Månadens favoriter 2023 är här! Här listar jag, som ni vet, mina bästa skönhetsprodukter från varje månad som jag använt mer än vanligt! Januari har varit en spännande period med många nyheter så ni kan förbereda er på en väldigt bra säsong framöver!

månadens favoriter januari 20231. Light Luminous Foundation (lyko) | 2. Complexion rescue brightening concealer (lyko) | 3. Superstar vinyl ink (lyko)

Vad innebär Månadens Favoriter? Som Makeupartist och skönhetsbloggare testar jag dagligen nya skönhetsprodukter. Produkter som jag älskar från första stund eller som jag kommer på mig själv med att använda lite extra mycket blir sedan favoriter som jag varje månad delar med mig av till er! De sammanfattas i ett Månadens Favoriter-inlägg här på bloggen och sen ger jag en muntlig genomgång och visar hur de används på min Insta Story. Missar du något inlägg har du dem alltid sparade i mina highlights på Instagram.


Produkter använda i looken:

Bas:
Soothing Rich Water-in-oil Face Cream 
(länk lyko)
Light Luminous Foundation (länk lyko) *Nyhet, lanseras v8*

Complexion rescue brightening concealer (länk lyko)
Deluxe glass powder (länk lyko) *Nyhet*
Endless Summer Bronzer Faux Tan
(länk lyko)
BOP Shellie Korallrosa Blush
 (länk Sephora)

Ögon:
Pro longwear Paint pot Groundwork
(Lyko)
Satin Coal Eyeliner Dusty Brown
 (Lyko)
Long-Wear Eyeshadow Stylo Bronze Brown
(Lyko)
Cloud mascara (Lyko)

Bryn:
Brow fixer
Kybrow 003 Cool brown (Kicks)

Läppar:
Superstay Vinyl Ink Keen
(Lyko) *Nyhet*

Nagellack:
449 verona Mavala
(Lyko) *Nyhet*

1# Light Luminous Foundation | Artdeco

Under Daisy beauty expo fick jag lägga vantarna på en av Artdecos vårnyheter, Light Luminous Foundation. Wow, vilken fin foundation! Artdeco är relativt nytt för mig och min sminkväska. Jag äger deras solpuder, den populära ögonprimern och någon mascara men that’s it. Den här basen var däremot något alldeles extra för den smälter ner på huden, lämnar ett riktigt fint och naturligt resultat samtidigt som den jämnar ut huden ordentligt! Jag älskar också att den kommer på tub. Det enda jag inte gillar med den är att den inte innehåller spf och kommer i väldigt få nyanser.  Men hittar du en nyans som du tycker passar, testa den!!!

Till vem rekommenderas den?
Torr, Känslig, Normal och Kombinerad. Ej lämplig för fet hud tyvärr.

Beskriv formulan?
Sammetslen, tunn textur som vackert smälter ner på huden. Lätt att få ut jämnt och ger en lätt strålande finish. Innehåller 90% ingredienser av naturligt ursprung och är vegansk. Lumesens skyddar mot blått ljus (skärmljus). Fri från: mineralolja, parabener, silikoner.


Vilken täckning har den?

Lätt till medelhög täckning

Vilken nyans ska du ha?
Ovan hittar du nyanserna swatchade så att du enklare kan hitta din färg. Nyanserna är ganska så snälla men jag hade som sagt önskat fler nyanser. Jag använder nyans 14.

Pris | Light Luminous Foundation kostar 249 kr och lanseras vecka 8 på bla Lyko.se. Hojtar till på instagram så fort den släpps!


2# Complexion rescue brightening concealer | bareminerals

Som makeupartist har jag höga krav på en concealer. Den ska vara tunn, vara täckande och så ska den sitta en hel dag. När Bareminerals släppte Original liquid mineral concealer 2021 (länk blogg) var jag helt lyrisk för den gjorde allt det. Sen dess har jag använt den flitigt på både kunder som på mig själv. Nu har dom släppt en uppföljare som är något tunnare och som kompletterar deras bästsäljande foundation Complexion Rescue tinted moisturizer (länk lyko), en annan storfavorit hos mig som jag använder.) 

Varför jag älskar den?
Complexion Rescue Brightening Concealer SPF 25, är alltså det nya stjärntillskottet i deras sortiment och den är helt underbar att jobba med. Den är tunn, reflekterande men ändå täckande! Är du en tidigare användare av Complexion rescue basen så kommer du direkt känna igen den något mousse-liknande texturen som smälter in på huden. Den blir så naturlig på men gör sig ändå tillräckligt täckande om du är mörk. I ingredienslistan hittar du bland annat en unik blandning av peptider och koffein som dämpar svullnader och minimerar mörka ringar. Sen innehåller den massor av Hyaluronsyra som fyller på och boostar huden med fukt. Dessutom har den spf 25 vilket gör den utmärkt på huden under våren och sommarens strålande dagar! Älskade den från dag 1 och behöver nu skaffa flera färger till väskan.

Varför du bör testa den?
– Tunn men täckande
– Spf
– Något reflekterande med naturlig finish 
– Lätt till medel byggbar täckning
– Lägger sig inte i veck och linjer
– Sitter hela dagen

Nyanser?
Concealern Complexion Rescue Brightening Concealer SPF 25 kommer i 15 nyanser. Jag använder just nu Fair vanilla!

Pris | Complexion rescue brightening concealer kostar 349 kr och hittas på >>lyko<<

3# Superstar vinyl ink | Maybelline New york

En av vårens största trender 2023 är den högglansiga läppen och är det en enda läpprodukt du ska ha testat under året så är det Maybellines Superstay Vinyl Ink! Det här är ett flytande läppstift som håller upp till 16 timmar och som har ett högkoncentrerat pigment som ger både intensiv färg och glans. Jäklar vilket snyggt och hållbart läppstift!

Jag är egentligen ingen läpperson. Jag applicerar oftast stiftet på morgonen och så äter jag upp det under dagen (glömmer alltid att bättra på). Det här läppstiftet håller HELA DAGEN. På riktigt! Ingen torr känsla kryper sig på efter någon timme. Inget som smetar ut. Inget bättra på krävs. Läppstiftet bara sitter och känns otroligt behagligt på läppen hela dagen.

TIPS! Gillar man inte glans, utan vill ha en matt finish finns stiftet i en Superstay Matte ink.

Nyanser?
Finns i 10 vackra nyanser sedan innan men inför SS23 har Superstay Vinyl Ink släppts i 5 nya färger. Jag har förälskat mig i allihop men använt främst Keen som är den som jag har på mig idag.

Vid användning:
1. Skaka om produkten.
2. Börja med att applicera formulan från mitten av överläppen och följ läppens kontur utåt.
3. Applicera med en svepande rörelse på hela underläppen.
4. Låt formulan torka.

Pris | Superstay vinyl ink 139 kr och alla nyanserna hittas på >>lyko<<


Vilken favorit blev du mest sugen på att testa? /Kram Lina
 
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

4 Kommentarer

 1. Oh tack så härliga tips! Tackar aldrig nej till tips på basprodukter och särskilt lite lättare varianter.
  Använder Lumenes illuminate nu och testar en prov på återvändaren av Clarins BB- cream. Spontant är det Wow på den, men det blir nog att testa Art Deco nu 😊
  Läppstiftet verkar spännande. Älskar färg! ❤️

  • Lina Reply

   Camilla! Vad roligt att du hittade hit och att du är peppad på foundation-tipset! Det kommer ut så mycket fina baser nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen:) Älskar hur skönhetsindustrin bara tar fram bättre och bättre formulas!!

 2. Länken till Soothing Rich Water-in-oil Face Cream är fel, man kommer till en brynprodukt

  • Lina Reply

   Fixar på studs! Tack för att du noterade det. /Lina

Skriv en kommentar