ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO

Vill du trolla fram fylligare fransar och ge ögonen mer definition? Då ska du lära dig tightlining, en fantastisk eyelinerteknik som ger snabb effekt utan att du kommer uppleva dig allt för sminkad. Den här hemliga eyelinern är dessutom enkel att få till hemma! Så här gör du en tighlining …

vad är tightlining
Vänster öga: Tightlining + mascara Höger öga: Osminkat

tightlining steg för steg

Steg-för-steg-guide med bilder – Hur du tightlinar dina ögon!

Följ den här steg-för-steg-makeuptutorialen för att tightlinea ögonen:

Hur tightlinar du ögonen?

Steg 1: Böj dina fransar
Använd en ögonfransböjare för att böja dina fransar uppåt bort från ögonen. Detta hjälper dig att se vattenlinjen något tydligare.

Steg 2: Rengör din eyeliner
Eftersom tightlining innebär att eyelinern kommer i direkt kontakt med dina ögon, är det viktigt att se till att din eyeliner är fri från bakterier och smuts innan du använder den. Se till att den är nyvässad eller sprita av din kajal med lite alkohol för att ta bort det yttersta lagret som kan ha utsatts för bakterier. Använder du pensel och cakeeyeliner, rengör penseln!

Steg 3: Applicera eyliner
Lyft ditt ögonlock med din icke-dominanta hand (är du högerhänt använd vänster). Dra sedan kajalen eller eyelinern från det yttre hörnet av din övre vattenlinje till den inre hörnan, och se till att måla den nära fransarnas rot. Försök låta kajalen torka något innan du blinkar för mycket.

Steg 4: Fixera din eyeliner
Om dina ögon tenderar att tåras och du upplever att kajalen inte sitter, kan du fixera eyelinern med lite ögonskugga. Använd tex en precisions borste eller en snedställd pensel och dutta ögonskugga i samma färg som din eyeliner ovanpå.

Steg 5: Ta bort eventuella rester
Rengör och ta bort eventuella rester som smetat av sig på den undre vattenlinjen med hjälp av en tops.

Steg 6: Applicera mascara
Avsluta din tightlining med att applicera mascara på dina ögonfransar.

 

Lycka till! /Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar