varje småbarnsmamma behöver i sin sminkväska

För en snabb 5-minuters makeup som kommer få dig att känna dig piggare behöver du följande: 

  1. En tunn makeupbas med glow
  2. En täckande concealer
  3. En multifunktionell sminkprodukt
  4. En uppljusande kajalpenna
  5. En tålig mascara
  6. En lyftande ögonbrynsprodukt

Här kommer ett par snabba sminktips för alla trötta mammor där ute.

lätt bas med glow

1. Natural Glow Fluid Foundation SPF 20 | Lumene

Egenskap: För lite sömn, stress och att alltid behöva ligga steget före kommer att ta ut sin rätt i ansiktet förr eller senare. För att undvika att känna sig grå och glåmig i huden kan du satsa på en lätt bas med glow som både har hudvårdande egenskaper och jämnar ut hudtonen. Det här är en luftig och lätt, vegansk foundation som ger en perfekt “osminkad look” med naturlig lyster.

För vilken hudtyp: Alla hudtyper men är du lite fetare i hyn kanske du ev skippa den i t-zonen.
Täckningsgrad: ** Byggbar täckning.
Finish: Glow och naturlig lyster

Om du behöver lite guidning när det kommer till färgen så har jag swatchat dom här nedanför:


Pris | 
Natural Glow Fluid Foundation SPF 20 hittar du för 229 kr på >>Åhléns<<

 

hej då mörka ringar
2. Bye Bye Under Eye Concealer | It Cosmetics

Egenskap: Den här concealer ger dig full täckning hela dagen och hjälper dig både att dölja mörka ringar, påsar, rodnad, brustna blodkärl och andra ojämnheter under ögonen. Dessutom innehåller den hyaluronsyra, E-vitamin och peptider som ger huden fukt och bidrar till att förfina synliga linjer. Använd sparsamt och endast på dom ställen där det behövs.

För vilken hudtyp: Alla hudtyper (även för dig med lite linjer)
Täckningsgrad: Full täckningsförmåga
Finish: Något tjockare i konsistensen men samtidigt krämig och fuktgivande

Pris | Bye Bye Under Eye Concealer hittar du för 285 kr på>>Åhléns<<

3. Lip2cheek glow quad mini | RMS beauty

Egenskap: Att investera i en multifunktionell sminkprodukt som du kan ha till fler än bara ett ställen är ett måste för dig som har brist på tid. Med denna smidiga lilla makeup-palett kan du tillföra både färg och lyster till kinder och läppar vilket sparar dig massor med tid. Även denna innehåller fina ingredienser som viltskördad Buriti olja, ekologiskt sheasmör och kakaosmör.

För vilken hudtyp: Alla hudtyper
Täckningsgrad: Lätt, byggbar
Finish: Krämig med lite lyster i en av färgerna.

Pris | Lip2cheek glow quad mini hittar du för 290 kr på >>Åhléns<<

pigga upp ögonen smink

4. Ögonpenna, Rosy Beige | Sweed beauty

Egenskap: Ett av mina absolut bästa vardagstips är att använda en vattenresistent ögonpenna på vattenlinjen för att få bort röda trötta ögon. Den här lättviktiga och krämiga formulan sitter bra samtidigt som den ger ett piggare intryck genom att både förstora och ljusa upp din blick!

För vilken hudtyp: Alla (funkar även för mig med linser)
Täckningsgrad: Pigmentrik, byggbar
Finish: Silkeslen

Pris | Ögonpenna, Rosy Beige hittar du för 189 kr på >>Åhléns<<

bästa mascaran 2022

5. High Impact Zero Gravity Mascara | Clinique

Egenskap: Om du hinner applicera mascara på morgonen så vill du försäkra dig om att den sitter och inte lägger sig som en gråskugga på locket under dagen. Den här mascaran är en av mina favoriter och tål regn, svett, fukt och tårar men kan ändå enkelt sköljas bort med varmt vatten tack vare en polytermisk teknik. Ett extra plus för att den böjer fransarna uppåt! Grym är den.

För vilken hudtyp: Alla (funkar även för mig med linser)
Täckningsgrad: Pigmentrik, byggbar
Finish: Lätt känsla, separerar fransarna och böjer dom samtidigt.

Pris | High Impact Zero Gravity Mascara hittar du för 295 kr på >>Åhléns<<
ögonbrynsgel

6. Strength & Length Serum Infused Brow Gel | Bareminerals

Egenskap: För att se ännu piggare ut kan man också se till att borsta ögonbrynen uppåt. Det lyfter hela ansiktet! Detta gör du med hjälp av ett stärkande växtbaserat serum som ger synligt fylligare och tätare bryn – direkt och över tiden.

För vilken hudtyp: Alla (funkar även för mig med linser)
Täckningsgrad: Lätt, byggbar formula som ger flexibel stadga utan att vara stel och den flagar inte heller.
Finish: Finns både med och utan färg.

Pris | Strength & Length Serum Infused Brow Gel , Clear hittar du för 275 kr på >>Åhléns<<

 

 

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar