ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO & LYKO CONCEPT HAIR OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Balayage är en teknik där man jobbar med frihandsslingor, vilket gör det lättare att kombinerar mörka och ljusa nyanser utan att det blir skarpa kanter. Idag görs dock balayage allt oftare med folie, så kallat Foilayage. Så här ska du tänka om du vill ha balayage i ett kort hår!

Balayage är ett finare ord för frihandsteknik där frisören målar på slingorna i håret.  Funkar utmärkt i kort som långt hår.

Looken med den naturliga utväxten och solkyssta färgskiftningar har varit en supertrend sedan många år och fortsätter att hålla i sig. Dock tycker jag det är så svårt att hitta bra inspirationsbilder på en balayage i kort hår! Jag googlar: ‘Kort hår, blond, balayage, utväxt’ men jag tycker alltid att jag får upp looker med alldeles för lång längd och som definitivt har en för lång utväxt. Då är det tur att jag har mina frisörkollegor på Lyko Concept Hair att bolla med – dom fattar direkt!

Läs också: K18 Hair | Läker skadat hår på 4 minuter

skillanden mellan balayage och foilayage

Kort blont hår med balayage – går det?

Ja, det går men om man är ute efter en kort blond frisyr med balayage så finns det dock lite saker som man ska tänka på. Victoria, som färgar mig förklarar:

“- I en kortfrisyr har du mindre spelyta att jobba på och då är det tex viktigt att tänka på att utväxten inte ska vara lika långt ner som vid en balayage på långt hår. På ett långt hår är det lättare att skapa snygga kontraster med hjälp av längden men på ett kort hår kommer man inte undan lika lätt. Man vill ju inte heller att det ska se ut som en riktig utväxt, så här är det ännu viktigare med slingornas placering kontra på ett långt hår.”

För mig har det varit lite extra viktigt att slingorna ska poppa också! Jag gillar när det nästan blir lite vitt på vissa slingor. I dagens look har vi därför jobbat med massor av olika slingtekniker. Vissa slingor hela vägen ner till botten, vissa slingor tuperas och vissa slingor är super tunna, så kallade babylights.

Babylights är en slingteknik där man gör slingorna extra tunna och fina. Den här tekniken tar längre tid än vanliga slingor då man gör så många fler.

Fördelarna med en Balayage?
Förutom att looken ger ett otroligt mjukt och naturligt intryck så blir utväxten så mycket mindre markant. Därför är balayage en perfekt look om man inte vill gå tillbaka till frisören allt för ofta. Ca 4-5 månader är rimligt innan ett återbesök. Jag är oftast på salongen med 2 månaders mellanrum men det är främst för att jag jobbar på Lyko Concept Hair och för att mitt hår växer så fort.

Läs också: Mina 8 bästa texturspray för volym i håret

Här har ni resultatet av en balayage / foilayage i kort blont hår! Jag älskar det. Nedan får ni tips på ett par produkter som jag sedan använder för att skapa bra volym till frisyren som är klippt av Catrin.
bra volymprodukter för håret 2023Tips på bra produkter som ger volym till min frisyr:

1. Clean up Haircare Volume Cream | 250 kr / 150 ml (länk till lyko)
Gillar man att jobba upp hårets volym med en produkt i kräm form så vill jag tipsa om nya märket Clean up. Supernöjd med produkten och ett stort plus att den är doftfri!

2. RevitaLash, Volume Enhancing Foam | 1359 kr / 55 ml (länk till lyko)
Detta är näring för håret som är grymt för dig med tunt hår. Jag har använt den mycket efter att jag tappat håret efter graviditeten. Använda en gång om dagen på fuktigt eller torrt hår. Pumpa ut lite skum i din hand och fördela skummet i hårbotten. Massera in. Skölj inte ur!

3. Olaplex, No.4D Clean Volume Detox Dry Shampoo | 359 kr / 250 ml (länk till lyko)
volymgivande torrschampo med skonsamma ingredienser som ger en hälsosam hårbotten. Absorberar oljor, tar omedelbart bort oönskade dofter och skapar känslan

4. Oribe, Magnificent Volume Grandiose | 485 kr / 175 ml (länk till lyko)
En mousse som ger ett otroligt, läs extremt, lyft från rötterna. Något för dig som känner att det sällan håller. Massera in i fuktigt hår och föna. Jäklar vilken volym!

5. Oribe, Dry Texturizing Spray | 550 kr /300 ml (länk till lyko)
Tänker aldrig sluta tipsa om denna lyxiga texturspray som fullkomligt ruinerar mig. Den är värd varenda krona för inget jag någonsin testat är som denna. Varken i textur, doft eller hållbarhet. Bästa som hänt hårvärlden!

Hoppas att du fick lite ny inspiration till håret! Kram Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar