Tagg

Lägenhet

Browsing
INLÄGGET ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE MED MODLY STUDIOS
INLÄGGET ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE MED MODLY STUDIOS

Jag har alltid drömt om en lägenhet med stora sällskapsytor där man kan samla vänner och familj för häng och middagar. Därför var köksbordet lite extra viktigt nu när vi inreder nya hemmet. Vi har letat ihjäl oss efter ett stort runt matbord och till slut föll valet på ett runt bord i ek som vi designat själva!

runt köksbord 140Letar man efter ett stort runt matbord så kan jag säga att utbudet inte är särskilt stort. Speciellt inte om man letar efter ett bord som både har en snygg skiva i en specifik storlek och en smart benlösning. Benlösningen var det främsta problemet vi stötte på. Vi har varit runt på SÅ många inredningsbutiker, googlat sönder och samman nätet (sambon är en klippa på att googla) men antingen stod bordet på en stor klump i mitten, vilket inte gjorde sig så bra inredningsmässigt, eller så var benen tråkiga och placerade en aning dumt så att man skulle slå i benen när man satt många runt bordet. Men skam den som ger sig! Till slut hittade vi Aster, ett måttbeställt matbord från Modly Studios, som gick att skräddarsy efter vår planlösning!

Ett runt bord tycker jag känns mer inkluderande. Ingen sitter på kanten och alla har nära till varandra på något vis. Jag älskar det!

 

vinklade ben matbord

Efter att ha läst om Modly’s måttanpassade koncept och scrollat igenom alla vackra inredningsbilder på deras Instagram (följ!) föll vi pladask för det här bordet! Kanske främst för att vi kunde göra så många egna val och som sagt skräddarsy bordet exakt efter våra önskemål. “Benproblemet” löste vi tex hur fort som helst genom att välja ett par vinklade ben i stället för raka. Vi hade sett vinklade ben innan men just dom här benen var nätta och placerade så att man kunde sitta många runt bordet utan att slå i något av dom. Vi valde också fasade bordskanter vilket blev SÅ snyggt! Det är den vackraste detaljen på bordet tycker jag och från vardagsrumssoffan får vi en känsla av att bordet nästan ser svävande ut på håll.

materialprov köksbord modly studiosValet av bordsskivan var absolut svårast. På Modlys hemsida hade dom massor av olika material- och färgval och som tur var så kunde man beställa hem ett kostnadsfritt paket med lite prover. Hur bra att man kunde göra det?! När jag väl hade materialproverna i min hand la jag faktiskt upp en story på Instagram där jag frågade vad ni tyckte. Först och främst blev jag eld och lågor eftersom ni säkert var 10-12 stycken som skrev och berättade för mig att ni också hade ett bord från Modly Studios. Att alla var så nöjda gjorde mig bara ännu mer säker på att vi valt rätt! Vi har velat fram och tillbaka, främst mellan ek och vit nanolaminat (som ska vara extra tålig) men efter ett besök i deras showroom på Uniqlo i Mall of scandinavia så föll till slut valet på ett ekbord. Vi vill att bordet ska se levande ut!

Här hittar du våra designval kring bordet

modly studios aster

Vi har nog ställt 1000 frågor innan köpet och Modlygänget har tålmodigt och kunnigt svarat på allt med massor av passion. Och nu, ett par veckor senare, står äntligen matbordet i vårt kök och det gör sig lika bra i lägenheten som vi föreställt oss. För det första är jag så glad att vi valde ett 140 bord. Vi kan utan problem få plats med 6 stolar och är vi många gäster kan vi till och med få in 8. Det är precis därför jag ville ha ett stort runt bord, för att vi ska kunna bjuda hem vänner och familj på långa middagar och spelkvällar utan att det känns trångt och formellt. Det ska vara härligt att hänga runt bordet. Ett runt bord tycker jag känns mer inkluderande. Ingen sitter på kanten och alla har nära till varandra på något vis. Jag älskar det!

stort runt matbord

Har har ni vyn ut mot vardagsrummet. Mixen mellan vår gröna väggfärg, tv-bänken i valnöt och nu det fina matbordet i ek blev precis som vi ville ha det! Vi är så otroligt glada för att vi hittade Aster till slut och vid det här matbordet ska vi se till att skapa massor av fina minnen med tiden. Varma rekommendationer!

Nu har vi äntligen landat i vår nyinköpta lägenhet efter en sommar i flyttkartongskaos. Flytten gick till ett kvarter straxt ovanför Liljeholmskajen och här ska ni få följa med på vår inredningsresa. Steg ett har varit att hitta den perfekta grågröna väggfärgen till vardagsrummet. Inte helt lätt men vi hittade rätt nyans till slut!

grå grön väggfärg vardagsrum

Lägenheten
Lägenheten är 87 kvm och har 3,5 rum och kök. Otroligt lyxigt att äntligen få bo och växa i en rymlig lägenhet. Det har gått fint att bo 3 stycken på 46 kvm men i takt med att Frans växer har dom lediga ytorna blivit allt färre. I den nya lägenheten får Frans ett eget rum som kommer kombineras som gästrum, vi får en stor öppen planlösning mellan kök och vardagsrummet och sovrummet är stort och luftigt. Det bästa är sedan att vi fått ett jättestort badrum, ett kontor och en stor klädkammare med massor av förvaring.

grön väggfärg renovering

Renovering
Vårt nya hem är i ett bra skick så det är inte allt för mycket som behöver fixas men trots det blir ett par små projekt ganska så stora när man har småbarn. Hittills har vi rivit en platsbyggd bokhylla i vardagsrummet och på samma ställe har vi slipat golv för att få bort en vitlasering. Utöver det är det främst spackling och målning som behövs samt lite småfix med förvaring. Sen ska ju allting inredas med rätt typ av möbler.

Väggfärg i vardagsrum och hall
Färgvalen till våra sovrum har varit ganska så enkla men när det kommer till vardagsrum och hall har det varit desto svårare! Vi har hela tiden vetat vad vi vill ha men att hitta den perfekta nyansen har varit näst intill omöjligt. Det vi sökt efter är en perfekt grågrön nyans som varken blir för varm eller för kall. Den ska vara ganska så dov men ändå ge ett intryck av krispighet. Haha, ni hör ju! Vi har investerat i ett x antal provburkar med färg kan jag meddela. Antingen blev dom för varma, för kalla eller så upplevdes dom mer som en sovrumsfärg. Färgerna upplevs ju dessutom olika under dagen beroende på hur ljuset faller så det gäller att titta på färgerna vid olika tidpunkter på dagen. Ahhh! Jag höll på att slita av mig håret härrom dagen. Inget kändes rätt!

grön grå väggfärgNyansen som vi letat efter
Vi var så nära på att göra ett val som nu i efterhand hade varit långt ifrån det vi ville ha från början men skam den som ger sig. Vi hämtade ny kraft för en sista vända till färgbutiken och väl på plats gav vi oss tusan på att vi inte skulle åka hem förrän nyansen var perfekt. Och det blev den! S 5005-G80Y NCS blev exakt vad vi ville ha och när vi väl hittat den så kändes allt så självklart. Vi köpte färgen direkt och åkte hem och målade om hela vardagsrummet och hall på studs. Jesus, vad bra färgen blev. En sådan tur att vi är envisa båda två! 🙂 Nu startar nästa projekt att inreda lägenheten med möbler, tavlor (länk till Iamfy), lampor (länk till designtorget) och gardiner (länk till hemtex) samt så måste vi hitta det perfekta runda matbordet!

 Vad tycker ni? Visst är det den perfekta nyansen av grön grått? Kram Lina

Efter ett par magiska år i min vackra två:a på Kungsholmen så är det dags att gå vidare till något nytt! Kan inte riktigt förstå att lägenheten ligger ute till försäljning men det känns så bra och den som norpar den kommer vara lyckligt lottad!

Först till kvarn! Lägenheten ligger ute på både Bo Sthlm och Hemnet, så där kan du hitta all information om den och kika på fler bilder!

Varför jag säljer? Jag älskar energin i den här lägenheten och har trivts sååå bra men nu är det dags att ta nästa kliv med min andra hälft. <3

Här har jag skapat, byggt och spelat in i stort sätt allt som jag visat er på bloggen och i sociala medier. Jag har suttit och spelat in Månadens Favoriter i sovrumsfönstret, fotat produkter i vardagsrummet och skrivit bloggtexter i köket. Mitt älskade hem, må du göra någon annan lika lycklig som jag varit och blivit i den här lägenheten!

makeupbylina