Tagg

Doft

Browsing
ARTIKELN INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE
ARTIKELN INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Doftgeniet Linda Landenberg med team släpper 7 nya parfymer under namnet Savour! Jag älskar hennes syn på dofter då hon jobbar utifrån filosofin Doftgarderob. Därför har jag utmanat mig själv att bära en av dofterna per dag den här veckan.

savour parfym Doften November Violet är en av Savour’s mest populära dofter.

Jag kommer ihåg när jag fick Linda som bordsällskap på en middag för ett par år sedan. Minns att jag tänkte då på vilken fantastisk närvaro hon hade när hon pratade om dofter, hon glittrade i blicken när hon beskrev dess olika uttryck. Därefter bad hon mig beskriva vilka dofter jag drogs till och efter det berätta hon om mina personlighetsdrag bara utifrån doften jag beskrev. Spot on, glömmer det aldrig!

Savour linda landenbergLinda jobbar alltid utifrån filosofin Doftgarderob™.

Vilken är din Doftgarderob?
Filosofin Doftgarderob™ handlar om att lyfta fram din personlighet vid olika tillfällen beroende på vilka uttryck, humör och beteenden du möter på dygnet. Det blir med andra ord svårt att bara låta en doft representera dig resten av livet eftersom det finns en doft för varje tillfälle. Därför är det ett bra tipsa att utforska dig själv och visa upp lite olika sidor beroende på vilken situation du befinner dig i.

Känn in, känn efter – vilket avtryck vill du göra idag?
Innan du väljer parfym för dagen, ställ dig tex frågor som:

 • Hur vill jag bli uppfattad?
  Ska du sitta i ett möte, umgås med en vän, spendera stunden med din partner eller har du kanske kastats in i ett oplanerat spontant möte?
 • Hur vill jag känna mig?
  I din yrkesroll eller som privatperson, som vän, syskon, förälder eller livskamrat?
 • Vad är mitt mål i den givna situationen?
  Att vara en lagspelare, att vara beslutsfattare, att vara en trygg punkt, att vara kreativ, att vara attraktiv?

savour discovery box


I vanliga fall brukar jag faktiskt stå framför min parfymhylla och välja doft efter vad jag känner för men denna vecka har jag som sagt utmanat mig och gjort tvärtom. Jag har testat Savour’s Discovery-box (Lyko) med alla 7 dofter, en doft varje dag, för att istället se hur dom får mig att känna. Nedan följer min recension, avslöjar favoriterna i slutet. Kom ihåg att vi alla har olika doftnäsor 😉

savour Bells in May Måndag | Testar Bells in May 

Beskrivning: Skir, Stark & Explosiv. Framträdande noter: Liljekonvalj.

Så upplever jag parfymen:
Bells in May känns väldigt mycket blommigare än de dofter jag vanligtvis bär men den har mer elegans i sig än den där söta, gulliga doften som jag tidigare benämnt som blommig. Den här skulle jag bära på en middag, dejt eller kanske ett annat tillfälle när jag vill känna mig extra kvinnlig utan att behöva anstränga mig för mycket.  En lyxig “clean” doft!

Bells in May hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

Citrus Spell savour

Tisdag | Testar Citrus Spell

Beskrivning: Mjuk, rik & Elegant. Framträdande noter: Neroli, Apelsinblom & Mysk

Så upplever jag parfymen:
Mmmm! Det här är en doft som triggar igång min mest personliga sida. Reagerar direkt på Neroli-noten som brukar vara en av dom gemensamma nämnarna i parfymer jag vanligtvis faller för. Däremot är den bittra cittrusdoften mer påtaglig, så den känns mer sportig än de dofter jag brukar bära men efter ett par minuter framträder basnoten, mysken, som direkt får mig att känna mig hemma igen! Den här vill jag bära på min fritid, när jag är ledig och träffar folk jag älskar.

Citrus Spell hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

savour bee mine

Torsdag | Testar Bee Mine

Beskrivning: Mjuk, Luftig & Somrig. Framträdande noter: Limeblom, Neroli, Gran

Så upplever jag parfymen:
Den här doften var en av de mest intressanta, då jag känner att jag är ute på outforskad mark (trots att den innehåller Neroli). Delvis för att det är en obekant doft som jag aldrig upplevt tidigare men också för att den väcker något nostalgiskt som jag inte kan placera. Den är mycket träigare än de jag burit innan och känns väldigt nordisk med sin specifika grandoft samtidigt som den avslöjar en stor dos av bergamot (vilket jag personligen har lite svårt för). Den här vill jag bära utomhus en sen sommarkväll.

Bee mine hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

savour patio

Onsdag | Testar Patio

Beskrivning: Akvatisk, Kvardröjande. Framträdande noter: Pomerans, Kamomill , Cederträ

Så upplever jag parfymen:
I like! En fruktig doft som balanseras med mysk. Får mig att tänka på varmare breddgrader och upptäcktsfärder utomlands. Jag upplever den otroligt frisk, den sitter bra och det är definitivt en doft jag skulle bära på resande fot, uppklädd i mina allra bästa semesterkläder.

Patio hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

November Violet savourFredag | Testar November Violet

Beskrivning: Stark, Jordig & Unik. Framträdande noter: Rosépeppar, Heliotrop, Ekmossa

Så upplever jag parfymen:
Vilken unik doft! Först sticker den ut med sin framträdande viol- och blåbärsdoft för att sedan lämna plats för en jordigare bas med mycket sandelträ och hintar av patchouli. Den här skulle jag kunna bära både på jobbet och privat, särskilt en sådan där dag då man kastas fram och tillbaka mellan båda platserna.

November Violet hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

Fougère Sombre savour

Lördag | Testar Fougère Sombre

Beskrivning: Mörk, Fängslande & KlassiskFramträdande noter: Muskatellsalvia, Lavendel & Cederträ

Så upplever jag parfymen:
Nu börjar vi närma oss dofterna jag brukar bära. Lite mörkare, lite mystisk, mycket power och magi. Den här doften får mig att vilja slänga på mig en snygg kostym inför en partykväll! Däremot hade jag likaväl kunnat tänka mig att bära den framför en varm brasa i mina favorit mysbyxor. Älskar doften av cederträ, tonkaböna och amber. Den här doften osar lyx och pondus! Skulle kunna bära den alla kvällar i veckan men framförallt på helgen after dark.

Fougère Sombre hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

Steel by Naim savourSöndag | Testar Steel by Naim

Beskrivning: Innovativ. Framträdande noter: Svartvinbärsknoppar (Cassis), Metallisk & Patchouli

Så upplever jag parfymen:
Den här doften har Savour tagit fram tillsammans med modeskaparen Naim Josefi. Det här skulle jag beskriva som en unisexdoft även om den upplevs väldigt manlig vid första sniffet. Doften inspireras av den skandinaviska stjärnbeströdda midnatten och det svenska kalla stålet. Det är verkligen den ultimata beskrivningen! Den upplevs väldigt frisk, krispig och modern vilket får mig att vilja bära den på jobbet. Dessutom kommer den göra sig väldigt bra på sambon!

Steel by Naim hittar du här på Lyko.se för 995 kr.


Min slutreflektion efter den här veckan är att jag hittills inte varit i närheten av att utforska så olika typer av dofter innan. Jag har säkert 15 dofter hemma som jag varvar emellan men när jag tänker efter så har många av dom en gemensam doftnot (neroli, mysk eller patchouli). Dessutom drar jag mig lätt till dom mörkare dofterna som kan klassas som unisexa.

Dofterna jag föredrar från Savour kitet var helt klart Citrus Spell, Patio & Fougère Sombre (favoriten). Tre dofter som kanske fortfarande är lite out of my comfort zone men som är nya spännande varianter av det som känns jag. Det här var en riktigt kul utmaning!

Har du några dofter du alltid faller för? Kram Lina

Vi måste prata lite om NCP! Doftmärket klev in i mitt liv för två år sedan och tog sig snabbt in i min badrumshylla! Parfymerna är framtagna i Paris och är speciellt anpassade för att kunna kombineras med varandra, så kallad layering!

ncp doft

Minns ni att jag nämnde en doft från N.C.P olfactives i Månadens Favoriter tidigare i år?
Jag har inte skrivit så mycket om märket innan men idag tänkte jag ge er en liten inblick i doftmärket! N.C.P olfactives grundades för ett par år sedan av fyra vänner, där i bland filmstjärnan Noomi Rapace! De startade märket med att ta fram ett par unika och sofistikerade dofter som går att kombinera med varandra. Att kombinera parfymer, så kallad “layering“, är ju riktigt smart då man kan blanda sin egen doft baserad på sina personliga preferenser.

Min favorit?
Märket har 14 dofter (om jag inte räknat fel) och av dem är N.C.P olfactive facet 601 Amber Gaiac Wood  den doft som jag gillar mest! Den får jag alltid komplimanger för varje gång jag bär den!

ncp olfactive facet 601

Det jag älskar är att de även erbjuder alla dofterna i 10 ml förpackningar (205 kr) så att du kan testa doften först innan du bestämmer dig för en hel parfym på 50 ml. Dessutom är det ju perfekta att ha med på resan!

ncp olfactive facet 701

Sen har vi doftmärkets egna lilla dyrgrip – N.c.p’s signaturdoft 701 Leather & Vetiver! Denna unisexa doft är väldigt markant och vid första doftintryck så tror man att det är långt ifrån en doft som alla skulle vilja bära. MEN den funkar konstigt nog jätte bra på mig.

ncp the piece

Signaturdoften är väldigt unik och passar inte alla men om du gillar den så går doften även att bära i märkets exklusiva The Piece (1349 kr 1895 kr)!

ncp olfactive the piece

The piece är en exklusiv doftaccessoar som används som ett halsband! Det finns i guld och svart och säljs i begränsad upplaga! Den har designats för att du ska kunna bära med dig signaturdoften i en roll-on-ampull som rymmer 5 ml! I förpackningen får du med två ampuller!

ncp olfactive

Märket har även lanserat sin egen hudvård sedan de startade och den är lite mer prisvänlig. Deras ansiktskräm är en riktigt härlig unisex kräm men annars måste jag säga att parfymerna är det jag tycker dem är extra duktiga på! 🙂

makeupbylina

Under ett trevligt besök hos Pr-byrån Sæther igår fick jag spana in de kommande dofterna inför våren 2020. Doft-näsan gick varm bland parfymerna och jag hann spana in ett par trendiga dofter jag tror lite extra på inför nästa år!

saether pr byrå

Seather distribuerar cirka 100 välkända internationella varumärken inom doft, hud, makeup så man kan säga att de har majoriteten av alla dofter under sina vingar. På plats var en doftexpert som berättade lite för oss om vilka trender man redan nu kan förutspå i doftväg inför 2020…

doft trender 2020

Vårens trender inom doft är inte helt otippat sammankopplade med årets sminktrender som jag skrivit om tidigare: Det är niche, clean beauty och 90-tal som gäller och man fokuserar på att skapa lugn och harmoni i dofterna för att skapa balans i en allt mer stressad vardag.

Tre lite nyare trender man kan se är att :

 • Man skapar nya twister på klassiska ingredienser – tvister av barrväxter, ingefära, vita blommor, plommon och te kommer att anas i dofterna.
 • Genderfluidity (Duality) framhävs – En sublim och flytande doft, mellan maskulint och feminint. Citrus, skarpt grönt äpple och blommor möter värmen från bärnsten, aromatisk skog och mysk.
 • Öken inspirerar (Wild Wellness) – många kommande kampanjer är fotade i ökenmiljö och mystiska sammansättningar av släta, rökiga dofter av bärnsten och mysk möter öken aloe, färsk grön melon och livliga blommiga accenter.

3 herrdofter vår 2020

3 herrdofter du inte får missa våren 2020:

 • Jean Paul Gaultier –  Le male aviator
  Ute i Butik: v.10
  Pris: ca 915 kr /125 ml
  Doft: Tonkaböna, Viol & Sandelträ
 • Paco Rabanne – Invictus onyx
  Ute i Butik: v.9
  Pris: ca 895 kr /100 ml
  Doft: Grapefrukt, Marina ackord, Lagerblad, Gaiacträd & Patchouli
 • Tommy HilfigerImpact edt
  Ute i Butik: v.14
  Pris: ca 790 kr /100 ml
  Doft: Citrus & Cypress ackord, kokablad, Akigalaträ & Mysk

nyhet coach 2020

Min absoluta favorit-herrdoft från 2018/19 blev utan tvekan Coach (bland de godaste herrdofterna på länge. Våren 2020 släpps en ny upplaga (se bild ovan) som känns något mer clean. Den var super god den också men jag vet faktiskt inte om den slår originalet. Får se vad ni tycker! 🙂

2 damdofter 2020

3 damdofter du inte får missa våren 2020:

Ps. Har du inte doftat på Paco Rabanne’s tidigare doft Olympea Aqua så gör det! Har flera vänner (bla Isabelle som var med mig vid besöket) som säger att varje gång de bär den får de frågor hela dagen på vad det är dem bär!

saether showroom
En hel del nyheter fick vi klämma och känna på i show room!

Det fanns ännu fler parfymer som doftade helt fantastiskt…speciellt en! Men den får jag inte visa än. Det får komma längre fram;) Har du någon favorit doft?

Dags att kora #Månadens Favoriter från Oktober! Som alltid är det produkter som jag tycker är värda lite extra uppmärksamhet då dem imponerat på mig under månaden. Här kommer de 5 produkter jag vill tipsa om!

månadens bästa smink

Direktlänkar till produkterna: 1. Naked Honey Palette | 2. Her Intense Edp   | 3. Even better pop Lip colour foundation  | 4. Berryglow Probiotic Recovery Mask | 5. Born To Glow Highlighting Palette


Tröjan jag hade på mig i videon hittar ni här!

Vill ni höra mig prata om produkterna i stället så hittar ni mig på Insta Story ikväll (@makeupbylina). Dessa sparas sen i mina Highlights i Instagram profilen under Månadens Favoriter om du vill kika på dem i efterhand.

Naked Honey Palette

#1. Naked Honey Palette | Urban Decay

Månadens absoluta stjärna!
Jag har alltid varit ett fan av Urban Decay’s paletter då pigmenten och nyanserna är bland de bästa och jag använder redan så många utav deras paletter i min smink-/frilansväska.  Ud’s senaste ögonskuggspalette Naked Honey är månadens stjärna by far då jag verkligen använt den varje dag i hela Oktober!

urban decay Naked Honey Palette

Jag har suktat efter den här paletten i flera veckor då jag haft span på den i internationell-press. Ögonskuggspaletten Naked Honey innehåller 12 gyllene toner som funkar både för en vardagsmakeup och festmakeup.

makeup Naked Honey Palette
Du hittar en full tutorial på looken om du besöker min Instagram och kikar i mina highlights!

Vill ni se hur jag använt färgerna ovan så kan ni kika på min tutorial på Instagram som ligger under mina Highlights! Jag har faktiskt bara använt 4 nyanser i just denna look och kommer definitivt lägga upp fler varianter längre fram. Paletten är så sjukt användbar och jag har verkligen missbrukat den privat!

Pris |  540 kr  >>Du hittar ögonskuggspaletten här<<


Läs tidigare inlägg: Gyllene höstmakeup med Naked Honey

Her Intense EdP Burberry 

#2. Her Intense EdP | Burberry 

Hur beskrivs den nya Her Intense doften?
Det här är Burberry’s senaste lite mer vågade tolkning av den populära signaturdoften Her! Jag har faktiskt inte så stor koll på den första upplagan men jag vet att jag är tokig i denna! Her Intense Eau De Parfum beskrivs som lite mer djärv än tidigare, sensuell och lite mer intensiv med en cocktail av mörka bär som gör doften till en “berusande gourmand”. Personligen älskar jag att den känns mogen, lyxig och elegant. Den får mig att känna mig stark helt enkelt.

Her Intense EdP
Jag använder doften kvällstid eller vid de tillfällen på dagtid då jag vill känna mer pondus och elegans!!

Varför Her Intense blev en favorit?
Parfym är ju så individuellt och personligt men som jag längtat efter att få visa er den här!! I höst har jag hittat två dofter som slagits om min uppmärksamhet. Så jag beslutade mig för att visa er båda! I Månadens favoriter i September pratade jag ju om doften #Boucheron som jag älskar men då hintade jag även om den här parfymen som inte hade hunnit lanserats då. Nu har den äntligen släppts och den är så jag! Älskar den och har använt den så mycket samtidigt som jag varvat den med den andra parfymen jag nämnde ovan.

Pris |   930 kr 50ml | 675 kr 30ml  >> Du hittar Intense Edp här<<

Läs också: Linas Favoriter | Burberry släpper Her Intense Edp

Even better pop Lip colour

#3. Even better pop Lip colour foundation | Clinique

Vad är det för typ av produkt?
Det här är ett nude-läppstift från Cliniques senaste läppstiftsserie Even better pop Lip colour foundation  som är framtagen för att man lättare ska kunna lyfta fram sin egna hudton! Serien innehåller 48 nyanser och med hjälp av Clinique’s nya Shade-Match Science teknik ska du lättare kunna hitta din rätta färg till minst 3 olika tillfällen! Så smart!

Even Better Pop Lip Colour Foundation
Färgen Eyelet är en utav de mest perfekta Nude-tonerna jag någonsin haft på mig.

Varför du måste testa?

Rekommenderar varmt att spana in deras läppstifts-test ovan! Det du isf behöver veta först inför testet är om du är varm eller kall i din hudton (tänk på om du använder silver- eller guldsmycken tex) Even Better Pop Lip Colour Foundation i färgen 1 eyelet blev min absoluta favorit! Herre jesus va snygg den är! Dessutom kan jag varmt rekommendera läppennan Quickliner For Lips Intense Blush som är en keeper sedan innan och är en utav deras mest sålda nyanser!

Pris |  235 kr   >>Du hittar läppstiftet här<<

Berryglow Probiotic Recovery Mask

#4. Berryglow Probiotic Recovery Mask | Glamglow

Till alla känsliga hudar som vill glow!
En utav mina absolut senaste mask-kap hittade jag nu i Oktober och det är den här fräscha rackarn, Berryglow Probiotic Recovery Mask, från Glamglow! Jag som är rätt så känslig i hyn kan inte ha vad som helst men den här funkade fantastiskt på mig och ger en jättefin glow nu inför höstens glåmighet.

Vad ska Berryglow masken göra på huden?
Den här masken ska återfukta, lugna, ge näring och se till att du får extremt fin lyster!

Berryglow Probiotic Recovery Den bästa masken från Glamglow sedan jag gjorde det stora glamglow testet 2017!

Om jag ska beskriva innehållet:
Masken är extremt krämig och doftar och känns precis som en yogurt! Wow! Masken ska återuppbygga hudens naturliga glöd med hjälp av både hyaluronsyra och jojobaolja samt jämna ut och skydda hudens fuktbarriär. Men det bästa? Den innehåller probiotika (som min hud och mage älskar!!) vilket bidrar till att balansera hudens mikrobiom. Den härliga doften kommer från en stor dos av antioxidantrika superfood-bär samt rödbetor och hibiskus.

Så här använder du Berryglow:
1. Applicera ett jämnt lager på ren hud
2. Låt masken sedan sitta i 10 minuter
3. Skölj av masken med ljummet vatten och ta gärna bort resterna av masken med en fuktad handduk.

Pris |  435 kr 75 ml  >>Du hittar masken här<<

Läs också: Bäst i Test | Vilken är den bästa Glamglow masken?

Born To Glow Highlighting Palette

#5.  Born To Glow Highlighting Palette | NYX Professional makeup 

Born to Glow serien imponerar!
Om du har lite koll på Nyx så har du kanske noterat deras senaste serie “Born to glow” som lanserades för en tid sen. Jag är riktigt imponerad av den måste jag säga! De har släppt produkter i både puder och flytande form och jag fullkomligt älskar den nya highlight paletten och den nya basen, Born to Glow Naturally Radiant Foundation (45 nyanser!) Helt i min smak!! Den är så fantastisk då den blir täckande utan att direkt synas och lämnar huden fylld med naturlig glow! Men deras highlighter palette då…

Swatches Born To Glow Highlighting
Swatches Born To Glow Highlighting Palette.

…den är ju så fin, speciellt för att den har perfekta färger för “privatbruk” (alltså om man ska använda den till sin vardags- eller festmakeup). Jag är inget jätte fan av highlights som fullkomligt lyser som en highlightad E4-bana längst med kinderna så den här kändes subtil och lätt att använda!

Behöver du tips på en bra Fan brush för att applicera highlightern? Spana in denna

Pris |
259 kr >>Du hittar paletten här<<