INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO, SKINCITY, KICKS & SEPHORA

En ny säsong är här och trots en lång tid av mörker ser vi hoppfullt fram emot ett ljust år som ska inspirera oss. Så vilka blir årets hetaste sminktrender 2023? Och vilka makeupprodukter driver skönhetsbranschen framåt? Här är dom viktigaste skönhetstrenderna SS23 som jag som Makeup Artist inspireras av!

Bild lånad från Shane Anthony Sinclair/BFC / Contributor/ Getty

Oavsett om du föredrar en naturlig makeuplook, en stark läppfärg eller ett par glammiga ögon, så kommer 2023s sminktrender garanterat innehålla något som du kommer vilja testa. Några ledord för 2023 blir 90-tal, eklektiska looker (att man blandar stilar från olika epoker), metalliskt, shine och gloss. Sminkformuleringar blir lättare men mer effektiva. Skimmer- och shineprodukter kommer bli ännu brightare och klassiker som svart eyeliner och mascara blir fortsatt viktiga. Det här är året där vi väljer att uttrycka oss, därför blir 2023 nutidens renässans!

Clean skin med fokus på dew är en av vårens mest hypade trender! Här har jag endast använt Ginger Dewy glowy primer

Så vilka blir vårens och sommarens största sminktrender 2023? Baserat på nya lanseringar, sociala medier & bilder från Fashion Week kommer här 6 skönhetstrender som jag tror på SS23! Låt dig inspireras /Lina


MAKEUP TRENDER SS 2023

 

sminktrender våren 2023Looker som inspirerar mig!
Fr.vänster: Victoria Beckham, Altuzarra & Balmain

#1. Bas – Clean skin, Cloud skin och minimalistiskt 

Våren 2023 dominerar fortfarande den hälsosamma, minimalistiska makeuplooken där huden står i huvudfokus! Clean skin är något vi eftersträvar och som konsument har vi blivit otroligt medvetna om vilka ingredienser vi vill använda på vår hud, både när det kommer till hudvård och makeup. Detta har banat vägen för en explosion av hudvårdande makeup, mer transparens, multi-funktionellt och produktformuleringar som bara blir bättre och bättre.

Makeupens finish spelar därför en extra stor roll i vårens sminktrender 2023. Till skillnad mot tidigare års Glass skin trend, där glow och dew var placerat i hela ansiktet vill vi nu ha en mer sofistikerad och sammetsliknande finish med shine och glöd placerad på mer strategiska platser – säg hej till Cloud skin trenden! Nyckeln till att lyckas med den handlar om att välja produkter med lätta formuleringar som ger en omedelbar effekt och som lämnar huden med en naturlig glöd och lätt finish. Tänk semi-matte men med en glow-from-inside känsla!

Produkttips:

1. Mac, Hyper real serumizer | 760 kr på Macnordics.com (Nyhet!)
2. Stila, All about the blur | $36 på Stila.com (Nyhet!)
3. Bareminerals, Complexion rescue natural matte tinted moisturizer | $37 (Nyhet!)
4. Maybelline, Instant Perfector 4-in-1 Glow | 179 kr på Lyko.se
5. Makethemake, Ginger Dewy glowy primer  | 279 kr på Skincity
6. Charlotte Tillbury, Glow glide face architect highlighter | ca 630 kr på Revolve.com

Läs också: Så fixar du No Makeup Makeupen

Looker som inspirerar mig!
Fr.vänster: Hailey Bieber, Fendi & Aliette

#2. Bas – Super blush 

2023 är rougen tillbaka på riktigt och produktmässigt kommer vi kunna välja och vraka mellan ett oändliga antal av rouge i både puder-, kräm- och flytande format! Men med tanke på den stora trenden av multifunktionella sminkprodukter, blir krämrougen på stick en vinnare! Den är lätt applicerad, smälter in naturligt på huden och gör din No-makeup makeup look komplett. Rougen används också något kraftigare (där av superblush)  i år och bärs på flera olika sätt, influerat av olika stilar och tekniker. Tänk upp mot tinningen a’ la 80-tal! En annan rougelook som kommit till att bli viral på Tiktok är den så kallade “the cold girl makeup trend”.

Så vad är “the cold girl makeup trend” för något?

“The cold girl makeup trend” är egentligen precis vad den låter som – det ska se ut som att du varit ute i kylan.  Sminka dig lite lätt rosig om kinderna, ögonen och näsryggen och tillsätt sedan en hint av shimmer i ansiktet, sen har du färdigt looken!

trendiga rouge 2023

Produkttips

1. RMS, ReDimension Hydra Powder Blush French Rose |  450 kr på Lyko.se
2. Lumene, Natural Glow Skin Tone Perfector | 139 kr på Lyko.se
3. By Terry, Brightening CC Blush | 389 kr på Skincity (Begränsad upplaga)
4. Ilia Beauty, Multi-stick, Whisper | 429 kr på Skincity
5. Pür Cosmetics, Barbie Malibu Blush – Signature 6-piece Blush Palette | 495 kr på Lyko.se
2. Tarte, sculpt tape™ contour | ca 410 kr på Tarte.com

 

Looker som inspirerar mig!
Fr.Vänster: Tory Burch, Vivetta, Dries Van Noten & 16arlington

#3. Ögon – Metalliskt och skimmer

En tydlig trend som genomsyrade i stort sätt alla visningar på ett eller annat sätt i år så var det den tydliga comebacken av metalliskt och shimmer i makeupen kring ögonen. Efter flera år av minimalistiska makeuper så är detta en trend som kommer lyfta och troligtvis är den här för att stanna lite längre än dom andra trenderna. Välj och vraka bland glitterprodukter, strazz/studs, frostiga pasteller, massor av silver och skimriga produkter i nyanser som bronze, rosé, guld och gråmetalliskt.
Produkttips

1. Lh Cosmetics, Shimmer Saga | 429 kr på Lyko.se
2. Sweed, Satin Eyeliner Euphoria Silver |  225 kr på Lyko.se
3. Nyx proffesional makeup, Ultimate Glow Shots 09 Mango moments | 129 kr på Lyko.se
4. Pixi, EyeLift Max Amethyst | 179 kr på Lyko.se
5. Stila, Liquid Eye Shadow Grace | 274 kr på Lyko.se

Looker som inspirerar mig!
Fr.Vänster: Marras, Tom Ford x2 &  Alessandra Rich

#4. Ögon – Grunge Glam

90-talet fortsätter att influera oss i både kläder och makeup och hela grunge eran är trendigare än någonsin! På nätet har sökningar på Avril Lavigne makeup ökat med ca 39% och Jenna Ortega’s karaktär Wednesday från serien med samma namn fick goth-glam looken att bli ett faktum. Det bästa med den här trenden är att ingenting behöver vara perfekt. Här ska det egentligen kännas ofärdigt, kladdigt och ju mer kajal desto bättre men vårens sotade grunge trend 2023 är däremot en aning mer glammig än tidigare. Kombinera sotningen med bronze, metallic och varför inte toppa looken med en eyeliner (som kommer få ett jätteuppsving).

Produkttips

1. Tarte, Maneater™ After Dark Eyeshadow Palette | 599 kr på Sephora.se (Nyhet!)
2. Sweed, Satin Eyeliner Margaux Bordeaux | 225 kr på Lyko.se
3. Mac Cosmetics, Pro Longwear Paint Pot Black Mirr | 265 kr på Lyko.se
4. Makeup for ever, Defining & Lash Lifting And Volumizing Mascara | 329 kr på Sephora.se

Looker som inspirerar mig!
Fr.Vänster: Carolina Herrera, Philipp Plein, Vivetta & Monse


#5. Ögonbryn – Fluffiga bryn med väldefinierad form 

Som ögonbrynsstylist tycker jag alltid att det är extra kul att grotta ner mig i ögonbrynstrender och i år ser vi faktiskt en hel del förändring i nyans och form tillskillnad mot tidigare år. Innan har det varit fullt fokus på stora, välfyllda, fluffiga bryn men nu kan man ana en mer definierad form än tidigare. Stilarna på formen varierar från olika epoker men har tydliga influencer från både 50-, 80- och 90-talet. Vi kommer se något mer kantade bryn med tydliga vinklar, mer rakkammade bryn och självklart fortsätter dom fluffiga uppåtborstade brynen att trenda.

Blekta ögonbryn hänger också kvar men generellt kommer det bli trendigt att bära en ljusare nyans på ögonbrynen än vad du har naturlig. Förvänta dig fler varianter på “starkare” bryngeléer, ögonbrynsskuggor och brynserum i skönhetshyllorna.

Produkttips

1. Anastasia beverly Hills, Brow genius | 665 kr på Lyko.se
2. Benefit cosmetcis, Fluff up brow wax  | 359 kr på Sephora.se
3. Maybelline, Tattoo brow styling gel |  (Nyhet! Lanseras inom kort)
4. Depend, Perfect Eye Brow Illusion Wax | 169 kr på Lyko.se


Vill du lära dig hur du tar hand om dina ögonbryn hemifrån? Gå min populära ögonbrynskurs online!

trendiga läppar 2023Looker som inspirerar mig!
Fr.vänster: Findikoglu, DSquared2, Vivetta & Molly Goddard

#6. Läppar – Glossigt, sammetsmatt och kontur á la 90-tal

Förra årets high-shine effekt på läpparna blir trendigt även i år. Förvänta dig massor av lackiga läppglans i vinyl, balm, oljor och läppstift som alla har extra glans och återfuktande egenskaper. Plumpande läpprodukter är också något man såg öka redan förra året men i år kan du hitta ännu fler läpprodukter med volymfokus i hyllorna. Den hippa 90-tals läppen med mörkare kontur hänger sig kvar vilket också gör den sammetsmatta finishen poppis. Det blir däremot mer fokus på läppennan än någonsin! Här vill vi använda en djupare nyans än läppfärgen, som utöver att definiera konturen även hjälper oss att skulptera fram läppen. I färgväg pratar vi bold och bright a’ la isglass-toner tillsammans med trendiga djupa bärtoner som burgundy, plum, black current och mycket brunt på läpparna! Den trendiga röda läppen kommer också vara ett säkert kort (som alltid) men är det någon nyans som jag själv tror kommer slå stort så är det en “bright orange” / vibrerande apelsinfärg. Det kommer bli min nästa investering!

Produkttips

1. Nyx professional makeup, FAT OIL lip drip | 119 kr  (Nyhet lanseras inom kort)
2. Dior, Addict Shine LipstickRefillable, Coral Bayadere | 460 kr på Ahléns.se
3. L’Oréal Paris, Glow Paradise Balm-in-Lipstick 107 Brown Enchante | 149 kr på Lyko.se
4. Hourglass, Unlocked™ Satin Crème, Sahara | 509 kr på Sephora.se (Nyhet!)

Hoppas du finner inlägget inspirerande inför den nya säsongen! Kommentera gärna vilken trend du tycker bäst om 🙂
/Lina
Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

  1. Makethemake primern är en stor favorit! En av få saker jag alltid vill ha hemma.

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Håller helt med!! Älskar den och tycker resultatet blir så fint med den under☺️ Kul att du också hittat den!

Skriv en kommentar