INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO, NK, SEPHORA, SKINCITY

Höst- och vintermakeuptrenderna närmar sig snabbt, och inom kort kommer butikshyllorna att glänsa med spännande produktnyheter. Vad ska du ha i åtanke för den kommande säsongen? Här presenterar jag de bästa skönhetstrenderna AW23 som inspirerar mig i höst!

höstens sminktrender 2023
Först. Skönhetstrender är alltid något jag fascinerats av men jag gillar inte alltid att följa dem. Jag tror inte heller att alla trender som listas kommer bli stora i Sverige. Nope, jag vill gärna inspireras av dem globala trenderna men här i svedala behöver de oftast marineras och anpassas lite innan jag tycker mig se trenderna användas på “den vanliga kunden på gatan”. MEN det finns vissa trender som vi tar efter på studs här hemma och de är framför allt de som får spinn i sociala medier. Dessutom spelar höstens senaste produktlanseringar stor roll i vad vi anammar och lyfter. Idag vill jag dela med mig av de bästa hösttrenderna som jag tror på och ge dig tips på vilka produkter du ska satsa på om du vill ha en enkel men effektfull förändring i din skönhetsrutin i höst!

Tips! Många av produkterna jag tipsar om nedan är sprillans nya och nyligen upplaga hos återförsäljarna. Därför är mitt tips att bevaka produkterna så att du får notis om när de släpps!MAKEUP TRENDER AW 2023

Baserat på nya lanseringar, sociala medier & bilder från
Fashion Week kommer här 5 skönhetstrender som jag tror på AW23! 

 

cloud skinLooker som inspirerar mig!
Fr.vänster: Christian Cowan, Gigi Hadid & Maryling

 

#1. Bas – Barely there, minimalistiskt och matta hjälpmedel  

Hösten 2023 domineras även den av minimalistiska baser och makeup- och hudvårdshybrider. Till skillnad mot vårens fokus på Clean skin använder vi fler basprodukter än tidigare, produkter som inte nödvändigtvis behöver synas. Barely there-trenden, handlar om att välja rätt produkter som förbättrar huden men som går obemärkta förbi.

Makeupeens finish? I höst är finishen mattare än tidigare men kom ihåg att basen aldrig får se kakig och torr ut. Vi ska fortfarande kunna ana den där glowen from inside! Cloud skin är den heta bastrenden som hänger kvar sedan i våras. Tänk semi-matt, mjukt och airbrushat med glow på rätt ställen. Alternativt satsar du på glow från grunden med hjälp av ett serum eller primer och ser sedan till att “spot markera” zonerna du vill jämna ut och matta ner med hjälp av en concealer, ett finishing powder och en makeuppuff.

Bland basnyheterna hittar du därför flera alternativ för den kombinerade- till feta hudtypen i höst. Håll utkik efter nedmattande egenskaper och nishade primers, baser och puder, alla framtagna för att sitta och matta ner!

 

Trendiga basprodukter höst 2023

Produkter som hjälper dig få till looken:

1. Minolei, Uniset® Oil-Absorbing Primer | 449 kr på lyko.se (nyhet!)
2. Lumene, Triple glow radiance elixir | 499 kr på lyko.se (nyhet!)
3. Nars, Light Reflecting Collection Eye Brightener | 420 kr på lyko.se (nyhet!)
4. Isadora, No Compromise Lightweight Matte Concealer | 179 kr på lyko.se (nyhet!)
5. LH Cosmetics, The Powder Puff | 129 kr på lyko.se 
6. Ambient Lighting, Edit Unlocked jellyfish | 1189 kr på skincity.se (nyhet!)


latte makeupLooker som inspirerar mig!
Fr.vänster: @Taniellejaimua, Christian Cowan, Gigi Hadid & Hailey Bieber

#2. Jordiga toner – Kaffeinspirerat och grundat i varma färger 

I höst är det jordiga toner som gäller, nyanser som är rätt så bekväma även för dig som inte brukar sminka sig så mycket. Kaffeinspirerade makeup looker som “Caramel, macciato makeup” och ögonskuggor i choklad- och karamellnyanser är hett och fått ett rejält uppsving tack vare “Latte makeup”- trenden som spridit sig i sociala medier, framför allt på Tik tok. Latte makeup, var ursprungligen en look framtagen av Makeup Artisten Tanielle Jai, men fick sitt fiffiga namn av TikTok beauty influencern Rachel Rigler. Looken är varm, bronzig och lätt att göra själv, inte konstigt att den blivit populär!

Vilka nyanser ska du satsa på?
Tänk en ljus varm beige/latte nyans på ögonlocken, varma bruna och brända toner i globlinjen (använd tex ditt solpuder) och avsluta med en riktigt djup espressobrun nyans längs med fransraden! Dutta gärna lite fejkfräknar på näsan med hjälp av en brynpenna för att förgylla looken!

Produkter som hjälper dig få till looken:

1. Mac Cosmetics, Pro Longwear Paint Pot Groundwork | 265 kr på Lyko.se
2. Caia, Bronzer Antigua| 345 kr på Caia.se
3. By terry, Ombre blackstar, 4 bronze moon | 375 kr på lyko.se
4. Sephora, 12h Colorful – Eyeliner Pencil, Cocoa | 129 kr på sephora.se 
5. Anastasia beverly hills, Brow wiz | 278 kr på lyko.se

Grungy glam 2023Looker som inspirerar mig!
Fr.vänster: No. 21, Alessandra Rich & Givenchy

#3. Grungy glam

Grunge glam trenden i våras, håller i sig men jag tycker att den känns något mer sparsam och minimalistisk inför hösten. Looken är långt i från clean-girl looken dock, för här är det betoning på kajal och eyeliner! Ögonlooken får gärna kännas ofärdig, sotat kladdig och glimma en aning i bronze eller metallic men det blir ingen grunge glam om du inte kompletterar looken med en tightlining (se nedan)! Resten av makeuprutinen är enkel och naturlig med naturligt färgade läppar i matt finish.

Tightlining är en eyelinerteknik där du applicerar eyeliner/kajal på vattenlinjen, område runt ögat där övre och undre ögonlocken möts när du stänger ögonen. Att markera ögonen med en tightlining definierar din ögonform och får fransraden att se mycket fylligare ut.

Produkter som hjälper dig få till looken:

1. By terry, Crayon Blackstar 1.Black Print | 289 kr på lyko.se 
2. Natasha Denona, Mini Xenon – Palette | 319 kr på sephora.se
3.  Stila, Waterproof Liquid Eye Liner Intense Black | 339 kr på lyko.se
4. Nars, Afterglow Collection Liquid Blush Dolce Vita | 440 kr på lyko.se (nyhet!)
5. Charlotte Tilbury, Matte revolution Lipstick Pillow Talk | 400 kr på Nk.se

Looker som inspirerar mig!
Fr.vänster: Conner Ives, Carolina Herrera & Victoria Beckham

#4. Metaliska detaljer, pastel pops och kajaler

Medan höst och vinter vanligtvis förknippas med mörkare nyanser som burgundy eller mossgrönt, var det i år en del designers som valde att gå åt motsatt håll och kombinera sina plagg med elektriska färger i rosa, blått och gult. Annars är det skimmer och pärlemor som dominerar, kombinerat med pasteller, guld/silver, metalliska eyeliners, glans och glitter. Frågar du mig så är det den blekta blå nyansen i kombination med silver som är höstens måste men är du team “varma färger” ska du naturligtvis satsa på guld och rostigt i kombination med varandra. Ett säkert kort är i alla fall att inkludera en pop av färg i din makeup!

Knepet som får det att skimra lite extra?
Grundregel nummer ett, applicera metalliska produkter med fingrarna! Fukten och värmen från fingret ser till att blänket i produkten verkligen kommer fram. Det ideliska är dessutom att ha en fuktig yta att applicera den mot. Jobba gärna med en krämögonskugga eller kajal som primer och toppa med skimret. Tadaa!
Produkter som hjälper dig få till looken:

1. Babor, gel Eyeliner Pencil Polar Lights| 210 kr på lyko.se (nyhet!)
2. Essence, Multichrome Flakes Eyeshadow Topper | 50 kr på lyko.se (nyhet!)
3. Nyx professional makeup, Ultimate Shadow Palette 01W Vintage Jean Baby | 259 kr på lyko.se (nyhet!)
4. Makeup by Mario, Master Metals® – Eyeshadow Palette | 649 kr på sephora.se (nyhet!)

bold lipsLooker som inspirerar mig!
Fr.vänster: Megan Fox, Selena Gomez & Badgley Mischka

#5. Läppar – Bold lipliner, wetlook och gloss

Vår besatthet av 90-talet lever vidare! Sammetsmatta läppar, lackiga läppglans, wet look-balm och plumpande läpprodukter är superhett. Den trendiga röda läppen kommer också vara ett säkert kort (som alltid varje höst). 😉 Men den främsta trenden, eller produkten är väl ändå läppennan! Läppennan är numera ett måste i sminkväskan, och den ser både till att ge mer hållbarhet men framför allt så ger den intrycket av en välfylld form på läpparna med hjälp av Overlining- tekniken.

Overlined lips, är numera ett sminkbegrepp som hör till vår vardag. Att överlinjera sina läppar för att få mer plut och form kan dock vara svårt och det är en hårfin gräns mellan naturligt fylliga läppar och en överdriven maskeradsminkning. Vad som skiljer resultatet åt är tekniken! Dina läppar kommer alltid att se mer naturliga ut om du överlinerar läpparna genom att följa deras faktiska form. Det handlar alltså om att förfina formen snarare än att skapa en ny form.

Produkter som hjälper dig få till looken:

1. Sweed, Lip Liner Barely There | 225 kr på lyko.se (nyhet!)
2. Makeup by Mario, MoistureGlow™ – Plumping Lip Serum Petal glow |  319 kr på sephora.se (nyhet!)
3. Charlotte Tilbury, Lip cheat Iconic nude | 420 kr på .se (nyhet!) Älskar denna men verkar tyvärr inte finnas online på nk, kanske i butik? Annars hittar du den online på sephora.com.
4. Fenty Beauty,  Gloss Bomb Universal Lip Luminizer Hot Chocolit | 269 kr på sephora.se 
5. Mac Cosmetics, Lip pencil Spice (klassiker) | 220 kr på lyko.se

 

Hoppas du finner inlägget inspirerande inför den nya säsongen! Kommentera gärna vilken trend du tycker bäst om 🙂
/Lina
Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar