Tagg

mekanisk peeling

Browsing
ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE
ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Gråglåmig och trött i ansiktet? Det är dags att plocka fram en ansiktsskrubb och peela bort döda hudceller så att du får tillbaka mjukhet och lyster inför våren. Idag tipsar jag om 3 djuprengörande ansiktspeelings som innehåller c-vitamin i olika former, en toppen ingrediens för dig som vill ha klarhet och glow i ansiktet.

Vad gör en peeling för skillnad på din hudtyp?

Du kanske inte tror att en peeling kan göra skillnad på din hud. Tro mig. Det. Gör. Skillnad.

Torr hy  – hjälper dig att få bort torr och fnasig hud så att din fuktkräm återfuktar.
Fet hy – luckrar upp och rensar tilltäppta porer så att du får mindre pormaskar.
Mogen hy – tar bort gråglåmighet och ökar lystern.
Känslig hy – stärker din hud, om du väljer rätt sort (här kan du ev behöva använda en enzympeeling istället)

Med eller utan korn i din peeling?

Skillnaden mellan en mekanisk peeling och en kemisk peeling kan vara bra att ha koll på innan du införskaffar dig en ansiktspeeling:

– En mekanisk peeling innehåller korn som du masserar runt i ansiktet. Det är dom jag tipsar om i detta inlägg. Olika storlekar på kornen slipar olika hårt.
– En kemisk peeling (syra- eller enzympeeling) har inga korn och verkar mer som en ansiktsmask då en kemisk reaktion sker på huden och på så sätt tar bort de döda hudcellerna. Kanske låter läskigt men nej det finns verkligen en bra kemiskpeeling för alla!

Samtliga peelings nedan är mekaniska så vill du testa en kornfri peeling istället så kan du läsa om mina enzympeeling favoriter här!

3 Ansiktspeeling med C-vitamin som jag älskar!

Glöm inte! Eftersom skrubberna innehåller syror så kom ihåg att vara noggrann med solskydd på dagtid efter att du använt dom. 

Potent-C Power Scrub | Peter Thomas Roth 

Potent-C Power Scrub | Peter Thomas Roth 

Vill man ha en ansiktsskrubb som skänker ansiktet glow och klarhet så måste jag först och främst nämna Potent-C Power Scrub från Peter Thomas Roth! Den levererar inte bara resultat utan har ett väldigt vackert innehåll som doftar lika behagligt. I peelingen finns bland annat C-vitamin (THD Askrobat) och ferulinsyra som ger lyster till huden och minskar större porer.

Hur upplevs kornen?
I den här ansiktsskrubben finns korn av olika storlekar, vilket ger en bra variation på riv! Du har dom svarta små jojobakornen, större korn av kakaosmör och själva peelingens bas har en slags gul textur som upplevs väldigt len på huden.

Doft?
Har en lite lättare doft av citrus och upplevs nästan lite mer tropisk.

Pris | Potent-C Power Scrub hittar du på Lyko för 475 kr

Transform Lemonade Smoothing Scrub | Ole Henriksen

Transform Lemonade Smoothing Scrub | Ole Henriksen

Om du följer bloggen så vet du att jag redan tipsade om den här citrusdoftande ansiktsskrubben när den lanserades förra året. Den är verkligen något alldeles extra och jag kan lova att den inte kommer göra dig besviken. Det känns verkligen som du peelar huden med en nypressad lemonad! På riktigt, det är en sådan uppfiskande vitaminboost som skänker en sådan upplevelse att det, även nu i skrivande stund, vattnas i munnen när jag ska beskriva den. Peelingen innehåller AHA-syra, citronskal, exfolierande socker, basilika och kamomill!

Hur upplevs kornen?
Den här peelingen innehåller lite mindre korn, har en ganska fast konsistens och upplevs något rivigare än dom andra två skrubberna.

Doft?
Doftar lemon curd eller lemonad och har den där lite spetsigare och sötare citrusdoften.

Pris | Transform Lemonade Smoothing Scrub hittar du på Lyko för 425 kr

 The Ex | Mantle
The Ex | Mantle

Sist men inte minst så har vi en nykomling i mitt badrumsskåp. Det är dessutom en av mina allra första Cannabeauty – produkter, ni vet skönhetsprodukter som är baserade på olja eller extrakt från växten cannabis sativa eller cannabinoider. The Ex är en kraftfull trippelverkande exfoliering som har en formula packad med AHA+PHA-syror, fruktenzymer och mikrokorn som exfolierar både kemiskt och mekaniskt för att ge huden ny lyster och jämnare struktur. Dessutom innehåller den som sagt lugnande CBD.

Hur upplevs kornen?
Den här peelingen innehåller lite mindre korn och upplevs rivig samtidigt som den är ganska så mjuk. Peelingen har en ganska så lös konsistens.

Doft?
Den här peelingen har en lite mildare citrusdoft och är inte lika söt som den ovan från PTR. Dock är den forfarande läskande … Som en drink!

Pris | The Ex hittar du på Lyko för 600 kr

 

Till sist vill jag tipsa om att jag alltid använder en specifik handduk till ansiktet när jag rengör, peelar eller gör masker. Tipsat om den hundra gånger. Den fångar upp smuts, korn och andra rester snabbt och gör hela upplevelsen så mycket bättre!

Kram Lina

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO, APOTEKET
INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO, APOTEKET

Att peela huden kan vara en bra idé nu när vi går in i en ny årstid då värmen byts ut av kyla. Om man har en känslig hy är det då verkligen bra att peela huden? Ja! Idag rekommenderar jag mina enzympeeling favoriter!

Varför ska man peela ansiktet?

Kort och gott så är det bra att peela huden från döda hudcellar så att nya celler kan produceras. Detta gör huden automatiskt då död hud förlorar sin fukt efter ett tag och trillar av. Därför kan man ibland uppleva huden en aningen yttorr, glåmig eller mindre spänstig. En peeling hjälper huden på traven att snabbare få upp fräscha celler till ytan så att fuktnivån i huden ökar och förbereder huden på att bättre ta upp näringen i krämer som du använder.

Resultatet av en peeling på olika hudtyper:

Torr hy  – hjälper dig att få bort torr och fnasig hud så att din fuktkräm verkligen återfuktar.
Fet hy – luckrar upp och rensar tilltäppta porer så att du får mindre pormaskar.
Mogen hy – tar bort den gråglåmighet och ökar lystern.
Känslig hy – stärker din hud, om du väljer rätt sort (tex enzympeeling)

Hur ofta ska jag peela huden?

Den här biten är viktig för man ska absolut inte överexfoliera sin hud! Här gäller det att följa produktens instruktioner och ha sin hudtyp i åtanke. Generellt brukar man säga 1-2 gånger i veckan men för mig kan det vara för tok för mycket! Använder man syror ska man även vara extremt noga med solskydd!

Vad är skillnaden mellan en mekanisk peeling och en kemisk peeling?

En mekanisk peeling innehåller korn som du masserar runt i ansiktet. Olika storlekar på kornen slipar olika hårt. En kemisk peeling (syra- eller enzympeeling) har inga korn och verkar mer som en ansiktsmask då en kemisk reaktion sker på huden och på så sätt tar bort de döda hudcellerna. Kanske låter läskigt men nej det finns verkligen en bra kemiskpeeling för alla!

Vilken syra passar vem?

AHA-syror (Alpha hydroxy acids) – Den största och vanligaste gruppen peelingsyror utvinns från frukt, socker, mjölk eller nötter. Dessa hjälper främst huden att binda fukt och har bra anti age-egenskaper. Vattenlösligt!

Ex på Aha:
Glykolsyra (glycolic acid)
– går längst ner i huden, grym mot solskador och rynkor. Kan ibland vara lite stark för känslig hud.
Mjölksyra (lactic acid) – väldigt snäll för alla
Mandelsyra (mandelic acid) – effektiv på aknebenägen hud.

BHA-syra (Beta hydroxy acid) – Ett annat namn för Salicylsyra. Den är exfolierande men också antiinflammatorisk. Fettlöslig och toppen för alla med fet hy, akne eller pormaskar. Mindre irriterande än AHA syror så funkar även på rosacea-hud.

PHA-syra (Poly hydroxy acid) – Fungerar som aha, men har större molekylstorlek och därför är ett bra val för känslig hud.

Ex på Pha:
Laktobionsyra (lacto-bionic acid)
 används flitigt av hudvårdsmärket Exuviance som jag använder mycket.

 


För att ta bort masker och peelingar använder jag just nu Amelie Soie’s Beauty Towels. Fukta med ljummet vatten.

Vad är en enzympeeling?

Idag har jag valt att fokusera på min favorit, enzympeeling, som är en mild variant av peeling. När man är känslig eller har tunn hud är det absolut det bästa alternativet! Oftast är den utan korn och innehåller enzymer från frukt. Den verkar dessutom bra på akneärr, pigmentförändringar och ytliga blodkärl.

Jag har testat fram 3 enzympeeling favoriter i 3 olika prisklasser!
(Testats under ett år)

Enzympeeling | Apoliva

En mild exfolierande krämpeeling med granatäppleextrakt och naturlig salicylsyra, som avlägsnar döda hudceller effektivt och skonsamt. Vårdande ämnen stärker och lugnar huden samt skyddar huden mot yttre faktorer. Oparfymerad.

Min recension:
Så enkel, så prisvärd, så effektiv! En utav de bästa produkterna jag äger och den åker snabbt fram varje gång jag har fnasig hy under en förkylning tex. Är det första gången du testar den här typ av produkt rekommenderar jag den här från botten av mitt hjärta!

Pris |
 99 kr / 75 ml  >>Du hittar den här<<

Treatment Enzyme Peel | Emma S.

“En effektiv enzympeeling med AHA- och BHA-syror med salicylsyra som på bara en minut tar bort döda hudceller, löser upp pormaskar och ger din hy ny lyster och förbättrad fuktbalans. Fräsch doft”

Min recension:
Samma här, väldigt effektiv! Har lite fler ingredienser än Apolivas ovan och doftar gott. Pirrar lite på huden och man kan bli lite smått röd efteråt vilket är naturligt vid användande av den här typen av produkt. Har fått så mycket fina recensioner på nätet och är väldigt omtyckt bland flitiga enzympeeling-användare!

Pris |
299 kr / 75 ml  >>Du hittar den här<<

Papaya Enzyme Peel | Elemis

“Exfolierar och rengör en trött hud som saknar lyster. Innehåller papayaenzymer, ananasextrakt och har en unik aktiv bas med blåstång, porphyridium, E-vitamin och B3 som återfuktar.”

Min recension:
För den rutinerade så kan jag rekommendera Elemis produkter! Peelingen är otroligt lyxig, effektiv och doftar solklart bäst av alla tre med sin papaya doft! Jag själv upplever att den är något starkare men det kan jag bara fått för mig då den är hyfsat lik produkterna ovan. Huden känns super ren och skön efteråt!

Pris |495 kr / 50 ml>>Du hittar den här<<

Sedan Sephoras Event hos Vass Pr (läs här) i Januari, har jag nu hunnit klämma och känna på det mesta utav pressprodukterna vi fick med oss hem. Det finns ett par produkter som överraskade ganska så rejält måste jag säga och en utav dom var Benefits senaste rengöring, Smooth it off !

Smooth it off benefit
Vad ska den göra?

“Få lenare, renare och klarare hy med denna “2 i 1-produkt”: rengöring och exfoliering på samma gång! Den skonsamma rengöringskrämen rensar porerna, och tar bort smink och döda hudceller. Dessutom är den lätt att skölja bort och lämnar inga spår. Tuff mot smuts men skonsam mot huden!” 

2 i 1 Smooth it off benefit
Benefits?

  • Skonsam ansiktsrengöring och exfoliering
  • Krämig formula som inte torkar ut huden
  • Innehåller jojobakorn
  • Rengör huden från smink och döda hudceller, samt rensar porerna

mekanisk peeling benefit

Första intrycket:

Då jag själv är ganska så känslig i min hud brukar jag föredra enzympeeling (utan korn) men den här rengöringen, som innehåller en mekaniskpeeling (korn som ska masseras runt), funkade väldigt bra på mig! Man får såklart vara lite försiktig så man inte “gnor” för mycket men då formulan är så krämig och len blir det en lätt match. Doften är väääldigt behaglig, så här skulle jag typ vilja gå runt och lukta i min naturliga doft, haha. Huden lämnas ren och känns väldigt mjuk och smidig efteråt, precis så som man vill att det ska kännas. Det här var min första hudvårdsprodukt från Benefit som jag egentligen testat under en lite längre tid och den imponerade som sagt. Dock är det ju endast en rengöring för ansiktet så man behöver använda något annat till ögonen. En rengöring jag kommer behålla och plocka fram lite då och då!

Tips! För att lättare få bort alla korn vid avtvättning brukar jag alltid använda en sån här [klick]!

Pris?
Smooth it off kostar 250 kr och finns just nu i Sephoras butiker! Länkar till den så fort den kommer ut på nätet!


*Produkten har jag fått som ett pressprov. Detta påverkar däremot inte mina värderingar eller åsikter om produkten. Dessa kommer alltid förbli personliga och kan inte bli köpta! Detta inlägg innehåller annonslänkar. Läs mer i min policy.