Tagg

Doftgarderob

Browsing
ARTIKELN INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE
ARTIKELN INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Doftgeniet Linda Landenberg med team släpper 7 nya parfymer under namnet Savour! Jag älskar hennes syn på dofter då hon jobbar utifrån filosofin Doftgarderob. Därför har jag utmanat mig själv att bära en av dofterna per dag den här veckan.

savour parfym Doften November Violet är en av Savour’s mest populära dofter.

Jag kommer ihåg när jag fick Linda som bordsällskap på en middag för ett par år sedan. Minns att jag tänkte då på vilken fantastisk närvaro hon hade när hon pratade om dofter, hon glittrade i blicken när hon beskrev dess olika uttryck. Därefter bad hon mig beskriva vilka dofter jag drogs till och efter det berätta hon om mina personlighetsdrag bara utifrån doften jag beskrev. Spot on, glömmer det aldrig!

Savour linda landenbergLinda jobbar alltid utifrån filosofin Doftgarderob™.

Vilken är din Doftgarderob?
Filosofin Doftgarderob™ handlar om att lyfta fram din personlighet vid olika tillfällen beroende på vilka uttryck, humör och beteenden du möter på dygnet. Det blir med andra ord svårt att bara låta en doft representera dig resten av livet eftersom det finns en doft för varje tillfälle. Därför är det ett bra tipsa att utforska dig själv och visa upp lite olika sidor beroende på vilken situation du befinner dig i.

Känn in, känn efter – vilket avtryck vill du göra idag?
Innan du väljer parfym för dagen, ställ dig tex frågor som:

  • Hur vill jag bli uppfattad?
    Ska du sitta i ett möte, umgås med en vän, spendera stunden med din partner eller har du kanske kastats in i ett oplanerat spontant möte?
  • Hur vill jag känna mig?
    I din yrkesroll eller som privatperson, som vän, syskon, förälder eller livskamrat?
  • Vad är mitt mål i den givna situationen?
    Att vara en lagspelare, att vara beslutsfattare, att vara en trygg punkt, att vara kreativ, att vara attraktiv?

savour discovery box


I vanliga fall brukar jag faktiskt stå framför min parfymhylla och välja doft efter vad jag känner för men denna vecka har jag som sagt utmanat mig och gjort tvärtom. Jag har testat Savour’s Discovery-box (Lyko) med alla 7 dofter, en doft varje dag, för att istället se hur dom får mig att känna. Nedan följer min recension, avslöjar favoriterna i slutet. Kom ihåg att vi alla har olika doftnäsor 😉

savour Bells in May Måndag | Testar Bells in May 

Beskrivning: Skir, Stark & Explosiv. Framträdande noter: Liljekonvalj.

Så upplever jag parfymen:
Bells in May känns väldigt mycket blommigare än de dofter jag vanligtvis bär men den har mer elegans i sig än den där söta, gulliga doften som jag tidigare benämnt som blommig. Den här skulle jag bära på en middag, dejt eller kanske ett annat tillfälle när jag vill känna mig extra kvinnlig utan att behöva anstränga mig för mycket.  En lyxig “clean” doft!

Bells in May hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

Citrus Spell savour

Tisdag | Testar Citrus Spell

Beskrivning: Mjuk, rik & Elegant. Framträdande noter: Neroli, Apelsinblom & Mysk

Så upplever jag parfymen:
Mmmm! Det här är en doft som triggar igång min mest personliga sida. Reagerar direkt på Neroli-noten som brukar vara en av dom gemensamma nämnarna i parfymer jag vanligtvis faller för. Däremot är den bittra cittrusdoften mer påtaglig, så den känns mer sportig än de dofter jag brukar bära men efter ett par minuter framträder basnoten, mysken, som direkt får mig att känna mig hemma igen! Den här vill jag bära på min fritid, när jag är ledig och träffar folk jag älskar.

Citrus Spell hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

savour bee mine

Torsdag | Testar Bee Mine

Beskrivning: Mjuk, Luftig & Somrig. Framträdande noter: Limeblom, Neroli, Gran

Så upplever jag parfymen:
Den här doften var en av de mest intressanta, då jag känner att jag är ute på outforskad mark (trots att den innehåller Neroli). Delvis för att det är en obekant doft som jag aldrig upplevt tidigare men också för att den väcker något nostalgiskt som jag inte kan placera. Den är mycket träigare än de jag burit innan och känns väldigt nordisk med sin specifika grandoft samtidigt som den avslöjar en stor dos av bergamot (vilket jag personligen har lite svårt för). Den här vill jag bära utomhus en sen sommarkväll.

Bee mine hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

savour patio

Onsdag | Testar Patio

Beskrivning: Akvatisk, Kvardröjande. Framträdande noter: Pomerans, Kamomill , Cederträ

Så upplever jag parfymen:
I like! En fruktig doft som balanseras med mysk. Får mig att tänka på varmare breddgrader och upptäcktsfärder utomlands. Jag upplever den otroligt frisk, den sitter bra och det är definitivt en doft jag skulle bära på resande fot, uppklädd i mina allra bästa semesterkläder.

Patio hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

November Violet savourFredag | Testar November Violet

Beskrivning: Stark, Jordig & Unik. Framträdande noter: Rosépeppar, Heliotrop, Ekmossa

Så upplever jag parfymen:
Vilken unik doft! Först sticker den ut med sin framträdande viol- och blåbärsdoft för att sedan lämna plats för en jordigare bas med mycket sandelträ och hintar av patchouli. Den här skulle jag kunna bära både på jobbet och privat, särskilt en sådan där dag då man kastas fram och tillbaka mellan båda platserna.

November Violet hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

Fougère Sombre savour

Lördag | Testar Fougère Sombre

Beskrivning: Mörk, Fängslande & KlassiskFramträdande noter: Muskatellsalvia, Lavendel & Cederträ

Så upplever jag parfymen:
Nu börjar vi närma oss dofterna jag brukar bära. Lite mörkare, lite mystisk, mycket power och magi. Den här doften får mig att vilja slänga på mig en snygg kostym inför en partykväll! Däremot hade jag likaväl kunnat tänka mig att bära den framför en varm brasa i mina favorit mysbyxor. Älskar doften av cederträ, tonkaböna och amber. Den här doften osar lyx och pondus! Skulle kunna bära den alla kvällar i veckan men framförallt på helgen after dark.

Fougère Sombre hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

Steel by Naim savourSöndag | Testar Steel by Naim

Beskrivning: Innovativ. Framträdande noter: Svartvinbärsknoppar (Cassis), Metallisk & Patchouli

Så upplever jag parfymen:
Den här doften har Savour tagit fram tillsammans med modeskaparen Naim Josefi. Det här skulle jag beskriva som en unisexdoft även om den upplevs väldigt manlig vid första sniffet. Doften inspireras av den skandinaviska stjärnbeströdda midnatten och det svenska kalla stålet. Det är verkligen den ultimata beskrivningen! Den upplevs väldigt frisk, krispig och modern vilket får mig att vilja bära den på jobbet. Dessutom kommer den göra sig väldigt bra på sambon!

Steel by Naim hittar du här på Lyko.se för 995 kr.


Min slutreflektion efter den här veckan är att jag hittills inte varit i närheten av att utforska så olika typer av dofter innan. Jag har säkert 15 dofter hemma som jag varvar emellan men när jag tänker efter så har många av dom en gemensam doftnot (neroli, mysk eller patchouli). Dessutom drar jag mig lätt till dom mörkare dofterna som kan klassas som unisexa.

Dofterna jag föredrar från Savour kitet var helt klart Citrus Spell, Patio & Fougère Sombre (favoriten). Tre dofter som kanske fortfarande är lite out of my comfort zone men som är nya spännande varianter av det som känns jag. Det här var en riktigt kul utmaning!

Har du några dofter du alltid faller för? Kram Lina