ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Gråglåmig och trött i ansiktet? Det är dags att plocka fram en ansiktsskrubb och peela bort döda hudceller så att du får tillbaka mjukhet och lyster inför våren. Idag tipsar jag om 3 djuprengörande ansiktspeelings som innehåller c-vitamin i olika former, en toppen ingrediens för dig som vill ha klarhet och glow i ansiktet.

Vad gör en peeling för skillnad på din hudtyp?

Du kanske inte tror att en peeling kan göra skillnad på din hud. Tro mig. Det. Gör. Skillnad.

Torr hy  – hjälper dig att få bort torr och fnasig hud så att din fuktkräm återfuktar.
Fet hy – luckrar upp och rensar tilltäppta porer så att du får mindre pormaskar.
Mogen hy – tar bort gråglåmighet och ökar lystern.
Känslig hy – stärker din hud, om du väljer rätt sort (här kan du ev behöva använda en enzympeeling istället)

Med eller utan korn i din peeling?

Skillnaden mellan en mekanisk peeling och en kemisk peeling kan vara bra att ha koll på innan du införskaffar dig en ansiktspeeling:

– En mekanisk peeling innehåller korn som du masserar runt i ansiktet. Det är dom jag tipsar om i detta inlägg. Olika storlekar på kornen slipar olika hårt.
– En kemisk peeling (syra- eller enzympeeling) har inga korn och verkar mer som en ansiktsmask då en kemisk reaktion sker på huden och på så sätt tar bort de döda hudcellerna. Kanske låter läskigt men nej det finns verkligen en bra kemiskpeeling för alla!

Samtliga peelings nedan är mekaniska så vill du testa en kornfri peeling istället så kan du läsa om mina enzympeeling favoriter här!

3 Ansiktspeeling med C-vitamin som jag älskar!

Glöm inte! Eftersom skrubberna innehåller syror så kom ihåg att vara noggrann med solskydd på dagtid efter att du använt dom. 

Potent-C Power Scrub | Peter Thomas Roth 

Potent-C Power Scrub | Peter Thomas Roth 

Vill man ha en ansiktsskrubb som skänker ansiktet glow och klarhet så måste jag först och främst nämna Potent-C Power Scrub från Peter Thomas Roth! Den levererar inte bara resultat utan har ett väldigt vackert innehåll som doftar lika behagligt. I peelingen finns bland annat C-vitamin (THD Askrobat) och ferulinsyra som ger lyster till huden och minskar större porer.

Hur upplevs kornen?
I den här ansiktsskrubben finns korn av olika storlekar, vilket ger en bra variation på riv! Du har dom svarta små jojobakornen, större korn av kakaosmör och själva peelingens bas har en slags gul textur som upplevs väldigt len på huden.

Doft?
Har en lite lättare doft av citrus och upplevs nästan lite mer tropisk.

Pris | Potent-C Power Scrub hittar du på Lyko för 475 kr

Transform Lemonade Smoothing Scrub | Ole Henriksen

Transform Lemonade Smoothing Scrub | Ole Henriksen

Om du följer bloggen så vet du att jag redan tipsade om den här citrusdoftande ansiktsskrubben när den lanserades förra året. Den är verkligen något alldeles extra och jag kan lova att den inte kommer göra dig besviken. Det känns verkligen som du peelar huden med en nypressad lemonad! På riktigt, det är en sådan uppfiskande vitaminboost som skänker en sådan upplevelse att det, även nu i skrivande stund, vattnas i munnen när jag ska beskriva den. Peelingen innehåller AHA-syra, citronskal, exfolierande socker, basilika och kamomill!

Hur upplevs kornen?
Den här peelingen innehåller lite mindre korn, har en ganska fast konsistens och upplevs något rivigare än dom andra två skrubberna.

Doft?
Doftar lemon curd eller lemonad och har den där lite spetsigare och sötare citrusdoften.

Pris | Transform Lemonade Smoothing Scrub hittar du på Lyko för 425 kr

 The Ex | Mantle
The Ex | Mantle

Sist men inte minst så har vi en nykomling i mitt badrumsskåp. Det är dessutom en av mina allra första Cannabeauty – produkter, ni vet skönhetsprodukter som är baserade på olja eller extrakt från växten cannabis sativa eller cannabinoider. The Ex är en kraftfull trippelverkande exfoliering som har en formula packad med AHA+PHA-syror, fruktenzymer och mikrokorn som exfolierar både kemiskt och mekaniskt för att ge huden ny lyster och jämnare struktur. Dessutom innehåller den som sagt lugnande CBD.

Hur upplevs kornen?
Den här peelingen innehåller lite mindre korn och upplevs rivig samtidigt som den är ganska så mjuk. Peelingen har en ganska så lös konsistens.

Doft?
Den här peelingen har en lite mildare citrusdoft och är inte lika söt som den ovan från PTR. Dock är den forfarande läskande … Som en drink!

Pris | The Ex hittar du på Lyko för 600 kr

 

Till sist vill jag tipsa om att jag alltid använder en specifik handduk till ansiktet när jag rengör, peelar eller gör masker. Tipsat om den hundra gånger. Den fångar upp smuts, korn och andra rester snabbt och gör hela upplevelsen så mycket bättre!

Kram Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar