Deprecated: Required parameter $feed_settings_array follows optional parameter $save_options in /customers/9/b/f/makeupbylina.com/httpd.www/wp-content/plugins/feed-them-social/includes/feed-them-functions.php on line 2032 Deprecated: Required parameter $required_plugins follows optional parameter $save_options in /customers/9/b/f/makeupbylina.com/httpd.www/wp-content/plugins/feed-them-social/includes/feed-them-functions.php on line 2032 Deprecated: Required parameter $plugin_identifier follows optional parameter $_api_data in /customers/9/b/f/makeupbylina.com/httpd.www/wp-content/plugins/feed-them-social/updater/updater-check-class.php on line 46 Deprecated: Required parameter $item_name follows optional parameter $_api_data in /customers/9/b/f/makeupbylina.com/httpd.www/wp-content/plugins/feed-them-social/updater/updater-check-class.php on line 46 Deprecated: Required parameter $location follows optional parameter $fb_type in /customers/9/b/f/makeupbylina.com/httpd.www/wp-content/plugins/feed-them-social/feeds/facebook/class-fts-facebook-feed.php on line 869 Deprecated: Required parameter $fb_shortcode follows optional parameter $fb_post_id in /customers/9/b/f/makeupbylina.com/httpd.www/wp-content/plugins/feed-them-social/feeds/facebook/class-fts-facebook-feed.php on line 1346 Deprecated: Required parameter $post_data follows optional parameter $fb_post_id in /customers/9/b/f/makeupbylina.com/httpd.www/wp-content/plugins/feed-them-social/feeds/facebook/class-fts-facebook-feed.php on line 1346 Deprecated: Required parameter $more follows optional parameter $num_words in /customers/9/b/f/makeupbylina.com/httpd.www/wp-content/plugins/feed-them-social/feeds/facebook/class-fts-facebook-feed.php on line 2024 Deprecated: Required parameter $tag follows optional parameter $atts in /customers/9/b/f/makeupbylina.com/httpd.www/wp-content/plugins/cheerup-core/inc/shortcodes.php on line 29 Etikett: Makeup Inspiration | Makeup by Lina
Tagg

Makeup Inspiration

Browsing

En ny säsong är här och trots en lång tid av mörker ser vi hoppfullt fram emot ett ljust år som ska inspirera oss. Så vilka blir årets hetaste sminktrender 2023? Och vilka makeupprodukter driver skönhetsbranschen framåt? Här är dom viktigaste skönhetstrenderna SS23 som jag som Makeup Artist inspireras av!

Bild lånad från Shane Anthony Sinclair/BFC / Contributor/ Getty

Oavsett om du föredrar en naturlig makeuplook, en stark läppfärg eller ett par glammiga ögon, så kommer 2023s sminktrender garanterat innehålla något som du kommer vilja testa. Några ledord för 2023 blir 90-tal, eklektiska looker (att man blandar stilar från olika epoker), metalliskt, shine och gloss. Sminkformuleringar blir lättare men mer effektiva. Skimmer- och shineprodukter kommer bli ännu brightare och klassiker som svart eyeliner och mascara blir fortsatt viktiga. Det här är året där vi väljer att uttrycka oss, därför blir 2023 nutidens renässans!

Clean skin med fokus på dew är en av vårens mest hypade trender! Här har jag endast använt Ginger Dewy glowy primer

Så vilka blir vårens och sommarens största sminktrender 2023? Baserat på nya lanseringar, sociala medier & bilder från Fashion Week kommer här 6 skönhetstrender som jag tror på SS23! Låt dig inspireras /Lina


MAKEUP TRENDER SS 2023

 

sminktrender våren 2023Looker som inspirerar mig!
Fr.vänster: Victoria Beckham, Altuzarra & Balmain

#1. Bas – Clean skin, Cloud skin och minimalistiskt 

Våren 2023 dominerar fortfarande den hälsosamma, minimalistiska makeuplooken där huden står i huvudfokus! Clean skin är något vi eftersträvar och som konsument har vi blivit otroligt medvetna om vilka ingredienser vi vill använda på vår hud, både när det kommer till hudvård och makeup. Detta har banat vägen för en explosion av hudvårdande makeup, mer transparens, multi-funktionellt och produktformuleringar som bara blir bättre och bättre.

Makeupens finish spelar därför en extra stor roll i vårens sminktrender 2023. Till skillnad mot tidigare års Glass skin trend, där glow och dew var placerat i hela ansiktet vill vi nu ha en mer sofistikerad och sammetsliknande finish med shine och glöd placerad på mer strategiska platser – säg hej till Cloud skin trenden! Nyckeln till att lyckas med den handlar om att välja produkter med lätta formuleringar som ger en omedelbar effekt och som lämnar huden med en naturlig glöd och lätt finish. Tänk semi-matte men med en glow-from-inside känsla!

Produkttips:

1. Mac, Hyper real serumizer | 760 kr på Macnordics.com (Nyhet!)
2. Stila, All about the blur | $36 på Stila.com (Nyhet!)
3. Bareminerals, Complexion rescue natural matte tinted moisturizer | $37 (Nyhet!)
4. Maybelline, Instant Perfector 4-in-1 Glow | 179 kr på Lyko.se
5. Makethemake, Ginger Dewy glowy primer  | 279 kr på Skincity
6. Charlotte Tillbury, Glow glide face architect highlighter | ca 630 kr på Revolve.com

Läs också: Så fixar du No Makeup Makeupen

Looker som inspirerar mig!
Fr.vänster: Hailey Bieber, Fendi & Aliette

#2. Bas – Super blush 

2023 är rougen tillbaka på riktigt och produktmässigt kommer vi kunna välja och vraka mellan ett oändliga antal av rouge i både puder-, kräm- och flytande format! Men med tanke på den stora trenden av multifunktionella sminkprodukter, blir krämrougen på stick en vinnare! Den är lätt applicerad, smälter in naturligt på huden och gör din No-makeup makeup look komplett. Rougen används också något kraftigare (där av superblush)  i år och bärs på flera olika sätt, influerat av olika stilar och tekniker. Tänk upp mot tinningen a’ la 80-tal! En annan rougelook som kommit till att bli viral på Tiktok är den så kallade “the cold girl makeup trend”.

Så vad är “the cold girl makeup trend” för något?

“The cold girl makeup trend” är egentligen precis vad den låter som – det ska se ut som att du varit ute i kylan.  Sminka dig lite lätt rosig om kinderna, ögonen och näsryggen och tillsätt sedan en hint av shimmer i ansiktet, sen har du färdigt looken!

trendiga rouge 2023

Produkttips

1. RMS, ReDimension Hydra Powder Blush French Rose |  450 kr på Lyko.se
2. Lumene, Natural Glow Skin Tone Perfector | 139 kr på Lyko.se
3. By Terry, Brightening CC Blush | 389 kr på Skincity (Begränsad upplaga)
4. Ilia Beauty, Multi-stick, Whisper | 429 kr på Skincity
5. Pür Cosmetics, Barbie Malibu Blush – Signature 6-piece Blush Palette | 495 kr på Lyko.se
2. Tarte, sculpt tape™ contour | ca 410 kr på Tarte.com

 

Looker som inspirerar mig!
Fr.Vänster: Tory Burch, Vivetta, Dries Van Noten & 16arlington

#3. Ögon – Metalliskt och skimmer

En tydlig trend som genomsyrade i stort sätt alla visningar på ett eller annat sätt i år så var det den tydliga comebacken av metalliskt och shimmer i makeupen kring ögonen. Efter flera år av minimalistiska makeuper så är detta en trend som kommer lyfta och troligtvis är den här för att stanna lite längre än dom andra trenderna. Välj och vraka bland glitterprodukter, strazz/studs, frostiga pasteller, massor av silver och skimriga produkter i nyanser som bronze, rosé, guld och gråmetalliskt.
Produkttips

1. Lh Cosmetics, Shimmer Saga | 429 kr på Lyko.se
2. Sweed, Satin Eyeliner Euphoria Silver |  225 kr på Lyko.se
3. Nyx proffesional makeup, Ultimate Glow Shots 09 Mango moments | 129 kr på Lyko.se
4. Pixi, EyeLift Max Amethyst | 179 kr på Lyko.se
5. Stila, Liquid Eye Shadow Grace | 274 kr på Lyko.se

Looker som inspirerar mig!
Fr.Vänster: Marras, Tom Ford x2 &  Alessandra Rich

#4. Ögon – Grunge Glam

90-talet fortsätter att influera oss i både kläder och makeup och hela grunge eran är trendigare än någonsin! På nätet har sökningar på Avril Lavigne makeup ökat med ca 39% och Jenna Ortega’s karaktär Wednesday från serien med samma namn fick goth-glam looken att bli ett faktum. Det bästa med den här trenden är att ingenting behöver vara perfekt. Här ska det egentligen kännas ofärdigt, kladdigt och ju mer kajal desto bättre men vårens sotade grunge trend 2023 är däremot en aning mer glammig än tidigare. Kombinera sotningen med bronze, metallic och varför inte toppa looken med en eyeliner (som kommer få ett jätteuppsving).

Produkttips

1. Tarte, Maneater™ After Dark Eyeshadow Palette | 599 kr på Sephora.se (Nyhet!)
2. Sweed, Satin Eyeliner Margaux Bordeaux | 225 kr på Lyko.se
3. Mac Cosmetics, Pro Longwear Paint Pot Black Mirr | 265 kr på Lyko.se
4. Makeup for ever, Defining & Lash Lifting And Volumizing Mascara | 329 kr på Sephora.se

Looker som inspirerar mig!
Fr.Vänster: Carolina Herrera, Philipp Plein, Vivetta & Monse


#5. Ögonbryn – Fluffiga bryn med väldefinierad form 

Som ögonbrynsstylist tycker jag alltid att det är extra kul att grotta ner mig i ögonbrynstrender och i år ser vi faktiskt en hel del förändring i nyans och form tillskillnad mot tidigare år. Innan har det varit fullt fokus på stora, välfyllda, fluffiga bryn men nu kan man ana en mer definierad form än tidigare. Stilarna på formen varierar från olika epoker men har tydliga influencer från både 50-, 80- och 90-talet. Vi kommer se något mer kantade bryn med tydliga vinklar, mer rakkammade bryn och självklart fortsätter dom fluffiga uppåtborstade brynen att trenda.

Blekta ögonbryn hänger också kvar men generellt kommer det bli trendigt att bära en ljusare nyans på ögonbrynen än vad du har naturlig. Förvänta dig fler varianter på “starkare” bryngeléer, ögonbrynsskuggor och brynserum i skönhetshyllorna.

Produkttips

1. Anastasia beverly Hills, Brow genius | 665 kr på Lyko.se
2. Benefit cosmetcis, Fluff up brow wax  | 359 kr på Sephora.se
3. Maybelline, Tattoo brow styling gel |  (Nyhet! Lanseras inom kort)
4. Depend, Perfect Eye Brow Illusion Wax | 169 kr på Lyko.se


Vill du lära dig hur du tar hand om dina ögonbryn hemifrån? Gå min populära ögonbrynskurs online!

trendiga läppar 2023Looker som inspirerar mig!
Fr.vänster: Findikoglu, DSquared2, Vivetta & Molly Goddard

#6. Läppar – Glossigt, sammetsmatt och kontur á la 90-tal

Förra årets high-shine effekt på läpparna blir trendigt även i år. Förvänta dig massor av lackiga läppglans i vinyl, balm, oljor och läppstift som alla har extra glans och återfuktande egenskaper. Plumpande läpprodukter är också något man såg öka redan förra året men i år kan du hitta ännu fler läpprodukter med volymfokus i hyllorna. Den hippa 90-tals läppen med mörkare kontur hänger sig kvar vilket också gör den sammetsmatta finishen poppis. Det blir däremot mer fokus på läppennan än någonsin! Här vill vi använda en djupare nyans än läppfärgen, som utöver att definiera konturen även hjälper oss att skulptera fram läppen. I färgväg pratar vi bold och bright a’ la isglass-toner tillsammans med trendiga djupa bärtoner som burgundy, plum, black current och mycket brunt på läpparna! Den trendiga röda läppen kommer också vara ett säkert kort (som alltid) men är det någon nyans som jag själv tror kommer slå stort så är det en “bright orange” / vibrerande apelsinfärg. Det kommer bli min nästa investering!

Produkttips

1. Nyx professional makeup, FAT OIL lip drip | 119 kr  (Nyhet lanseras inom kort)
2. Dior, Addict Shine LipstickRefillable, Coral Bayadere | 460 kr på Ahléns.se
3. L’Oréal Paris, Glow Paradise Balm-in-Lipstick 107 Brown Enchante | 149 kr på Lyko.se
4. Hourglass, Unlocked™ Satin Crème, Sahara | 509 kr på Sephora.se (Nyhet!)

Hoppas du finner inlägget inspirerande inför den nya säsongen! Kommentera gärna vilken trend du tycker bäst om 🙂
/Lina

Vår- och sommarsäsongen 2022 är på ingång och nu förväntas vi äntligen kunna leva utan restriktioner. Så vilka blir årets hetaste sminktrender? Och vad driver skönhetsbranschen framåt nu när världen öppnar upp? Här har du dom viktigaste skönhetstrenderna SS22 om du frågar mig!


Jason Wu.  Bild lånad från @diane.kendal 

Vad driver skönhetsindustrin framåt?

Ingen kan ha undgått att begreppet hälsa och välbefinnande har påverkat hela skönhetsindustrin från starten av pandemin, det kunde man tydligt se på skönhetstrenderna 2021. Den “rena” skönhetsaspekten har hunnit bli en djupt rotad trend hos oss och den kommer garanterat stanna kvar när pandemin avtagit. Branschen tvingas därför bli ännu bättre på:

1. Att utbilda konsumenten

Kunskapstörsten ökar eftersom vi som konsumenter har blivit ännu bättre på att göra research innan vi handlar. Vi vill tex veta hur aktiva ingredienserna är i produkten innan vi köper den eftersom vi vill ha effektiva resultat. Skönhetsmärken kommer därför behöva hitta fler kreativa sätt att ge konsumenterna snabb och transparent information inför köpet.

2. Skräddarsy produkter

Konsumenten efterfrågar allt fler lösningar och produkter som är mer riktade och specifikt framtagna för att behandla just deras skönhetsbehov. Räkna med att se allt fler personliga skönhetsprodukter och förpackningar, anpassningsbara formulas och göra-det-själv-kit.

3. Hållbarhet

Hållbarhetstänket kring skönhetsprodukter har blivit vardagsmat och står fortfarande högst upp på kravlistan för många konsumenter. Dessutom granskas allt fler varumärken i hur deras åtaganden ser ut för tex mångfald och rättvisa såväl som hur deras etiska metoder i leveranskedjan ser ut. Konsumenten vill handla med ett gott samvete och därför blir transparensen allt viktigare!

Förvänta er därför ännu fler hybridprodukter som mixar smink och hudvård, utmanande formulas/texturer och förpackningar i olika refillformat som värnar om planeten!

Anna Sui SS22 Bild: Getty Image 


Vilka blir vårens och sommarens största sminktrender 2022?

Baserat på nya lanseringar, sociala medier & bilder från Fashion Week har jag fokuserat på 6 skönhetstrender som jag tror på SS22!
(Samtliga runway-bilder nedan är tagna av Imaxtree, Getty, Shutterstock hittade via medier som Harperz Bazaar, Allure, Vogue & Elle )

 


MAKEUP TRENDER SS 2022

 

Fr.Vänster: Blue marin, Tom Ford & Lovechild 1979

#1. Bas – Gyllene glow, luminous och bronzer

Förutom silkeslena baser, tonade fuktkrämer och hälsosam lyster som kommer dominera så kan man faktiskt ana en “soft sculpting” trend 2022. Vi pratar fortfarande om effortless makeup, så skippa dom där hårda kontrasterna och satsa på en mjuk skulptering bara för att framhäva dragen i ansiktet. Tänk dig en touch av ett solpuder under kindben och panna tillsammans med ett par luminous droppar i din foundation bara för att få fram ett gyllene glow i basen. I hyllorna kommer vi hitta fler bronzing produkter än tidigare, mycket guld och nya roliga texturer och formulas!
Produkttips:

1. Extra dimension skin finish Lunar luck, Mac cosmetics (limited edition) | 325 kr på Maccosmeticsnordics.se
2.  Illuminator Original, ICONIC London  | 455 kr på Lyko.se
3. Natural Glow Skin Tone Perfector, Lumene | 129 kr på Lyko.se
4.Warm wishes effortless bronzing stick, Rare beauty | 339 kr på Sephora.se

Läs också: Så fixar du No Makeup Makeupen

Fr.Vänster: Rabens saloner, Anna Sui & Helen Anthony

#2. Bas – Bold Blush lek med formen

När det kommer till rouge så ska du inte vara rädd för att experimentera med formen i år. På både catwalken och i sociala medier ser vi att rougens placering har hamnat lägre ner än tidigare men också högre upp mot tinningen likt en draping effekt som inte allt för sällan går ihop med ögonmakeupen. Lite old school, vilket känns coolt!

Färgmässigt skiljer sig inte trenden särskilt mycket från förra året så satsa på allt från de rosa nyanserna till dom lite varmare grapefrukt tonerna. Produktmässigt fortsätter 2021’s stora trend av multifunktionella sminkprodukter och det väller in olika krämrouger i nya spännande formulas än tidigare!

rouge trend

Produkttips

1. Matte monoi butter blush, Physicians Formula | $12,99 på Physicians Formula hemsida
2. Butterfly Babe Blush, Too Faced | 379 kr på Sephora.se
3. Multi-stick, Ilia Beauty| 429 kr på Skincity.se
4. Divine Blush + Glow Trio, Pat McGrath | 699 kr på Sephora.se


Fr.Vänster: Dior, Koche & Emilia Wickstead

#3. Ögon – Dagger liner & Grafisk dubbelvinge 

Dags att vässa dina eyeliner kunskaper! Förra året förhöjde vi den neutrala looken med en nätt uppåtgående vinge, både genom flytande eyeliner men framför allt med hjälp av färgglada kajalpennor. I år står den flytande eyelinern mer i fokus och formen har skiftat en aning till en så kallad Dagger liner, en något längre och skarpare vinge som med fördel kan tonas uppåt också med hjälp av ögonskugga. 2022 kommer vi också få se den urtjusiga dubbelvingen – Double eyeliner – som skänker 60 tals-vibbar, något som Dior förespråkade tydligt på catwalken. Räkna med en uppdatering i eyeliner hyllorna där ute, då fler och fler varumärken uppdaterar till long-lasting formulas och intensiv svärta.

 

Produkttips:
1. Liquid Liner Long Lasting Intense, Artdeco | 199 kr på Lyko.se
2. Lash Idôle Liner, Lancôme | 285 kr på Lyko.se
3. Clean Line Liquid Liner, Ilia Beauty | 359 kr på Skincity.se


Fr.Vänster: Altuzarra, Chanel &  L Saha

#4. Ögon – Multi funktionellt och krämigt

En av mina favortitrender från AW21 var den mjukt sotade vardagslooken i färger som Mauve, Taupe, Terracotta och Dusty Peach. Redan då hintade jag om att det skulle vara en bra investering eftersom nyanserna funkar utmärkt vid övergången från varmare till svalare säsonger och tvärtom. Färgerna hänger alltså med in i SS22 och du får gärna matcha både läppar och rouge med samma färg.
Räkna med att krämögonskuggorna kommer explodera i olika multifunktionella format. Du kommer hitta nyheter i allt från tuber till så kallade eye shadow sticks. Som jag längtar!

Produkttips

1. Beauty Eyelight Cream Eyeshadow, RMS | 300 på Lyko.se
2. Aqua Resist Smoky Shadow, Makeupforever | 269 kr på Sephora.se
3. Mini Biba, Natasha Denona | 319 kr på Sephora.se
3. Bitter Peach Eye Color Quad, Tom Ford |  840 kr på Åhlens.se


bryntrend ss22
Fr.Vänster: Giambattista Valli, Etro & Lanvin 


#5. Ögonbryn – Lifted brows

I vår handlar det återigen om Soap brows, ni vet när brynen borstas uppåt med hjälp av tvål eller vaxliknande produkter. Den här säsongen kan man däremot se att att looken är mycket mjukare än tidigare. Hårstråna ska fortfarande se något separerade ut men istället för att du borstar dom rakt upp för att få volym borstar du dom något vertikalt. Dom ska med andra ord inte lyftas för mycket. På skönhetsmarknaden släpps fler och fler ögonbrynsprodukter för just detta syfte och produkterna är både lättare och håller bättre än tidigare!
lyx vs budget bryn Produkttips!
För att få till brynen optimalt så se till att skaffa dig en bra spoolie brush (om det inte följer med förpackningen du köper). Den kan du använda för att både lägga hårstråna till rätta och för att borsta ut dina brynprodukter i fall du får för mycket!

1.  Brow Freeze, Anastasia Beverly Hills | 265 kr på Lyko.se
2. Brow Lift Soap, Rapide | 269 kr på Åhlens.se
3. Brow Lift Style And Decide Clear, Per Lei | 229 kr på Lyko.se
4. Brow Styling Soap, Brow game cosmetics | 199 kr på Lyko.se

Vill du lära dig hur du tar hand om dina ögonbryn hemifrån? Gå min populära ögonbrynskurs online!


Fr.Vänster: Anna Sui, Giorgio Armani & Versace

#6. Läppar – Glossigt, diffust och kontur á la 90-tal

Om 2021 handlade om matta läppstift i skräddarsydda nyanser av rött så kommer 2022 handla om läpprodukter med high-shine effekt. De senaste två åren har den glossiga looken legat och puttrat men det är först i år som vi börjar se effekt i produkthyllan. Förvänta dig läppglans, olika varianter av balm och läppstift med återfuktande egenskaper. Glossiga balm får med andra ord ett jätteuppsving samtidigt som den hippa 90-tals läppen med mörkare kontur hänger sig kvar. Självklart kommer den trendiga röda läppen också synas i vår.

Produkttips

1. Rouge Volupté Shine Lipstick 150, Yves Saint Laurent | 400 kr på Lyko.se
2. Milani Fruit Fetish Lip Oils | 189 kr på Lyko.se
3. Too Femme Heart Core Lipstick, Too Faced| 299 kr på Sephora.se
4. Lip Maximizer Gloss, Dior | 400 kr på Åhléns.se

Hoppas du finner inlägget inspirerande inför den nya säsongen! Kommentera gärna vilken trend du tycker bäst om 🙂
/Lina

En ny säsong fylld med inspirerande makeuptrender är på ingång och vi är så redo att frossa bland nya skönhetsknep. Här har du dem hetaste sminktrenderna och produkterna som du garanterat kommer vilja bära hösten 2021!

Bild från Paris Fashion week – Christian Dior Haute Couture Fall/Winter 2021/2022 (Photo: Thierry Chesnot Getty Images)

Under Hösten/vintern 2021/2022 kommer vi vara mer fokuserade på hår, smink och naglar än någonsin tidigare! För efter en omvälvande tid börjar vi äntligen fyllas av hopp inför en ny säsong fylld med färg och inspiration.

Skönhetstrender efter en pandemi

Maskslitaget börjar bli mindre frekvent och vi börjar nu anpassa oss till livet efter pandemin. Sakta men säkert balanserar vi den minimalistiska sminklooken vi alla vant oss vid med all den  glam som nu återuppstår när fester, tillställningar och annat börjar öppna upp sig igen.

Som jag nämnde tidigare i Vårens 8 största sminktrender 2021 har alltid Fashion week varit en stor ursprungskälla för alla kommande trender – både när det kommer till skönhet och mode. Efter pandemin kan man däremot se att haute couture kommer lite i skymundan då all form av beauty står i rampljuset i stället. Vi väljer hellre att satsa på nya makeuplooker, lägger pengar på bättre produkter och gottar oss bland trendiga färger att experimentera med i ansiktet.

xBild lånad av: Flavedo & albedo 


Vilka är höstens och vinterns bästa sminktrender 2021?

Baserat på nya lanseringar, sociala medier och bilder från Fashion Week har jag listat 7 skönhetstrender som jag tror på inför AW21 tillsammans med massor av Do-it-yourself tips! (Samtliga runway-bilder nedan är tagna av Imaxtree, Getty, Shutterstock hittade via medier som Harperz Bazaar, Allure, Vogue & Elle )

 


MAKEUP TRENDER AW 2021/22

Fr. vänster: Valentino, Staud & Burberry

#1. Glowing Skin från insidan och ut

När årstiderna blir svalare tenderar alltid baserna att övergå till en mer matt finish men glowing skin ska ingenstans den här säsong! Vi fortsätter att använda glow i både hudvård och sminkprodukter, allt för att eftersträva den hälsosamma looken. Dessutom kommer en subtil touch av highlighter vara ett säkert kort om du vill skina inifrån och ut!


DIY – Produkttips!
Applicera ett tunt lager av highlighter på näsrygg, kinder och i ögonvrån – alla de områden som ljuset faller på.  Vill du behålla glöden lite längre i höst så kan du välja en något krämigare highlighter i puderform, perfekt formula för säsongen!

1. Daily glow, Verso Skincare | 449 kr på Skincity.se
2. Skin Feels Good Fresh Almond, Lancôme | 370 kr på Lyko.se
3. Vitamin E & Hyaluronic Highlighter Duo, Skincity | 279 kr på Skincity.se
4. Satin Duo Highlighter, BABOR Makeup | 380 kr på Lyko.se

Läs också:
Steg för steg | Så fixar du rätt glow
Bäst i Test | Vilken är den bästa highlightern?

Fr. vänster: Prabal Gurung, Emporio Armani, Claudia Li

#2. En flush av rosiga kinder 

Säsongens trendiga rouge är inspirerad av den färg du får när det är en kyla i luften. Mjuka rosa nyanser i allt från pastell till grapefruit kommer bli en hit och om vi tittar på rougeprodukten i sig så fortsätter vårens stora trend av multifunktionella sminkprodukter även i höst. Fler och fler varumärken tar fram rouge i krämformat generellt (som också kan användas på läpparna) då det är ett vinnande koncept för alla oss som vill ha en snabb flush av rouge på kinderna utan någon större ansträngning.


DIY – Produkttips!

För att få till den perfekta flush-appliceringen får du mer än gärna sprida ut rougen tunt på ett större parti än tidigare. Applicera rougen ganska så högt upp på kindbenet och blanda sedan ut den snett upp mot tinningen. Tadaa!

1. Stay Vulnerable Melting Blush, Rare Beauty (Nearly Mauve)| 289 kr på Sephora.se
2. Satin blush, Babor (Rose) | 380 kr på Lyko.se
3. Vanish blush stick, Hoursglass (sacred) | 579 kr på Skincity.se
4. Soft Pinch Liquid Blush, Rare Beauty (bliss)| 269 kr på Sephora.se
5. Brightening cc palette, By Terry (beach bomb) | 499 kr på Sephora.se

Läs också: Hur sminkar man sig rätt inför ett videosamtal?


Fr. vänster: Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood, Flavedo and Albedo, Giorgio Armani

#3. Blekta pasteller

För dig som gillar ögonskuggor med färg men som inte är ett fan av trendiga pop-up färger som skriker på locket så kanske pasteller kan vara något för dig. Tricket för att få pasteller att fungera extra bra till hösten är att leta efter nyanser som har mer av en grå bas istället för en traditionell vit. Då får du fram en mer “dusty” nyans som skänker lite vintage-vibbar över looken.

DIY – Produkttips!
Applicera pastellerna över en gräddig ögonskuggsbas för en full retro look eller bara klappa på lite med fingret för att fånga upp den där akvarellkänslan. Matcha sedan looken med ett par örhängen i samma nyans!

1. Powder Kiss Soft Matte Eye Shadow Such A Tul, MAC Cosmetics |  190 kr på Lyko.se
2. Single Power WR Eyeshadow 01 Bare Beige, Isadora | 109 kr på Kicks.se
3. Double Effect Eyeshadow 17, Collistar | 140 kr på Lyko.se

Fr. vänster: Isabel Marant, Laura Biagiotti, Elisabetta Franchi

#4. Subtilt sotade ögon

En av mina favortitrender i år är den mjukt sotade vardagslooken i färger som Mauve, Taupe, Monochrome Terracotta och Dusty Peach. Färgerna är en bra investering då dem funkar utmärkt vid övergången från varmare väder till svalare temperaturer eftersom dem känns mer dramatiska än de somriga färgerna men inte lika kraftiga som de djupa hösttonerna. Dessutom gör dem sig ursnygga på dem flesta hudtoner!

DIY – Produkttips!

För en användbar höstlook kan jag tipsa dig om att välja en av färgerna och sedan använda den både på ögon, kinder och läppar – gärna samtidigt! Till det tillsätter du en svart kajal (inliner a´ la 90-tal) och suddar ut den något mot franslinjen och vips så har du en sofistikerad sotig look som du kan entra hösten med!

1. Bright Eyes Eyeshadow Duo 4 Fresh Autumn, Lumene | 149 kr på Lyko.se
2. Hypnôse Drama Eye Shadow Palette 04 Taupe Craze, Lancôme | 580 kr på Kicks.se
3. Perfect Eye Pencil Double Black + Double Espresso, All I am Beauty | 249 kr/st på Lyko.se
4. Stick Blush Soft Rose, Anastasia Beverly Hills | 325 kr på Kicks.se
5. Infinity lip gloss Mellow mauve, LH cosmetics | 199 kr på Lyko.se

Läs också: Inliner guide | Hur fungerar kajal längs vattenlinjen?


Fr. vänster: Dior, Dior, Courreges

#5. Reverse eyeliner

En eyeliner med vinge är ett säkert kort till hösten då det, med lite träning, är ett enkelt sätt att addera lite extra glam i vardagsmakeupen. Den här säsongen tar vi däremot eyelinern till en ny nivå med den nya trenden The reverse cat-eye trend, en look som cirkulerar flitigt i sociala medier just nu.Vad är en Reverse eyeliner? Jo, looken innebär att du istället för att applicera eyelinern på den övre franskanten lägger en utsuddat linje längst med den undre franskanten och låter den sedan suddas ut lätt mot tinningen. Underliner kan man också kalla den!
DIY – Produkttips!
För att få till en snygg reverse eyeliner look så börjar du med att applicera en brungrå ögonskugga med hjälp av en fluffig borste längst med ögonlocket hela vägen upp till globen. Applicera sedan samma skugga längst den undre franslinjen med en tunnare pensel. Lägg sedan en mörkare geleyeliner längst den undre vattenlinjen och sudda ut den något mot både den innre och yttre ögonvrån. Avsluta sedan med en svart ögonskugga som du mjukt suddar ut ovan på eyelinern och något nedanför.

1. Pro Longwear Paint Pot Groundwork MAC Cosmetics | 225 kr på Lyko.se
2. Brushes 217S Blending MAC Cosmetics  | 210 kr på Lyko.se
3. Pro Longwear Fluidline Eye Liner And Brow Gel MAC Cosmetics | 190 kr på Lyko.se
4. Brushes 219S Pencil MAC Cosmetics | 255 kr på Lyko.se
5. Eyeshadow Raven Maria Åkerberg | 149 kr på Lyko.se

Fr. vänster: Mark Fast, Jason Wu, Chanel

#6. Naturliga soap brows

Dagarna med superskulpterade och ifyllda ögonbryn ligger bakom oss. I höst handlar det om naturliga Soap brows, ni vet när brynen borstas uppåt med hjälp av tvål så att dem ska se fluffigare ut. Hårstråna ska alltså vara så separerade som möjligt och gärna peka i uppåtgående riktning. På skönhetsmarknaden släpps fler och fler brynprodukter för att få till just denna look och dem vaxliknande produkterna är både lättare och håller bättre än den klassiska tvålen!
DIY – Produkttips!
För att få till brynen optimalt så se till att skaffa dig en bra spoolie brush till hösten. Den kan du använda för att både lägga hårstråna till rätta och för att borsta ut dina brynprodukter i fall du får för mycket!

1.  Brow Freeze, Anastasia Beverly Hills | 265 kr på Lyko.se
2. Power Brows Maximum Hold Tinted Brow Gel Taupe, LH Cosmetics | 259 kr
3. Brow Lift Style And Decide Clear, Per Lei | 229 kr på Lyko.se

Fr. vänster: Bibhu Mohapatra, Prabal Gurung, Paul Costelloe

#7. Återkomsten av Bold lips

Läppstiftet har helt klart gjort comeback 2021 och vare sig vi matchar det till en väldigt enkel makeuplook eller till en mer avancerad så bär vi upp det med stolthet! Färgerna vi allra helst väljer att kliva in i hösten med är definitivt mauve (brunrosa), warm toffee, tegelrött till en djupare klassisk röd som sätter guldkant på tillvaron! Vi ser allt från strikta lite mörkare kanter till putigt och glossigt. Mer läppstift åt folket!

Som jag nämnde i Vårens 8 största sminktrender 2021 börjar också fler skönhetsvarumärken att ta fram läppstifts nyanser efter hud- och läppton, speciellt när det kommer till nude och rött! Clinique (se nedan) en en av de första som släpper anpassade toner i höst!
DIY – Produkttips!
Ett hett tips är att välja en röd ton med lite mer brunt i, då det är mer lättburet och ger lite mer edge till höstlooken!

1. The Longwear Lipstick 270, 3INA | 189 kr på Lyko.se
2. Color Riche Lipstick 179 Nu Decadent, L’Oréal Paris  | 139 kr finns på Kicks.se
3. Rouge Dior Forever Liquid Lipstick, 626 Forever Famous, Dior | 430 kr på Åhléns.se
4. Even Better Pop Lip Colour Blush Red Carpet, Clinique | 235 kr på Kicks.se

Hoppas du finner inlägget inspirerande inför den nya säsongen!
Kram Lina

Vår- och sommarsäsongen 2021 är här och med det följer nya spännande sminktrender! Men vad händer när sminkrutinerna inte är dem samma? Vad inspireras vi av när världen lamslås av en pandemi? Här har du skönhetstrenderna SS21 som du behöver veta om!


Bild: Chanel spring/summer 2021. © Photos Benoît Peverelli. 

Skönhetstrender under en pågående pandemi

Fashion week har alltid varit en stor ursprungskälla för alla kommande skönhetstrender. Det är där de stora modehusen florerar och utifrån vad som visas på catwalken inspireras vi och bildar våra egna trender i vardagslivet. Detta reflekteras sedan tillbaka till modevärlden som så ivrigt inspireras av det vi delar på sociala medier. Så vad händer när världen lamslås av en pandemi? 

Jo, behovet av att ta hand om sig själv och att värna om sina egna rutiner har blivit viktigare än någonsin! Skönhetsrutinen blir liksom till en slags ritual för att kunna hämta ny kraft när omgivningen är sig olik. Hudvården har därför skjutit i höjden och skönhetsstegen har ökat i steg hos dem flesta!

När det kommer till vår sminkrutin försöker en del av oss göra så lite som möjligt av vad som krävs för att se anständigt ut i ett Zoom-samtal, medan andra tar chansen att experimentera och lära sig ha kul med ett nytt utseende i en ny situation.

Kort och gott, vi lägger mer tid och pengar på skönhet i olika former utan att känna oss det minsta ytliga!


Bild: Stas Komarovski. Viktigt att nämna … en trend innebär inte att du måste eller förväntas kopiera den rakt av. Du kan såklart sminka dig precis som du vill och använda inspirationen nedan så att den passar dig!


Vilka är vårens och sommarens största sminktrender 2021?

Baserat på nya lanseringar, sociala medier och bilder från Fashion Week har jag fokuserat på 8 skönhetstrender som jag tror på inför SS21!
(Samtliga runway-bilder nedan är tagna av Imaxtree, Getty, Shutterstock hittade via medier som Harperz Bazaar, Allure, Vogue & Elle )

 


MAKEUP TRENDER SS 2021


Dewy skin trend 2021
Fr.Vänster: David Koma, Prada & Brock Collection

#1. Dewy Skin – Fokusera på din hudvård 2021!

Med tanke på att det är många som inte burit smink på flera månader så kommer nog inte den här trenden som en överraskning. Enligt Harper’s Bazaar var den naturliga huden det som gällde på majoriteten av alla modevisningar. Glossiga punkter var noga utvalt på näsryggen och i ögonvrån medans man fokuserade mer på #glass-skin looken på kinderna. Spana även in den nya benämningen av glass skin på sociala medier: #dolphinskin 😉

Produkttips!
Fake it until you’ll make it! En bra hudvårdsrutin behöver du ta tag i (om du inte redan gjort det) MEN kom ihåg att du med enkla medel kan få till en glowig lyster ändå genom att tex använda ett glowigt balm eller en essens.

1. Niacinamide Re-Texturising Toner, Beautyact | 179 kr
2. Glow Drops, Dr. Barbara Sturm | 1470 kr
3. Vitamin E + Hyaluronic highlighter Duo, Makethemake | 249 kr
4. I dew, I dew Hydrating Face Serum Mist, Budgie | 149 kr
5. Futurist Aqua Brillance Watery Glow Primer, Estee Lauder | 450 kr
6. Cellularose Brightening Cc Lumi Serum, By Terry | 659 kr
7. Invisible Illumination Nordic Light Instant Illuminizer, Lumene | 299 kr

Produkt som trendar 2021: Återanvändningsbara Bomullsrondeller  -> 1. Micellar reusable eco pads| 2. HD Reusable Makeup Remover Pads | 3. Lastround

 

Läs också: Steg för steg | Så fixar du rätt glow

Fr.Vänster: Dior, Victoria Beckham & Jason Wu

#2. Tunna Baser – Tinted & Sheer foundations dominerar

Vår kärlek till hudvårdande makeup under 2020 tillsammans med användandet av mask och skydd överlag har gjort oss mindre fästa vid ett tjockt underlag. Detta leder oss in på en annan bastrend som kommer vara dominerande 2021.

Med ledord som “Din hud fast bättre” och “Smink utan ansträngning” kan vi förvänta oss ett jätte uppsving av tunna basprodukter med vattenliknande konsistenser, närande ingredienser och barely-there finish. Tonade fuktkrämer och BB-krämer som kommer innehålla produktnamn som “sheer” el “tinted” kommer dominera i hyllorna. Ett säkert kort för dig som vill låta huden synas!

Produkttips:

1. Luminous Sheer Foundation SPF 15, Sensai | 525 kr
2. Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF 30, Bareminerals | 455 kr
3. Even better Clinical Serum, Clinique | 450 kr
4. Fluid Sheer, Giorgio Armani Beauty  | 380 kr

Tips! Föredrar du en glansfri hud med en subtil glöd? Satsa på ett Finishing Powder på toppen av makeupen. Precis som ett setting powder är dem transparenta men ger en mjukare finish och lägger sig som en tunn slöja över den tunna basen vilket resulterar i ett semi matt resultat!

Budget: Mineral Finishing Powder Light/Medium, 89 kr
Lyx: Candleglow sheer perfecting powder, 419 kr

Läs också: Så fixar du No Makeup Makeupen

 

Fr.Vänster: Erdem, Ulla Johnson & Jason Wu

#3. Rouge – Multi-tasking makeup på väg

Med tanke på att många har fått hålla sig inne under större delen av 2020, kanske det inte är så konstigt att makeuptrenden med rosiga kinder kommit tillbaka och definitivt blir en av 2021’s bästa. Den här säsongen står dock inte bara rouget i fokus utan det är uppenbart att varumärken, designers och makeupartister har pushat för multifunktionella produkter som går att använda till mycket mer än bara kinder.

Multifunktionella produkter har varit i ropet tidigare men precis som med hudvårdsprodukter (som tex  trendar och mer än ofta kombinerar en essens, toner och fuktighetskräm i ett) får multi-tasking makeup samma uppsving 2021. En smart produkt som är ett resultat av behovet av en snabb-fix för ett sista minuten Zoom-samtal.

Läs också: Hur sminkar man sig rätt inför ett videosamtal?

 


De smarta multifunktionella sticken kan användas både på kinder, läppar och ögon. Bild lånad av Byredo.com

Färgmässigt så kommer den matta, rosa nyansen göra entré och appliceras ganska så lågt på kinderna och närmare mitten av ansiktet. För dig som föredrar en varmare look så såg man lika mycket av persiko-toner som nästan slog lite mot gult!

Produkttips

1. Multiple Riviera, NARS  | 470 kr
2. Colour stick Flower Play, Byredo | 290 kr
3. Nudies All Over Blush & Bronze – Bare back eller Cherry Blossom, Nudestix | 319 kr
4. Peach Bloom Color Blossoming Lip & Cheek Tint, Too Faced |  $25 (I Sverige inom kort)
5. Omega liquid, Makethemake | 249 kr


Fr.Vänster: Salvatore Ferragamo, Valentino & Freck Beauty

#4. Eyeliner – Vinge och färg blir en grej

“Hemma looken” eller en “Naturlig glam” som består av ytters lite ansträngning kommer säkerligen att dominera det första halvåret men en liten detalj som förhöjer hela looken 2021 är den uppåtgående vingen! En kajal eller flytande eyeliner i det yttre hörnet av fransarna lyfter blicken och ger en fin definition till ögat.

Kikar man på nyanserna på kajaler och eyeliners kan man även se att dem långsamt men säkert blivit mer färgglada och avviker från dem traditionellt bruna och svarta färgerna (Spana in Freck Beauty så rätt i tiden med sina produkter). Applicera tex en stilren eyeliner i rött eller varför inte byta ut din svarta nyans till någon som är något svalare i blått? Vill du experimentera mer kan du tom lägga en dubbeleyeliner i två olika färger!

Utöver nyanserna kan man även se förändringar i formuleringarna då man fokuserar på att göra produkterna ännu mer long-lasting då vi vill slippa bättra på och peta oss i ansiktet!
Produkttips:
1. Frosted Firework Powerpoint Duel Ended Eyeliner, MAC Cosmetics | 185 kr
2. 24/7 Eye Pencil Electric Empire, Urban Decay | 225 kr
3. Electric cake liner, Anastasia beverly hills | 379 kr
4. Epic Wear Liner Sticks, NYX Professional Makeup | 99 kr


Fr.Vänster: Harlem Fashion row, Tom Ford &  Zero + Maria Cornejo

#5. Ögon – Multi Chromatic och bright 80-tal kompletterar masken

Det är inte bara eyeliners som ökar i färg. Under pandemins lock down har makeupvärlden experimenterat med dramatiska färger på ögonen för att enkelt förhöja glädjen i vardagen! Ett bra komplement till masken, när färgstarka läppar inte varit ett alternativ. 80-tals vibbarna (jag skippar axelvaddarna) är extremt påtagliga i form av olika nyanser av blått och lila tillsammans med mycket fuschia och neon! Den här trenden handlar om att sticka ut i en folkmassa!


Getty Images / Prada

Den dubbelfärgade ögonskuggan / multi-chromatic skuggorna (tänk de olika färgerna i en oljefläck) gör också entré på riktigt efter att ha smugits in under 2020. Med en krämig textur, sveper man skuggan snabbt över locket vilket ger en magisk finish av skimrande färger i olika toner över locket. Resultatet ser avancerat ut, sitter länge och sätter en färgglad prägel på looken utan att ta över! Älskar!
Produkttips:
1. Eye Tint Liquid Eye Shadow-prussian blue, Giorgio Armani Beauty | 330 kr
2. Interstellar Multi-use eyeshadow, LH Cosmetics | 349 kr
3. Chromium Liquid Eyeshadow, Natasha Denona | 369 kr
4. NORVINA® Pro Pigment Palette Vol.4, Anastasia | 799 kr


Fr.Vänster: Rodarte, Stas Komarovski & Savage x Fenty

#6. Fransar – Ta hand om dina fransar

Då den naturliga “finanskris produkten” (historiskt sett ökar alltid läppstift under kriser, “The Lipstick effect”) inte riktigt funkar lika bra under en mask har fokus flyttats över till fransarna vilket väcker olika typer av fransprodukter till liv!

Mascaran har därför blivit det nya “kris-läppstiftet” och är en av dem produkterna som kompletterat den naturella hemma-looken allra bäst! Det som kommer trenda i skönhetshyllorna 2021 är däremot en snällare mascara, med formler som är helt naturliga men effektiva i sitt pigment! Det ska vara vårdande och gärna få fransarna att växa och må bra! Därför har även fransserumet fått en megaskjuts på marknaden och företagen jobbar stenhårt för att ta fram versioner som är fria från irriterande ämnen.

Den långutdragna Lash Extension-trenden såg ut att dö innan pandemin började (äntligen tänkte jag) men med tanke på allt fransfokus vände trenden och istället har ögonfransförlängningar återigen fått ett lyft! MEN det är långt ifrån dem “fladdrande fransarna” med massor av volym som trendar! Det är ett naturligt resultat med naturella fransar som gäller!
Produkttips:
1. Cils Booster Lash Revitalizing SerumTM, Lancôme | 520 kr
2. Strength & Length Serum Infused Mascara, Bareminerals | 335 kr
3. Serum, Sweedlash  | 799 kr
4. Beautiful lash vegan care mascara, Sephora | 169 kr
5. PRO Eyelash Serum, Xlash |  699 kr

Fr.Vänster: Acne, Chanel & Christopher John Rodgers

#7. Ögonbryn – Fluffigt och vaxigt i fokus

Tittar man in i spåkulan för 2021 så förväntas “Brow lift trenden” hänga sig kvar ytterligare ett år.  Ögonbrynen ska vara fluffiga, hårstråna separerade och gärna peka i uppåtgående riktning. Glödhett! Den semi permanenta behandlingen (som får dina bryn att peka uppåt i några veckor) kommer med all säkerhet finnas kvar men då utbudet av vaxliknande brynprodukter släpps på marknaden kommer det bli allt lättare och smidigare att styla eller få till dina bryn på samma sätt fast på egen hand hemma. Brynlinern som tog plats i hyllorna under 2020 kommer också få en fortsatt ökning och med största sannolikhet komma i ännu fler förbättrade versioner under året.


Bild: Getty Images Frazer Harrison

Utöver detta kommer blekta ögonbryn tillbaka och det rakade hacket i ena brynet gör entré igen! Ett så kallat #Brow slits eller “Cuts” är för dig som missat en riktigt 90-tals trend som blev väl synlig uppe på hip hop scenerna back in the days. Trenden var på den tiden ett tecken på en upprorisk ungdomskultur, så att trenden kommer tillbaka i rampljuset nu under 2021 när läget är som det är känns ju inte helt ologiskt!

Produkttips:
1.  Brow Freeze, Anastasia Beverly Hills | 265 kr
2. Power Brows Maximum Hold Tinted Brow Gel Taupe, LH Cosmetics | 259 kr
3. Infinity Power Brows Brow Gel & Mascara Clear, LH Cosmetics | 259 kr
4. Shape & Shade Brow Tint, MAC Cosmetics  | 200 kr

Fr.Vänster: Balmain, Hermes & Versace

#8. Läppar | Färgglatt i rätt nyans

Goda nyheter på läppfronten!
Läppstiftet kommer förhoppningsvis göra en efterlängtad comeback 2021, då allt mask-bärande förra året såg till att 2020 blev ett ganska så icke befintligt läppstiftsår. Den trendigaste färgen att bära? Ett skarpt rött läppstift med varm/orange underton i en matt finish, nude, fuschia eller en rosa neon färg! Temat på nyanserna är nostalgi, som man kopplar till allt tv-serie tittande under pandemins lock down. 

Men vilken nyans ska man välja? Idag är vi otroligt medvetna om att en nyans av nude eller rött inte räcker till oss alla. Trots det har det varit  svårt att hitta rätt! Därför känns det lite extra spännande att fler och fler skönhetsvarumärken kommer satsa på att ta fram nyanser efter hud- och läppton 2021! Sen gäller det ju bara att de lyckas förmedla vilken ton som passar vem. I vilket fall så kommer det bli väldigt intressant då det utlovas större läppstiftssortiment under SS21, speciellt när det kommer till nude och rött!
Produkttips:
1. Fantastick Multi-use Lipstick SPF15 POP, LH Cosmetics | 199 kr
2. Retro Matte Lipstick Dangerous, MAC Cosmetics | 200 kr
3. Velvet Ribbon Lisa Eldridge | £260
4. Amore Matte Lip Creme Striking, Milani | 159 kr
5. Matte trance lipstick, Elson, Pat Mcgrath | Lanseras i Sverige i April läs mer här

Hoppas du finner inlägget inspirerande inför den nya säsongen!