INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO, KICKS, ÅHLÉNS, SEPHORA OCH SKINCITY

Inför en ny säsong ser jag alltid till att rensa upp i sminkväskan eftersom väderförändringar ibland kan kräva en annan typ av produkter på huden. Du kan tex byta ut en puderrouge mot en krämrouge om du blir yttorr! Så logiskt men inte alltid så självklart. Ja, det finns massor av knep på hur du ska tänka med sminket när du byter årstid (läs här) men idag tänkte jag ge dig en djupdykning i vad jag själv kommer använda i sminkväskan i höst.

sminkfavoriter i sminkväskan Här har du mina personliga favoriter i vardagen just nu!

Innehållet i sminkväskan kan såklart variera en hel del under säsongen också eftersom jag testar så mycket i mitt jobb men produkterna nedan är favoriter som stannar eller återkommer ofta. Kära favoriter med andra ord! Sminkväskan jag förvarar allt i heter Bon Voy Staycation Cosmetic Bag (lyko)! Det bästa med den, förutom att jag får plats med allt jag använder, är att innernecessären går att tvätta och byta ut! Vet inte hur många sminkväskor jag kastat under åren för att insidan varit för smutsig. Ursmart och hållbart!


I min sminkväska just nu:

 

1. Hourglass – Ambient Lighting Palette i nyansen Diffused Edit | 890 kr (Sephora)
Den här älskade paletten har varit med mig länge och i Månadens favoriter Oktober hyllade jag den lite extra. Dewn innehåller en väldigt användbar rouge, ett mjukt bronzigt solpuder med glow (utan glitter) och ett setting powder som jag använder uppe på min bas för att få en lyster som ger en jämnare yta. Otroligt dryg och värd sitt pris!

2. Morphe – 9R Bronze Metal Artistry Palette  | 150 kr (Kicks)
En nyinskaffad ögonskuggspalett som jag använt hur mycket som helst, både i jobb och privat. Nyanserna går i jordnära toner och eftersom 3 är matta och resten är skimriga kan du variera sminkningarna både till vardags och fest. En väldigt användbar palette med riktigt bra pigment!

3. bareminerals Bare Pro 16hr Skin-Perfecting Powder Foundation i nyansen Light 27 neutral  | 455 kr (Lyko)
Barepro pudret som jag använder med eller utan foundation under. En trogen partner in crime som fixerar, jämnar ut och ser till att jag får en hållbar och utjämnad bas. Använder alltid en stor fluffig puderborste när jag vill ha den tunn och en mer kompakt borste när jag vill massera ut den som en foundation. FYI, har Bareminerals precis uppdaterat ingredienserna i den så jag har den allra nyaste.

4. Clinique – High Impact Zero Gravity Mascara Black | 310 kr(Lyko)
Vill du försäkra dig om att din mascara sitter och inte lägger sig som en gråskugga på locket under dagen så vill jag tipsa dig om den här mascaran! High impact zero gravity är en av mina favoriter för den tål allt från regn, svett, fukt och tårar men kan ändå enkelt sköljas bort med varmt vatten tack vare en polytermisk teknik. Ett extra plus för att den böjer fransarna uppåt! Grym är den.

5. By terry – CC serum i nyansen Apricote glow 659 kr (Lyko)
Det här lystergivande serumet är en av mina absolut mest använda produkter i frilansväskan och är en given produkt att använda när jag vill uppnå en glowig bas som ser naturlig ut. Den blir magisk på och jämnar ut hudtonen samtidigt som den reflekterar ljus för en jämn hy med strålande lyster. Jag använder den faktiskt både som en bas under makeupen, som en primer eller ensam när jag vill ha det naturligt. Den finns just nu i 4 nyanser i Sverige men uppdateras inom kort med ett par nyanser till. Är du varm i hyn, välj Apricote glow och är du kall i huden välj immaculate. Älskar den 🙂

6. Armani Beauty – Neo Nude Natural Glow Foundation  Foundation i nyansen 4,25 | 425 kr (Åhléns)
Jag använder så många olika foundations men under den senaste tiden har jag använt den här hybridbasen med mineralpigment från Armani. Den ger en sådan naturligt fräsch finish samtidigt som den återfuktar huden. Produkten har en otroligt lätt formula (innehåller hyaluronsyra och glycerin) som andas och känns väldigt bra mot huden. Täckningsgraden är lätt men byggbar.

7. bareMinerals – Original Liquid Mineral Concealer i nyansen Fair 1N Neutral | 349 kr (Lyko)
Förra året lanserades en av dom bästa concealers jag använt. Den har en multifunktionell vegansk formula som både ska täcka, ljusa upp mörka ringar och reducera fina linjer med hjälp av sina 90% naturliga ingredienser. Den är riktigt täckande och ganska så matt i sin finish, behövs därför knappt fixeras (tycker jag) och bör användas väldigt sparsamt!
Vill du veta mer om produkten så har jag skrivit om den tidigare här

8. By terry – Hyaluronic Hydra-Concealer i nyansen 200 natural | 385 kr (Lyko)
Jag har alltid en kompletterande concealer i flytande form om jag vill ha ett tunnare resultat. Vissa dagar kanske jag tex inte behöver täcka så mycket eller ås kanske jag känner mig torrare runt ögonen. Denna vårdar, ger fukt, ljusar upp och blurrar ut samtidigt som den täcker. Dessutom sitter den och är otroligt dryg. Så klicka ut mindre än du tror. Förpackningen gör det dessutom busenkelt att använda den så den kommer passa både den nya och den erfarna sminkaren!
Vill du veta mer om produkten så har jag skrivit om den tidigare här

9. Armani Beauty – Luminous silk i nyansen 3.5  | 580 kr (Lyko)
Om jag måste välja en foundation att använda på mig själv eller mina kunder resten av våra liv så är det denna pärla. Basen är oljefri men är fortfarande återfuktande och den har en silkeslen konsistensen vilket ger en naturlig medeltäckning som passar alla hudtyper. Det går verkligen att få till en helt flawless finish med hjälp av denna.

10. Ilia Beauty – Multi Sticks i nyansen Dreamer | 429 kr (Skincity)
Jag är en riktig sucker för krämrouge (som ni vet) och jag fullkomligt älskar när de kommer i stickformat eftersom det blir så mycket lättare att använda det regelbundet i vardagen. Den här bästsäljande sticket från Ilia Beauty kan användas både till kinder, ögon och läppar och är verkligen topp topp topp i både textur, känsla och pigment.

11. Ilia beauty – Clean Line Liquid Liner  | 359 kr (Skincity)
Från samma märke använder jag en klassisk eyeliner som är vattenresistent, torkar snabbt och håller sig på plats hela dagen. Det är ett måste i väskan, delvis för att skapa lite mer kontrast till en enkel vardagssminkning men också för dom lite tyngre kvällsmakeuperna.

12. BeautyAct – Contour And Fill Lipliner  i nyansen Sligthly Jade | 99 kr  (Kicks)
När det kommer till läppennor har jag säkert 5 favoriter men en färg jag tenderar att använda väldigt mycket är denna! Den är väldigt höstig men passar egentligen när som om man vill ha en liten dovare/mörkare nyans till läpparna. Skitsnygg är den!!

13. MAC Cosmetics – Pro longwear Paint pot i nyansen Groundwork | 265 kr (Lyko)
Om du aldrig använt en paint pot förut så kan jag berätta att det är en riktig kultprodukt! Det är en simpel krämbaserad formula som kan användas både som en ögonskugga i sig själv men också som en basprodukt innan en kommande ögonskugga! Den sitter som berget och varken smular eller lägger sig i veck. Använder typ varjedag!

14. Hourglass – Phantom Volumizing Glossy Balm i nyansen Trace 105 | 449 kr (Sephora)
Här har ni ett av dom vackraste färgade balmen jag vet just nu! Det är en 3-i-1-hybrid kan man säga som ger fukt som ett läppbalsam, plumpar för fylligare läppar och sen ger den en hög glans som ett läppglans. Allt jag behöver uppe på min läppenna ovan!

15. Ysl – Rouge Volupté Shine Lipstick i nyansen 150 | 400 kr (Lyko)
Detta är mitt älskade läppstift som alltid hänger med i väskan! Den ger också den där balm-känslan på läpparna likväl som den ger shine och lyster. Dessutom har den en svag peachdoft som jag fullkomligt är besatt i. Den här nude-nyansen är grymt användbar och den är väldigt ofta slutsåld, så passa på om du hittar den!


16. BareMinerals – Endless Summer Bronzer i nyansen Faux Tan | 435 kr (Lyko)
Det här rena semi-matta solpudret, för alla åldrar, är en all time favorit hos mig om jag vill jag fuska fram en solkysst look utan att glittra och skimra. Det blir liksom inte trovärdig nu på hösten. Varför detta solpuder sticker ut och gör sig bättre än många andra är delvis för att den har en otroligt fin semi-matt formula, utan talk, som blurrar huden lite lätt samt att nyansen är så fasligt snygg eftersom den är kallare än många solpuder! Ser jätte mörk ut men blir super på även den som är lite ljusare. Var lätt på handen bara!

17. Shiseido – Eyelash curler | 375 kr (Lyko)
Jag har ett par ögonfransböjare som jag verkligen gillar men den här från Shiseido är mina absoluta favorit! Den är riktigt effektiv, böjer snabbt och jämnt vid roten och jag upplever att den böjer skonsamt. Rekommenderar den varmt.

18. Anastasia Beverly Hills – Brow Powder i nyansen Dark Brown | 275 kr (Lyko)
För att få ögonbrynen tätare och ge illusionen av att jag har mer volym i dom så använder jag alltid en brynskugga. Den här är grym när man har en hel del hår men inte en så kraftig färg!

19. Kylie By Kylie Jenner – Kybrow Pencil i nyansen 5 Deep Brown | 225 kr (Kicks)
En av mina mest otippade produkter i väskan kommer i från Kylie. Jag är som ni vet ett riktigt Anastasia Brow wiz fan men den senaste tiden har jag använt den här smala brynpennan istället och den har visat sig vara drygare, sitter bättre och förpackningen går inte sönder. Gillar pigmentet riktigt mycket också!

20. Urban Decay – 24/7 Glide-On Eye Pencil i nyansen Perversion | 233 kr (zalando)
Det är med en liten sorg i hjärtat jag har förstått att min älskade svarta kajal ska utgå? Förstår ingenting, så vet du vad som sker med denna stjärnprodukt hör av dig! Jag skulle nog våga påstå att det är en av de bästa ögonpennorna jag haft och dom har funnits i så många fina färger! Dom är både mjuka, lättarbetade och hållbara men framför allt har jag alltid varit nöjd med kvalitén!

21. Idun minerals – Eyeliner i nyansen Sand Nude | 144 kr (Lyko)
Ett av de absolut bästa makeuptricken som finns är att använda en ljus kajalpenna på vattenlinjen för att öppna upp blicken och få trötta ögon att se piggare ut. Jag använder en äggskalsfärgad kajal istället för vit från Idun! Den är riktigt bra eftersom jag som linsbärare också kan bära den utan problem!

22. Pixi – Glitter-y Eye Quad i nyansen GoldLava | 269 kr (Lyko)
En glammig glitterprodukt i kräm som du enkelt kan använda uppepå din makeup för att snabbt gå från vardags- till fest! Älskar den, för den sitter så bra!

23. Anastasia Beverly Hills – Brow Freeze | 265 kr (Lyko)
Detta är en brynvax som du använder för att lyfta, tämja och skulptera varje hårstrå i ögonbrynet. Formulan är lättanvänd, hållbar och har en extremt hög stadga som ger fyllighet och definition till ditt ögonbryn. Detta är en revolutionerande produkt som i stort sätt alla kopierar nu!

24. Smashbox – Under Eye Brightening Corrector i nyansen 01. Fair/light | 285 kr (Kicks)
En kär favorit som legat i sminkväskan i ett par år. Kort och gott så är det en korrigeringskräm som ger lyster och piggar upp under ögonen. Jag brukar använda den lite som en “primer till concealern” då den förbereder huden så att concealer-täckningen blir ännu jämnare utan att torka ut huden. Då den innehåller lyster reflekterar den sedan ljuset och ser till att jämna ut skuggor och färg ännu mer än om man bara använder concealer ensam.

25. Urban decay – Eye primer potion original | 255 kr (lyko)
En bra ögonprimer ser framförallt till att fixera ögonskuggan så att den inte lägger sig i vecken på locket. Eyeshadow primer Potion är en av de bästa på marknaden och är känd för att den känns krämig, tunn och återfuktande utan att bli sådär klistrig som en del primers kan bli.

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar