INLÄGGET ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE MED MODLY STUDIOS

Jag har alltid drömt om en lägenhet med stora sällskapsytor där man kan samla vänner och familj för häng och middagar. Därför var köksbordet lite extra viktigt nu när vi inreder nya hemmet. Vi har letat ihjäl oss efter ett stort runt matbord och till slut föll valet på ett runt bord i ek som vi designat själva!

runt köksbord 140Letar man efter ett stort runt matbord så kan jag säga att utbudet inte är särskilt stort. Speciellt inte om man letar efter ett bord som både har en snygg skiva i en specifik storlek och en smart benlösning. Benlösningen var det främsta problemet vi stötte på. Vi har varit runt på SÅ många inredningsbutiker, googlat sönder och samman nätet (sambon är en klippa på att googla) men antingen stod bordet på en stor klump i mitten, vilket inte gjorde sig så bra inredningsmässigt, eller så var benen tråkiga och placerade en aning dumt så att man skulle slå i benen när man satt många runt bordet. Men skam den som ger sig! Till slut hittade vi Aster, ett måttbeställt matbord från Modly Studios, som gick att skräddarsy efter vår planlösning!

Ett runt bord tycker jag känns mer inkluderande. Ingen sitter på kanten och alla har nära till varandra på något vis. Jag älskar det!

 

vinklade ben matbord

Efter att ha läst om Modly’s måttanpassade koncept och scrollat igenom alla vackra inredningsbilder på deras Instagram (följ!) föll vi pladask för det här bordet! Kanske främst för att vi kunde göra så många egna val och som sagt skräddarsy bordet exakt efter våra önskemål. “Benproblemet” löste vi tex hur fort som helst genom att välja ett par vinklade ben i stället för raka. Vi hade sett vinklade ben innan men just dom här benen var nätta och placerade så att man kunde sitta många runt bordet utan att slå i något av dom. Vi valde också fasade bordskanter vilket blev SÅ snyggt! Det är den vackraste detaljen på bordet tycker jag och från vardagsrumssoffan får vi en känsla av att bordet nästan ser svävande ut på håll.

materialprov köksbord modly studiosValet av bordsskivan var absolut svårast. På Modlys hemsida hade dom massor av olika material- och färgval och som tur var så kunde man beställa hem ett kostnadsfritt paket med lite prover. Hur bra att man kunde göra det?! När jag väl hade materialproverna i min hand la jag faktiskt upp en story på Instagram där jag frågade vad ni tyckte. Först och främst blev jag eld och lågor eftersom ni säkert var 10-12 stycken som skrev och berättade för mig att ni också hade ett bord från Modly Studios. Att alla var så nöjda gjorde mig bara ännu mer säker på att vi valt rätt! Vi har velat fram och tillbaka, främst mellan ek och vit nanolaminat (som ska vara extra tålig) men efter ett besök i deras showroom på Uniqlo i Mall of scandinavia så föll till slut valet på ett ekbord. Vi vill att bordet ska se levande ut!

Här hittar du våra designval kring bordet

modly studios aster

Vi har nog ställt 1000 frågor innan köpet och Modlygänget har tålmodigt och kunnigt svarat på allt med massor av passion. Och nu, ett par veckor senare, står äntligen matbordet i vårt kök och det gör sig lika bra i lägenheten som vi föreställt oss. För det första är jag så glad att vi valde ett 140 bord. Vi kan utan problem få plats med 6 stolar och är vi många gäster kan vi till och med få in 8. Det är precis därför jag ville ha ett stort runt bord, för att vi ska kunna bjuda hem vänner och familj på långa middagar och spelkvällar utan att det känns trångt och formellt. Det ska vara härligt att hänga runt bordet. Ett runt bord tycker jag känns mer inkluderande. Ingen sitter på kanten och alla har nära till varandra på något vis. Jag älskar det!

stort runt matbord

Har har ni vyn ut mot vardagsrummet. Mixen mellan vår gröna väggfärg, tv-bänken i valnöt och nu det fina matbordet i ek blev precis som vi ville ha det! Vi är så otroligt glada för att vi hittade Aster till slut och vid det här matbordet ska vi se till att skapa massor av fina minnen med tiden. Varma rekommendationer!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar